Ο… δικός μας άνθρωπος, Κρις Κόουλμαν!

Στέφανος Αβραμίδης 15:18 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 02.06.2023

Ο Στέφανος Αβραμίδης καταγράφει τις εντυπώσεις του μετά τη συνέντευξη με τον Κρις Κόουλμαν και καταλήγει στα συμπεράσματά του σχετικά με την προσωπικότητα του Ουαλού προπονητή του Ατρόμητου.

Κατά τον αξεπέραστο Στινγκ ένας «Άγγλος στη Νέα Υόρκη» είναι, ήταν τουλάχιστον, κάτι σαν εξωγήινος, ένας Ουαλός στην Αθήνα πάντως κάθε άλλο, πολύ πιο Έλληνας απ' ό,τι τον περιμέναμε, αλλά με την καλή έννοια, ο Κρις Κόουλμαν ήταν η καλύτερη παρέα σε μια ακόμη «Βόλτα με τον Μπουτς»!

Μια «βόλτα» στο Κάρντιφ αρχές Ιουνίου του 2017 ήταν αρκετή για να με προετοιμάσει, έως ένα βαθμό, για το τι ακριβώς θα συναντούσα στη «βόλτα με τον Μπουτς» Mάιο του 2023. Κατά την παρουσία μας, βλέπετε, στην πρωτεύουσα της Ουαλίας για τις ανάγκες του τελικού του Champions League μεταξύ Ρεάλ και Γιουβέντους πριν από έξι χρόνια είχαμε πάρει μια πολύ πλούσια γεύση για το… ποιόν αυτού του τόσο διαφορετικού από τα στερεότυπα λαού.

Λαού με νοοτροπία, φιλοσοφία, συμπεριφορά και… ζεστασιά που μόνο με το κλασικό βρετανικό πρότυπο δε συνάδει, ακόμη και η γλώσσα τους διαχωρίζει θεαματικά τη θέση της. Τι κι αν τους βρίσκουμε στο Νησί, οι Ουαλοί θυμίζουν πολύ περισσότερο Έλληνες παρά Άγγλους, παραδόξως το γράφω για καλό.

Κάπως έτσι, ΚΑΙ κάπως έτσι, εξηγείται ο κάθε άλλο παρά φλεγματικός τρόπος που μας υποδέχθηκε, και μας αντιμετώπισε, τον Μπουτς και την αφεντιά μου, ο προπονητής του Ατρόμητου Κρις Κόουλμαν, στη συνάντησή μας στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του Περιστερίου. Αυτό σε ό,τι αφορά τη βάση, το υπόβαθρο, τις… γενικές αρχές γιατί στο τέλος της ημέρας όλα εξαρτώνται από τον άνθρωπο.

Κόουλμαν στο Sportal: «Γελοίο το θέμα με τα δοκάρια, κρίμα γιατί η ΑΕΚ είναι εξαιρετική ομάδα» (vid)
SPORTAL ORIGINALS

13:10 - 31.05.2023

Κόουλμαν στο Sportal: «Γελοίο το θέμα με τα δοκάρια, κρίμα γιατί η ΑΕΚ είναι εξαιρετική ομάδα» (vid)

Η σειρά του Sportal, «Βόλτα με τον Μπουτς» και ο Στέφανος Αβραμίδης υποδέχονται τον Κρις Κόουλμαν. Η εθνική Ουαλίας, το Netflix, η Σάντερλαντ, η περίφημη υπόθεση των δοκαριών στο ματς με την ΑΕΚ, ο Ατρόμητος, η... λατρεία του για τη Super League και η φράση που ξεκαθαρίζει τη στάση ζωής του.

Γιατί πέρα από καταγωγή, καταβολή και πατρίδα που προσδίδουν κάποια πολύ γενικά χαρακτηριστικά είναι η ανατροφή, η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, οι αρχές, οι αξίες που ξεχωρίζουν τον καθένα μας. Και ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της ομάδας των δυτικών προαστίων ενάμιση χρόνο τώρα είναι σίγουρα ξεχωριστός και δεν το γράφω, δεν το έχει καθόλου μα καθόλου ανάγκη, για να του χαϊδέψουμε τα αυτιά.

Όχι μόνο ξεχωριστός αλλά και άκρως ενδιαφέρων, χωρίς να επιδιώκει κανενός είδους αντισυμβατικότητα στις απόψεις και τις απαντήσεις του είπε πράγματα έως και προφανή που, παραδόξως, σπανίως τα ακούμε στο μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξεχώρισε η απάντησή του για την τοξικότητα που τόσο βαριά ρίχνει, χρόνια τώρα, τη σκιά της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ήταν απλά αφοπλιστικός, «δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα για αυτό«, απάντησε, «υπάρχει και θα υπάρχει πάντα», ουσιαστικά μας έδειξε το δρόμο για να δουλέψουμε όχι κόντρα στο φαινόμενο αλλά ΠΑΡΑ το φαινόμενο. Μοιάζει απλοϊκό ως σκεπτικό αλλά, στα δικά μου μάτια, δεν είναι καθόλου. Απλό ναι, αλλά παράλληλα, όπως και στο ίδιο το ποδόσφαιρο, πολύ πολύ δύσκολο.

Το ότι θα δήλωνε λάτρης της χώρας μας, των ανθρώπων, της καθημερινότητας, της ιστορίας και του τρόπου ζωής αν παίζαμε στοίχημα θα είχε φραγή, όλη η οικογένεια και ιδίως η μικρή του κόρη έχει ερωτευτεί την Ελλάδα. Ο ίδιος δήλωσε βέβαια «ερωτευμένος» και με το σύλλογο τον οποίο υπηρετεί, είχε έναν καλό λόγο για όλους τους συνεργάτες του, λόγο απολύτως ειλικρινή και όχι επαγγελματικής αβροφροσύνης.

Σε καμία περίπτωση, ούτε σε αυτήν της περιβόητης σεζόν του ντοκιμαντέρ του NETFLIX που προοριζόταν να καταγράψει την επιστροφή της Σάντερλαντ στην Premier League και κατέληξε να εξιστορήσει τον υποβιβασμό της στη League 1 δεν έψαξε για δικαιολογίες. Δεν του άρεσε αλλά δεν του έφταιξε κιόλας.

Όπως τίποτε άλλο παρά η ίδια του η ομάδα δεν έφταιξε, κατά δήλωση του ιδίου, για την αποτυχία της να πλασαριστεί στην εξάδα των πλέι οφ. «Δεν έχουμε κανέναν άλλον πέρα από τους εαυτούς μας να κατηγορήσουμε» η μετάφραση της τοποθέτησής του, πόσο καλύτερα θα ήταν αλήθεια τα πράγματα στη Super League αν αυτή η οπτική ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ο ίδιος το είπε χωρίς περιστροφές, θα ήθελε να συνεχίσει στον Ατρόμητο, το θέμα προφανώς είναι να συμφωνήσει και με την ομάδα για να πορευτούν παρέα και την επόμενη σεζόν. Για όποιον ψάχνει πάντως παρέα για μια ωραία βόλτα σε συνδυασμό με πολύ ενδιαφέρουσα και ειλικρινή, μη σας πω και αποκαλυπτική συζήτηση, με Κρις Κόουλμαν… δε χάνει με τίποτα.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }