O Ουεμπανιαμά στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ - Τα στιγμιότυπα του rookie της χρονιάς στο ΝΒΑ από τη μοναδική του σεζόν στην Euroleague (vid)
i

© photo by Panagiotis Moschandreou / Getty Images / Ideal Images

O Ουεμπανιαμά στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ - Τα στιγμιότυπα του rookie της χρονιάς στο ΝΒΑ από τη μοναδική του σεζόν στην Euroleague (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 19:42 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 02:58 - 20.05.2024

Τη μέρα που ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά αναδείχθηκε (όπως αναμενόταν) rookie της σεζόν στο ΝΒΑ η Euroleague θυμήθηκε την πρώτη και μοναδική σεζόν του 20χρονου Γάλλου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Πριν μεταφερθεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Σαν Αντόνιο, ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά αγωνιζόταν στην Γαλλία, την πατρίδα του. Η τελευταία του στην Γηραιά Ήπειρο ήταν η Μετροπολιτάνς. Εκεί έκανε τεράστια αίσθηση με το παιχνίδι του, οδήγησε την ομάδα από τα προάστια του Παρισιού μέχρι τους τελικούς του Γαλλικού πρωταθλήματος και δεν έγινε η... έκπληξη κόντρα στην Μονακό, αλλά ο 19χρονος τότε εκκολαπτόμενος σούπερ σταρ έκανε το χρέος του.

Ακολούθως, έγινε No1 στο Draft του ΝΒΑ, οι Σπερς επένδυσαν πάνω του όλο τους το μέλλον και ο νεαρός αθλητής με τις πράξεις του στην πρώτη του σεζόν στον «μαγικό πλανήτη» δικαιολόγησε στο 100% τον... ντόρο που έγινε εξ αρχής γύρω από το όνομά του.

Τελείωσε τη σεζόν 2023-24 καταγράφοντας στη στατιστική του 21,4 πόντους, 10,6 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ και 3,6 μπλοκ. Έσπασε ότι ρεκόρ εμφανίστηκε μπροστά του και εν τέλει ναι μεν δεν άλλαξε την μοίρα των Σπυρουνιών (προς το παρόν), αλλά έλαβε την τιμητική διάκριση του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου.

Τη μέρα που βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος Rookie στο ΝΒΑ, η Euroleague θυμήθηκε την εποχή που ο Ουεμπανιαμά έπαιζε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Την μία και μοναδική του σεζόν με την Βιλερμπάν το 2022-23.

O... Εξωγήινος αποχώρησε και η Mετροπολιτάνς κατέρρευσε: Από τους τελικούς του 2023 στον υποβιβασμό του 2024
REST OF THE WORLD

18:03 - 15.04.2024

O... Εξωγήινος αποχώρησε και η Mετροπολιτάνς κατέρρευσε: Από τους τελικούς του 2023 στον υποβιβασμό του 2024

Τη σεζόν 2023-24 η Μετροπολιτάνς με τον Βικτόρ Ουεμπανιάμα έφθασε στους τελικούς της Γαλλίας και φέτος που ο Alien βρίσκεται στο ΝΒΑ, η ομάδα από τα προάστια του Παρισιού... υποβιβάστηκε στην PROB.

Στα 17 του χρόνια, ο ύψους 224 εκατοστών (ίσως δυο τρεις πόντους πιο κοντός τότε) αγωνίστηκε για 13 ματς στην Euroleague, τα 10 ως μέλος της πρώτης πεντάδας και έχοντας 17'29'' χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα παρήγαγε για την ομάδα από το Λυών 6,5 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 1,9 μπλοκ.

Είχε δείξει από τότε τα τρομερά του χαρίσματα, τα προσόντα του στο παιχνίδι και πλέον... αλωνίζει στο NBA, αλλά η Euroleague παρουσίασε (με το video που ακολουθεί) τις εικόνες που έδωσε στην δική της διοργάνωση.

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ και φόντο το Final 4 του Βερολίνου!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!