«Όλοι με όλους» στα play offs κι...άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

© Intime

«Όλοι με όλους» στα play offs κι...άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!

Στέφανος Αβραμίδης 09:59 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 16.03.2023

Προφανώς και δεν παίζει μπάλα η κληρωτίδα, προφανώς και ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι οι προπονητές, κι ας μην το ξεστομίζουν, ότι το πρόγραμμα των αγώνων μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του μίνι πρωταθλήματος, ακόμη και στην ίδια την ανάδειξη του πρωταθλητή!

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόγραμμα των πλέι οφ όλοι οι εμπλεκόμενοι προπονητές, με ένα στόμα μια φωνή, άρχισαν το...ποίημα! Όχι ότι δεν το περιμέναμε, κάθε άλλο! Όπως κάθε φορά, μηδεμίας εξαιρουμένης, συμβαίνει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις έσπευσαν και οι τέσσερις, σε όσους βρίσκονται στο τιμόνι των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο αναφέρομαι, να συνομολογήσουν ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία η σειρά των αγώνων από τη στιγμή που όλοι θα παίξουν με όλους!

Αλήθεια τώρα αγαπητοί, περιμένετε να σας πιστέψουμε; Χίλια συγγνώμη αλλά...δεν! Προφανώς και Γιοβάνοβιτις, Αλμέιδα, Μίτσελ και Λουτσέσκου κάνουν το απολύτως εύλογο και αναμενόμενο! Το τελευταίο που θέλει και χρειάζεται ο καθένας τους είναι να στείλει εσωτερικά, στην ίδια του την ομάδα, μήνυμα ανησυχίας και μεμψιμοιρίας!

Γιατί όταν οι ποδοσφαιριστές, κυρίως αυτοί, βλέπουν και ακούνε τον προπονητή τους να ασχολείται με, να επιχαίρει για ή και να προβληματίζεται από το καλεντάρι αυτομάτως μπαίνουν, θέλοντας και μη, στο ίδιο mode ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Άλλο όμως το κομμάτι της ψυχολογικής και πνευματικής διαχείρισης των όσων έρχονται σε αυτή τη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος από τους άμεσα, από την άκρη του πάγκου, εμπλεκόμενους, και άλλο το κομμάτι της σκληρής πραγματικότητας!

Αυτήν ακριβώς οφείλουμε εμείς να προσεγγίσουμε και να αναλύσουμε, έκαστος εφ' ω ετάχθη, δε χρειάζεται δα και ενδελεχής μελέτη των δεδομένων για να ξεχωρίσουμε τα δύο...άκρα όπως αυτά προέκυψαν από τη διαδικασία της κλήρωσης!

Το είπε ο Ιβάν, το... έδειξε ο Μίτσελ!

Το είπε ο Ιβάν, το... έδειξε ο Μίτσελ!

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε με τη νίκη του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, τη νίκησε κυρίως στο...μυαλό και μετά στο χορτάρι και επέστρεψε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου! Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης.

Από τη μία, στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού, ο Ολυμπιακός! Στην καλύτερή τους φάση οι "ερυθρόλευκοι" μετά από την πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στην "ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ" με σκορ 3-1, μπαίνουν από την αρχή στα...εύκολα!

Γιατί όσο αξιόμαχοι και ανταγωνιστικοί κι αν εμφανίζονται ή μπορούν τέλος πάντων να εμφανιστούν Βόλος και Άρης κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά! Ένα από αυτά, το σημαντικότερο όλων, η βαθμολογία που λέει ότι οι Πρωταθλητές αντιμετωπίζουν στις δύο πρώτες αγωνιστικές δύο ομάδες που είναι 16 και 17 βαθμούς αντίστοιχα πίσω τους στον πίνακα!

Και είναι οι Πειραιώτες η μόνη από τις ομάδες που μάχονται για το πρωτάθλημα που δεν εμπλέκεται σε ντέρμπι με συνδιεκδικητή σε αυτές τις δύο πρώτες, υπό προϋποθέσεις και πολύ κρίσιμες, αγωνιστικές!

Με λίγα λόγια, με όχι ακριβώς εξασφαλισμένους αλλά σίγουρα εξαιρετικά πιθανούς τους έξι βαθμούς με το απόλυτο εκτός έδρας με το Βόλο και εντός με τον Άρη βρίσκονται, ή πιθανότατα θα βρεθούν τέλος πάντων, στην ευχάριστη θέση να μετρούν δικά τους κέρδη και ζημίες των υπολοίπων! Έχοντας ως «μπόνους», σε βάθος χρόνου, το ότι είναι οι μόνοι που δε θα κληθούν να δώσουν δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια!

Όσο για την άλλη, τη σκοτεινή, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, πλευρά του φεγγαριού, δε φαντάζομαι να έχει κανείς αντίρρηση ότι, μετά πολλών επαίνων, είναι η ΑΕΚ που την καταλαμβάνει!

Ίσως στη δυσκολότερη από πλευράς πνευματικής διαχείρισης θέση, μετά από την πρώτη ήττα, και τι ήττα, στο νέο της γήπεδο, σίγουρα στη δυσκολότερη από πλευράς άμεσων αγωνιστικών υποχρεώσεων θέση σε σχέση με τους αντιπάλους της!

Κάτι σαν την άλλη όψη του νομίσματος σε σχέση με τον Ολυμπιακό, μόνοι χωρίς μεγάλο ματς οι "ερυθρόλευκοι" σε πρώτη και δεύτερη αγωνιστική, μόνοι αποκλειστικά με μεγάλα ματς στο ίδιο διάστημα οι "κιτρινόμαυροι"! Σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με τον Ολυμπιακό στη βαθμολογική της αφετηρία, στο +3, η Ένωση, με ένα πρόγραμμα ευχή και κατάρα, πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνέχεια κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

Γιασάν του μάγκα Αλέξανδρου!
BLOGS

15:03 - 06.02.2023

Γιασάν του μάγκα Αλέξανδρου!

Το ντέρμπι της Τούμπας είχε έναν απόλυτο πρωταγωνιστή, το όνομα του Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ρεσιτάλ στο χορτάρι και όχι μόνο από έναν από τους πιο παρεξηγημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές!

Με έξι βαθμούς σε αυτά τα δύο ματς θα μιλάμε για το αδιαφιλονίκητο φαβορί, με δύο ήττες η ομάδα του Αλμέιδα ίσως και να τεθεί για τα καλά εκτός διεκδίκησης, ίσως και να βρεθεί τέταρτη και καταϊδρωμένη! Και όλα αυτά με αστερίσκο το ότι, σε απόλυτη αντίθεση με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ θα είναι και η μοναδική που δε θα έχει τη δυνατότητα να δώσει δύο σερί παιχνίδια στο γήπεδό της!

Καλό λοιπόν το παραμύθι "όλοι με όλους" αλλά δεν έχει δράκο! Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μία ομάδα χαλαρώνει, ή σχεδόν, και απολαμβάνει τις υπόλοιπες να τρώγονται, μία άλλη μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια, έτοιμη για...πανωλεθρίαμβο! Το ξέρουν πολύ καλά όλοι, πρώτοι και καλύτεροι ο Ισπανός και ο Αργεντινός τεχνικός, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να το παραδεχτούν!