Το Βελιγράδι θέλει να φιλοξενήσει άλλα δύο Final Four της Euroleague μέχρι το 2027

Το Βελιγράδι θέλει να φιλοξενήσει άλλα δύο Final Four της Euroleague μέχρι το 2027

Γιώργος Γαβριλάκης 15:26 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 20.04.2024

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμάνια Τσόβιτς, αποκάλυψε στο Sport Klub της Σερβίας, πως υπάρχει η πρόθεση στο Βελιγράδι να διοργανώσουν τα Final Four της Euroleague του 2025, αλλά και του 2027.

Λίγο πριν μπούμε στα Playoffs του 2024, δηλαδή την τελική διαδρομή που οδηγεί στο Final Four του Βερολίνου, ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς έριξε μια ματιά στο... μέλλον. Άλλωστε, το παρόν της ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν περιλαμβάνει την ομάδα του, που αποκλείστηκε σχετικά νωρίς και απογοήτευσε με την πορεία της.

Και σε αυτό (το μέλλον) υπάρχει η πρόθεση και δημιουργείται το πλάνο, ώστε στο Βελιγράδι, στην πόλη που εδρεύει ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν, να φιλοξενηθούν δύο τελικές φάσεις της Euroleague στα επόμενα τρία χρόνια!

Ουσιαστικά αναφέρθηκε στα Final Four του 2025 και του 2027, μία πληροφορία που άκουσε και την μοιράστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σέρβικο Sport Klub,

«Υπάρχει μεγάλη θέληση για κάτι τέτοιο», είπε ο Τσόβιτς και θύμισε πως «την προηγούμενη φορά που η πόλη οργάνωσε αυτό το τεράστιο event, το 2018 και το 2022, στοίχησε περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ το καθένα». Βέβαια πρόσθεσε, πως «μετά ήρθε η περσινή διοργάνωση του Κάουνας, που το κόστος της υπερδιπλασιάστηκε. Έφθασε τα 7 εκατομμύρια».

Κατάληξε λοιπόν, στο συμπέρασμα που μάλλον είχε εξ αρχής στο μυαλό του και δήλωσε πως «για να δώσει η πόλη τόσα χρήματα, θεωρώ πως θα πρέπει οι ομάδες της, δηλαδή εμείς και η Παρτίζαν, να έχουν εξασφαλισμένη θέση στην Euroleague», κάτι που οι ίδιες απαιτούν από την διοργανώτρια αρχή και δεν αποκλείεται άμεσα να τους προσφερθεί ένα εγγυημένο συμβόλαιο συμμετοχής. Άλλωστε, πρόκειται για τις ομάδες με το πιο πιστό κοινό στη διοργάνωση και τους μεγαλύτερους μέσους όρους εισιτηρίων.

Sportal EuroLeague Awards: Οι συντάκτες του Sportal ψήφισαν MVP, Καλύτερο Προπονητή, Πρώτη και Δεύτερη Πεντάδα και 6 ακόμα κατηγορίες
EUROLEAGUE

12:02 - 20.04.2024

Sportal EuroLeague Awards: Οι συντάκτες του Sportal ψήφισαν MVP, Καλύτερο Προπονητή, Πρώτη και Δεύτερη Πεντάδα και 6 ακόμα κατηγορίες

Η κανονική σεζόν της EuroLeague ολοκληρώθηκε και οι συντάκτες του Sportal… πήραν θέση σε 10 κατηγορίες, ψηφίζοντας, μεταξύ άλλων, MVP, Καλύτερο Προπονητή, Πρώτη και Δεύτερη Πεντάδα!

Πάντως, το Βελιγράδι έχει μπει ήδη σε ρυθμούς Final Four, μιας και εκεί θα διοργανωθεί από τις 26 έως τις 28 του Απρίλη η τελική φάση του FIBA Basketball Champions League, με τη συμμετοχή του Περιστερίου, την Τενερίφης, την οποία οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό και η Μάλαγα με την Μούρθια.