Βασίλιε Μίτσιτς: Από MVP και back to back πρωταθλητής Euroleague, χαμένος στο... διάστημα στο ΝΒΑ
i

© Photo by Amanda Loman/Getty Images

Βασίλιε Μίτσιτς: Από MVP και back to back πρωταθλητής Euroleague, χαμένος στο... διάστημα στο ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 20:00 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:15 - 22.12.2023

Ο Βασίλιε Μίτσιτς αποφάσισε να κυνηγήσει το μεγάλο όνειρό του, διεκδικώντας θέση στο ΝΒΑ, όμως μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για τον έμπειρο γκαρντ, που έχει αγωνιστεί μόλις 23 λεπτά το μήνα Δεκέμβριο με τους Θάντερ.

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έδωσαν στον Βασίλιε Μίτσιτς αυτό που επιθυμούσε διακαώς τα τελευταία χρόνια, μια ευκαιρία να βρεθεί στο ΝΒΑ. Έπειτα από μια τετραετία κατά την οποία ο «Βάσα» κυριάρχησε στα παρκέ της Euroleague, φτάνοντας σε back to back κατακτήσεις τίτλων, αλλά και μια σειρά ατομικών διακρίσεων, πλέον το επόμενο βήμα του ήταν το ΝΒΑ.

Με τους «κεραυνούς» υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών, με τα δύο πρώτα χρόνια του συμβολαίου να είναι πλήρως εγγυημένα. Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν ήταν εγγυημένο για τον ίδιο ήταν ο ρόλος και ο χρόνος που θα έπαιρνε στην ομάδα του Μαρκ Νταϊγκνόλτ. Εκεί όπου τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Την φετινή σεζόν οι Θάντερ βρίσκονται σε τροχιά πλέι οφ, με τον Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ να είναι ο ιθύνων νους του συνόλου και να διαλύει τις αντίπαλες άμυνες με όποιον τρόπο θέλει. Όλα αυτά με τον Μίτσιτς να είναι απλός θεατής στην όλη προσπάθεια της ομάδας του.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον μήνα Δεκέμβριο, που ήταν εξαιρετικός για την ομάδα της OKC, ο Μίτσιτς δεν έβρισκε χρόνο στο παρκέ. Διότι έπαιξε μόλις 23 λεπτά συνολικά σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του. Κάτι που δείχνει πως στν παρούσα φάση μοιάζει... χαμένος στο διάστημα, δίχως να έχει ρόλο στην ομάδα του Νταϊγκνόλτ, που ήδη έχει μια πολύ γεμάτη περιφέρεια.

Όλα αυτά με την φημολογία γύρω από το μέλλον του στο ΝΒΑ να φουνtώνει ολοένα και περισσότερο όσο περνούν οι μέρες. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που οραματίζονται επιστροφή του στην Ευρώπη, βάζοντας μάλιστα στο «κόλπο» και τον Παναθηναϊκό AKTOR. Σε ένα σενάριο που για την ώρα παραμένει σε μορφή φημολογίας.

Όσο όμως η κατάσταση παραμένει ίδια και ο Μίτσιτς δεν βρίσκει ευκαιρίες στο ΝΒΑ, τότε ίσως το σενάριο επιστροφής στην Euroleague να αρχίζει να αποκτά υπόσταση...

Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Ολυμπιακός και Μιλάνο - Παναθηναϊκός