Θα είναι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα!

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός/©Intime

Θα είναι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα!

Διονύσης Βερβελές 04:59 - 15.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:55 - 15.03.2023

Εδώ που έφτασε, ο στόχος είναι ένας! Και τον ξέρει καλύτερα από κάθε του αντίπαλο. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει…

Ο Ολυμπιακός έκανε κάτι που ως τώρα, με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί, έμοιαζε με υπέρβαση. Πήγε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέναντι στην ΑΕΚ που ήταν άτρωτη ως αυτό το ματς και της έκανε το «διπλό». Πήρε το τρίποντο που τον ξαναβάζει σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος και αυτό το νιώθουν όλοι οι αντίπαλοί του. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο -5 από τον Παναθηναϊκό, στο -3 από την ΑΕΚ. Όλοι εκτιμούν πως έχει το καλύτερο πρόγραμμα, τουλάχιστον στην αρχή. Αυτό βέβαια, μένει να το επιβεβαιώσει μέσα στα γήπεδα, παίρνοντας αρχικά τις δύο νίκες, σε Βόλο και Καραϊσκάκη με Άρη. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ο Ολυμπιακός έχει όλα τα στοιχεία για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δείχνει πανέτοιμος να το κάνει, πολύ απλά γιατί αρχικά ξέρει καλύτερα από κάθε του αντίπαλο τον τρόπο.

Ο πρώτος του στόχος, είναι ως το τέλος του πρώτου γύρου, να έχει αγγίξει την κορυφή. Δεν δείχνει μακρινό σενάριο, αν έχει καλή εικόνα, αποτελεσματικότητα, αλλά και τύχη. Όλοι στο Ρέντη αυτή τη στιγμή, είναι «φτιαγμένοι» για το πρωτάθλημα. Η διοίκηση, με μπροστάρη τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το δείπνο που παρέθεσε στην ομάδα μετά το ματς, μόνο τυχαία κίνηση δεν ήταν. 

Θα μπορούσε να πάει στο Ρέντη, να μιλήσει στα αποδυτήρια. Να πει «συγχαρητήρια» και να πάει… παρακάτω. Ήθελε, όμως, να είναι δίπλα στους ποδοσφαιριστές του, μίλησε με πολλούς, το νιώθουν διαφορετικά και οι παίκτες. Όπως φυσικά το νιώθει και ο Μίτσελ, που είναι από τους λίγους που πίστευαν τόσο πολύ σε αυτή τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας, στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός δείχνει πανέτοιμος να το διεκδικήσει. Βρήκε την ηρεμία του, τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Σκοράρει, παίρνει νίκες, ετοιμάζεται να μπει στα πλέι οφ με μία ακόμη ψυχολογική ώθηση και από τον κόσμο του. Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού θα πάνε ξανά στο Βόλο, όπως έκαναν στις αρχές του 2023. Θα είναι και πάλι εκεί, για να στείλουν το μήνυμα, να φωνάξουν «Θρύλε γερά, πρωτάθλημα ξανά». 

Το Καραϊσκάκη θα οδηγηθεί σε αρκετά sold out, το κίνητρο υπάρχει και όλοι συντελούν και συμφωνούν, πως αυτό μπορεί να είναι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Με την ομάδα άλλωστε να φτάνει στο -12 τέλη Δεκέμβρη, δεν έδειχνε το πιο πιθανό σενάριο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, αλλά δεδομένα ο Ολυμπιακός, ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να βάλει τους δικούς του όρους από εδώ και μπρος. Πίστη υπάρχει σε όλους μέσα στην ομάδα και αυτός είναι ο καλύτερος οδηγός. Όπως και αρκετοί παίκτες, άλλοι πιο έμπειροι, άλλοι με μεγαλύτερο ενθουσιασμό. 

Έχει βάθος ο Ολυμπιακός και αυτό μπορεί να τον βοηθήσει αρκετά στη διαδικασία των πλέι οφ, ειδικά όταν τα παιχνίδια θα είναι κοντά σε ημερομηνίες. Όλα στην ώρα τους, όμως και στο μυαλό του Μίτσελ και των παικτών του, για την ώρα είναι το ματς με τον Βόλο...