«Αν δεν έδινα στον Πρίντεζη, θα πάσαρα στον Μάντζαρη...»: Ο Σπανούλης είδε και εξήγησε την τελευταία φάση για το θαύμα της Πόλης (vid)

«Αν δεν έδινα στον Πρίντεζη, θα πάσαρα στον Μάντζαρη...»: Ο Σπανούλης είδε και εξήγησε την τελευταία φάση για το θαύμα της Πόλης (vid)

Νίκος Καλαμπάκας 23:25 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:29 - 27.03.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε σε συνέντευξη που έδωσε σε μεγάλο ΜΜΕ της Ευρώπης την πάσα που έδωσε στον Γιώργο Πρίντεζη για το περίφημο πεταχτάρι που χάρισε τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα το 2012 στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Ήταν μία από τις φάσεις που σημάδεψαν την ιστορία του Ολυμπιακού και την καριέρα του Βασίλη Σπανούλη. Ο πρώην αρχηγός της ομάδας του Πειραιά έδωσε πάσα στον Γιώργο Πρίντεζη για το περίφημο πεταχτάρι του Έλληνα φόργουορντ στον τελικό της Ευρωλίγκας το κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ΤΟ 2012.

Ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε λεπτομερώς τι σκεφτόταν στη συγκεκριμένη φάση μιλώντας στην ιστοσελίδα basketnews.com και τον Ντονάτας Ουρμπόνας. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι αν ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν μαρκαρισμένος, θα έδινε την μπάλα στον Βαγγέλη Μάντζαρη που είχε ελεύθερο πεδίο.

© Intime

«Όμορφες αναμνήσεις», είπε ο Βασίλης Σπανούλης αμέσως μόλις είδε το βίντεο με το πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη. Σε εκείνο το σημείο ο δημοσιογράφος επεσήμανε ότι το πιο ενδιαφέρον πράγμα σε εκείνη τη φάση, είναι το γεγονός ότι δεν πήρε την προσπάθεια ο ίδιος ο πρώην γκαρντ.

«Πριν τελευταία ελεύθερη βολή του Σισκάουσκας, είπα στον Παπανικολάου να μου δώσει γρήγορα την μπάλα», εξήγησε ο νυν προπονητής του Περιστερίου. «Έπρεπε να επιτεθούμε γρήγορα γιατί μας έμειναν επτά δευτερόλεπτα», συμπλήρωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

«Η πρώτη μου επιλογή είναι να σουτάρω ή να επιτεθώ. Μετά διαβάζω τη φάση και αντιδρώ ανάλογα γιατί αυτό είναι το μότο μου, όχι να προαποφασίζω τι θα κάνω. Απέρριψα την επιλογή να σουτάρω και αποφάσισα να μπω στη ρακέτα γιατί χρειαζόμασταν μόνο ένα καλάθι όχι τρίποντο. Σκοπός μου ήταν να επιτεθώ, αλλά εκείνη τη στιγμή είδα τον Κιρίλενκο και πάσαρα ενστικτωδώς στον Γιώργο (σ.σ Πρίντεζη) που ήταν στη θέση για το αγαπημένο του σουτ. Τον εμπιστεύτηκα, όπως εμπιστεύτηκα όλους μου τους συμπαίκτες. Βρήκα στον σωστό παίκτη στο σωστό σημείο, οπότε πήρα τη σωστή απόφαση», απάντησε ο Βασίλης Σπανούλης

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε αν κινήθηκε επίτηδες στη αριστερή πλευρά της επίθεσης. Ο V-Span εξήγησε ότι αυτό που προσπάθησε ήταν να παίξει ένα είδους pick and roll και να πάρει την αλλαγή. Ωστόσο, όταν είδε μπροστά του τον Κιριλένκο που χαρακτήρισε έναν «από τους καλύτερους αμυντικούς στην αδύνατη πλευρά», άλλαξε την απόφασή του.

Ο Σπανούλης μίλησε για το buzzer-beater μπροστά στον Διαμαντίδη: «Έπαιξε σπουδαία άμυνα, αλλά έκανα κάτι διαφορετικό…» (vid)
EUROLEAGUE

22:58 - 27.03.2024

Ο Σπανούλης μίλησε για το buzzer-beater μπροστά στον Διαμαντίδη: «Έπαιξε σπουδαία άμυνα, αλλά έκανα κάτι διαφορετικό…» (vid)

Ως ένα από τα μεγαλύτερα buzzer beater της καριέρας του χαρακτήρισε ο Βασίλης Σπανούλης αυτό με το οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το 2016 και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

«Θα πάσαρα στον Μάντζαρη για να βρω το ελεύθερο σουτ» σημείωσε ο Βασίλης Σπανούλης, αν δεν είχε την επιλογή του Γιώργου Πρίντεζη. «Σε όλες αυτές τις καταστάσεις πάντα είμαι σε διάθεση για να επιτεθώ αλλά σε εκείνη την περίσταση είχα το θάρρος να πάρω αυτή την απόφαση. Το πιο σημαντικό είναι να πάρεις τη σωστή απόφαση, όχι να πάρεις το τελευταίο σουτ και να γίνεις ήρωας. Για μένα είναι να πάρει τη σωστή απόφαση για να πάρει τη νίκη η ομάδα σου», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης