Βολές των ισπανικών ΜΜΕ κατά Γκριμάου: «Πάρκαρε πάνω από δύο εκατ. ευρώ στον πάγκο - Ο Μπαρτζώκας επικράτησε πλήρως»

Ρότζερ Γκριμάου

i

© Intime

Βολές των ισπανικών ΜΜΕ κατά Γκριμάου: «Πάρκαρε πάνω από δύο εκατ. ευρώ στον πάγκο - Ο Μπαρτζώκας επικράτησε πλήρως»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:23 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 20.05.2024

Στο στόχαστρο των ισπανικών ΜΜΕ έχει βρεθεί ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ρότζερ Γκριμάου, μετά τον αποκλεισμό των Καταλανών από τον Ολυμπιακό.

Ήταν μία απόλυτα αναμενόμενη εξέλιξη το γεγονός ότι σε περίπτωση αποκλεισμού από τον Ολυμπιακό, στην Μπαρτσελόνα ο πρώτος που θα… πλήρωνε το μάρμαρο για την αποτυχία θα ήταν ο προπονητής των Καταλανών, Ρότζερ Γκριμάου.

Ένας προπονητής που διανύει την πρώτη του σεζόν ως προπονητής σε επίπεδο Euroleague και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολων συγκυριών αποτελεί το εύκολο θύμα και τα ισπανικά ΜΜΕ δεν αποτελούν εξαίρεση, όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται από τη σημερινή τους θεματολογία σε μερικά από τα πιο δημοφιλή Μέσα της χώρας.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι στον πάγκο!

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι στον πάγκο!

Ο Ολυμπιακός πήρε πανηγυρική πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου σε μια σεζόν που στο ξεκίνημά του είχε χάσει δύο από τους καλύτερούς του παίκτες. Ο ηγέτης τους ωστόσο παρέμεινε στον Πειραιά, οδηγώντας την ομάδα σε μια ακόμα «γιορτή» του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Ο Ρότζερ Γκριμάου είναι στην πρώτη γραμμή των ευθυνών για τους Καταλανούς και κορυφαίο θέμα για την εις βάρος του κριτική είναι η μη αξιοποίηση δύο παικτών, για τους οποίους η Μπαρτσελόνα δαπάνησε πάνω από δύο εκατ. ευρώ για να τους αποκτήσει.

Ο λόγος για τους Ντάριο Μπριθουέλα και Τζοέλ Πάρα. Για τον πρώτο δόθηκαν στη Μάλαγα 1,1 εκατ. ευρώ για να σπάσει το συμβόλαιό του, ενώ για τον δεύτερο η Μπαρτσελόνα πλήρωσε στην Μπανταλόνα άλλο ένα εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

«Οι μπλαουγράνα άφησαν στον πάγκο πάνω από δύο εκατ. ευρώ. Ο Πάρα δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό σε κανένα από τα πέντε ματς. Είχε μέσο όρο 3 πόντους ανά παιχνίδι και 0,5 ριμπάουντ, έχοντας 13 λεπτά συμμετοχής. Πρόκειται για έναν ρόλο που δεν είναι σε συνάρτηση με την επένδυση που έγινε το καλοκαίρι. Έχει τρία χρόνια συμβόλαιο, αφού υπέγραψε μέχρι το 2027», αναφέρει αρχικά η «Marca» και συνεχίζει:

«Ανάλογη είναι και η περίπτωση του Μπριθουέλα που αποτελεί ένα από τα καλύτερα ταλέντα στο ισπανικό μπάσκετ. Δεν έπαιξε στα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, στο τρίτο έπαιξε 3:27 λεπτά και στο τέταρτο είχε 19:41.

Στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα της σειράς δεν πάτησε παρκέ παρά τα μόνιμα επιθετικά προβλήματα. Σε μια κακή μέρα για τον Γιαν Βέσελι, τον Τζαμπάρι Πάρκερ (0/7 στα τρίποντα) και Νίκολα Κάλινιτς και με 4/26 στα τρίποντα, ο γκαρντ θα μπορούσε να είχε βοηθήσει», καταλήγει το ρεπορτάζ.

H καταλανική «Mundo Deportivo» είναι ακόμα πιο σκληρή στην κριτική της, αφού αναφέρει επτά αιτίες που έφεραν τον αποκλεισμό για την Μπαρτσελόνα και σε μία εξ αυτών αποθεώνει τον Γιώργο Μπαρτζώκα:

«Από την άλλη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν μπορούσε να τα καταφέρει στη θητεία του ως προπονητής της Μπάρτσα, έδειξε πώς να αξιοποιήσει στο έπακρο μια ομάδα, θεωρητικά, με λιγότερη ατομική ποιότητα από την ομάδα της Μπάρτσα: οι παίκτες του ξέρουν τι παίζουν. και ακολουθούν τις ιδέες τους μέχρι θανάτου, με υψηλή αμυντική πίεση και παλεύοντας για κάθε μπάλα σαν να ήταν η τελευταία. Ακόμη, ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να βρει λύσεις από τον πάγκο όταν ένας παίκτης του δεν ήταν στα καλύτερά του. Νικητής από τη μάχη των προπονητών βγήκε και ο Ολυμπιακός».