Το πληγωμένο θηρίο να το φοβάσαι

Σακίλ ΜακΚίσικ

i

Σακίλ ΜακΚίσικ / Intime

Το πληγωμένο θηρίο να το φοβάσαι

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:52 - 25.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:53 - 25.05.2023

Ο Ολυμπιακός πληγώθηκε στο Final 4 του Κάουνας, όμως παραμένει η καλύτερη ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Το Final 4 του Κάουνας είναι μια πληγή για τον Ολυμπιακό και θα παραμείνει τέτοια. Οι Πειραιώτες ήταν η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα σε όλη την διοργάνωση, όμως ένα λεπτό κακού μπάσκετ στέρησε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του αυτό που δικαιούνταν όλη τη χρονιά. Την κορυφή της Ευρώπης. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του για φέτος την Euroleague και βάζει πλώρη για την κορυφή της Ελλάδας, με τους Ερυθρόλευκους να ξεκινούν από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Φυσικά ο Δικέφαλος, παρότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, δεν θα μπορούσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό.

H συγκλονιστική στάση σώματος του team manager του Ολυμπιακού στην ομιλία του Μπαρτζώκα μετά τον τελικό (vid)
EUROLEAGUE

09:14 - 23.05.2023

H συγκλονιστική στάση σώματος του team manager του Ολυμπιακού στην ομιλία του Μπαρτζώκα μετά τον τελικό (vid)

Ο Team Manager του Ολυμπιακού, Αντώνης Κατσίκης ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final 4 της Euroleague.

Μόνο στο ξεκίνημα μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικό το παιχνίδι, καθώς η διαφορά δυναμικότητας είναι τέτοια που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό ήταν να εμφανιστεί όπως θα έπρεπε και να δείξει ότι μπορεί να αφήσει πίσω του το Κάουνας.

Άλλωστε μόνο ένας τίτλος θα μπορούσε να γιατρέψει τις πληγές του Ολυμπιακού και το πρωτάθλημα είναι ένα τρόπαιο που θα γλυκάνει την πίκρα των Ερυθρόλευκων.

Τα σουτ που πάρθηκαν ήταν τα σωστά, η μπάλα γύρισε με εξαιρετικό τρόπο και οι ασίστ ήταν και πάλι εκεί. Εξάλλου καμία άλλη ομάδα δεν θα παίξει το… αντιμπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης με τα 40 λεπτά ζώνη. Απέναντι σε κανονικό μπάσκετ λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα.

Στο Παλατάκι είδαμε τον Βεζένκοφ να κάνει ξανά τα… δικά του και να σταματά στους 17 πόντους και τον Κώστα Σλούκα να αποτελεί τον μαέστρο της ομάδας με 23 πόντους και 8 ασίστ. Έτσι έγιναν και… μάγκες οι Φαλ (15 πόντοι και 11 ριμπάουντ) και Μπόλομποϊ (10 πόντοι και 11 ριμπάουντ).

Ξαναλέμε όμως πως ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού ήταν ο εαυτός του. Αυτόν τον… κέρδισε στην Θεσσαλονίκη η ομάδα του Πειραιά, χωρίς να ιδρώσει. Εάν δεν υπήρχαν και κάποια λάθος σφυρίγματα στον Ουόκαπ, δεν θα υπήρχε και ένταση, με τα πάντα να κυλούν ακόμα πιο ομαλά.

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα ένα ματς με τον ΠΑΟΚ μπροστά του, το οποίο η λογική λέει πως θα είναι εύκολο (με όλο τον σεβασμό στον αξιόμαχο ΠΑΟΚ). Από εκεί και πέρα αρχίζει η μάχη για τους τελικούς της Basket League. Ο Ολυμπιακός (λογικά) θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, εκτός αν συμβεί κάποια τιτανοτεράστια έκπληξη και θέλει να κλείσει τη χρονιά με τον τίτλο. Ξαναλέμε πως μόνο αυτό θα γλυκάνει τους πικραμένους Ερυθρόλευκους και αυτό είναι το μοναδικό που υπάρχει στο μυαλό τους. Τα υπόλοιπα εν καιρώ…

ΥΓ. Πολύ λάθος τα σφυρίγματα πάνω στον Ουόκαπ. Ειδικά το φάουλ πάνω στο ριμπάουντ.

ΥΓ2. Απίθανος Τόμας Ουόκαπ με μουστάκι ξανά. Ίδιος με… πεζοναύτη!

ΥΓ3. Μην ρωτάτε τα πάντα για την επόμενη μέρα ακόμα. Έχουμε πρώτα τελικούς. Ναι, υπάρχουν περιπτώσεις που δουλεύουν, αλλά μην αγχώνεστε ακόμα!

ΥΓ4. Το κορμί του συντάκτη του κειμένου σήμερα συνήλθε από το Κάουνας. Το μυαλό ακόμα όχι. Φανταστείτε λοιπόν τους αθλητές και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ήταν μια ιστορική ευκαιρία αυτή που χάθηκε, όμως ο Ολυμπιακός είναι τόσο μεγάλη ομάδα που μπορεί, πρέπει και οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Αυτό θα κάνει και στο τέλος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Του χρόνου βλέπουμε.

ΥΓ5. Σε νέα διασκευή το τραγούδι του Ρέμου: (Σάσα) Μην φύγεις, μην φύγεις, καράβι που έμπαζε νερά, μοιάζει αβοήθητο η καρδιά!