Χάντερ Χέιλ... on fire: Η μαγική σεζόν με τον Προμηθέα και το όνειρο του ΝΒΑ στον ορίζοντα

Χάντερ Χέιλ

Χάντερ Χέιλ... on fire: Η μαγική σεζόν με τον Προμηθέα και το όνειρο του ΝΒΑ στον ορίζοντα

Χρήστος Τσάλτας 17:52 - 10.04.2024

Η σεζόν στο BCL ολοκληρώθηκε για τον Προμηθέα, με τον Χάντερ Χέιλ να προσφέρει ακόμα μια σπουδαία μπασκετική παράσταση, επιβεβαιώνοντας τον ντόρο γύρω από το όνομά του, αλλά και την εκτελεστική του ικανότητα, η οποία «χτυπάει» την πόρτα του ΝΒΑ.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο αντίπαλος του Προμηθέα στα προημιτελικά του BCL ο βαθμός δυσκολίας βρισκόταν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Στον δρόμο του Προμηθέα βρέθηκε ίσως το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλο στη διοργάνωση, η Ουνικάχα Μάλαγα του Ίμπον Ναβάρο.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της ACB και διακρίνεται φέτος για τη σταθερότητα και τη συνέπειά της εντός και εκτός συνόρων. Αυτό, σε συνδυασμό με την ποιότητα που έχει στο ρόστερ της, αλλά και τις λύσεις που έχει στα χέρια του ο κόουτς Ναβάρο, έκαναν το έργο του Προμηθέα εξ αρχής να μοιάζει με... επικίνδυνη αποστολή.

Ο Προμηθέας αποκλείστηκε από τη Μάλαγα παρά την μεγάλη εμφάνιση του Χέιλ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

21:27 - 09.04.2024

Ο Προμηθέας αποκλείστηκε από τη Μάλαγα παρά την μεγάλη εμφάνιση του Χέιλ

Ο Προμηθέας ηττήθηκε (90-83) από τη Μάλαγα στην Πάτρα και με 2-0 αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Basketball Champions League με τους Ισπανούς να παίρνουν το «εισιτήριο» για το Final-4 στο Βελιγράδι

Στο «Δ.Τόφαλος» οι Πατρινοί το πάλεψαν και ήταν... μέσα στο ματς ως το τέλος. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια όμως η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν τα κατάφερε. Η Μάλαγα έμεινε όρθια στο φινάλε, επικρατώντας με 90-83, παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Χάντερ Χέιλ. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, τη νέα σπουδσία εμφάνιση του Χάντερ Χέιλ.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος με 31 πόντους και 9/13 σουτ σε 32 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ήταν αυτός που προσπάθησε να οδηγήσει στην ανατροπή τους Πατρινούς.

Με την εμφάνιση αυτή ουσιαστικά ολοκλήρωσε την παρουσία του στο BCL, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως είξναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ της διοργάνωσης. Διότι στα 14 παιχνίδια της διοργάνωσης το κοντέρ έγραψε 17,6 πόντους, 46,7% στα σουτ εντός πεδιάς, 47,3% στα τρίποντα, ενώ στην στατιστική του ήρθε να προσθέσει 2,8 πόντους και 3,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, για να κάνει ακόμα πιο... πλούσια την παρουσία του στο παρκέ.

Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Χέιλ έδειξε συνέπεια και σταθερότητα, ανεβάζοντας σταδιακά το επίπεδο του παιχνιδιού του. Μάλιστα η αναμέτρηση της Τρίτης ήταν η πρώτη στη σεζόν που μέτρησε 30+ πόντους στη διοργάνωση. Όλα αυτά σε μια σεζόν στην οποία τράβηξε τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών κλαμπ.

Ένα από αυτά ήταν και η Ζαλγκίρις, με την ομάδα του Κάουνας να κάνει κρούση στους Προμηθείς για την απόκτησή του. Τόσο η απάντηση της ομάδας, όμως όσο και αυτή του παίκτη ήταν αρνητικές, καθώς ο Χέιλ δεν έχει το μυαλό του στο πώς θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα, αλλά πώς θα βρει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος του και γι αυτόν δουλεύει κάθε μέρα. Η βελτίωσή του στην άμυνα είναι αξιοσημείωτη ειδικά από το Νοέμβριο και μετά, ενώ την ίδια ώρα περνάει πολύ χρόνο στο γυμναστήριο, τόσο για να βελτιώσει το σουτ του, όσο και τον κορμό του, δύο στοιχεία που είναι πολύ βασικά για να βρεθεί στο ΝΒΑ.

Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο, καθώς θα διεκδικήσει με αξιώσεις ένα συμβόλαιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σε πρώτη φάση αναμένεται να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο Summer League, χωρίς να αποκλείεται η προσπάθεια εύρεσης ενός συμβολαίου σε ομάδα της G-League. Και όλα αυτά με τον Χέιλ να έρχεται από μια άκρως παραγωγική και αποτελεσματική σεζόν με τον Προμηθέα.