Με τρέλα και με ψυχή, αν θέλει να έχει τύχη, σε έναν τελικό που δεν είναι το φαβορί
i

© Intime

Με τρέλα και με ψυχή, αν θέλει να έχει τύχη, σε έναν τελικό που δεν είναι το φαβορί

Ηλίας Λαλιώτης 14:21 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 04.06.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για τα στοιχεία που πρέπει να αντιπαραβάλλει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ανώτερο Ολυμπιακό για να εμφανιστεί ανταγωνιστικός στον πρώτο τελικό της Basket League.

Είναι αναμφίβολα ασυνήθιστο, αν όχι και ψυχοφθόρο, για τους φίλους του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς της Basket League τον Ολυμπιακό και να μην είναι το φαβορί των αναμετρήσεων. Συνέβη πέρυσι, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 3-0 και να κατακτούν τον τίτλο, ενώ και φέτος η κατάσταση μοιάζει να είναι μη αναστρέψιμη.

Οι «πράσινοι» και συγκεκριμένα οι Ντέγιαν Ράντονιτς και Αργύρης Πεδουλάκης έκαναν καταδικαστικά λάθη στον σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού, με αποτέλεσμα η φετινή τους εικόνα σε Ελλάδα και Ευρώπη να είναι αποκαρδιωτική. Δεν άλλαξε φυσικά ούτε με την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Χρήστου Σερέλη, καθώς τα προβλήματα ήταν δομικά, ενώ πάρθηκαν και λανθασμένες αποφάσεις στη διαχείριση των αλλαγών στους ξένους, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει με πέντε στα playoffs (μετά και την απομάκρυνση του Ντουέιν Μπέικον), παρότι υπάρχουν στο ρόστερ οι Νέιτ Ουόλτερς και Ματ Τόμας.

Με Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:35 - 03.06.2023

Με Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό

Ευχάριστα νέα για τον Παναθηναϊκό πριν από τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (4/6, 21:15), καθώς ο Αρτούρας Γκουντάιτις προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο και υπολογίζεται για το ντέρμπι.

Τα δεδομένα είναι αμείλικτα. Ο Παναθηναϊκός μετράει 6 σερί ήττες φέτος και 13 συνολικά από την περσινή σεζόν. Υστερεί σε βάθος και ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και το ψυχολογικό πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι συνεχόμενες αποτυχίες κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Είναι το μεγάλο αουτσάιντερ κόντρα στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να παρουσιάσουν κάτι δραματικά διαφορετικό για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για κάποιο break και κατάκτηση του τίτλου.

Το είπαν στις συνεντεύξεις τους στο Sportal, τόσο ο Πάρις Λι, όσο και ο Ματέους Πονίτκα. Όλοι περιμένουν να χάσουν κι αυτό είναι κάτι που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν. Να παρουσιαστούν στο παρκέ απαλλαγμένοι από άγχος, αλλά και αποφασισμένοι να παλέψουν για κάθε μπάλα. Το αν θα το καταφέρουν είναι κάτι που θα δούμε για αρχή σε λίγες ώρες. Στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ.

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη, αν θέλουν να έχουν τύχη, θα πρέπει να βγάλουν ψυχή, ένταση και να δείξουν διάθεση για αυτοθυσία στην άμυνα. Και από την άλλη πλευρά να έχουν συγκέντρωση, υπομονή, αλλά και... τρέλα στην επίθεση (να μπουν δηλαδή κάποια δύσκολα-μεγάλα σουτ). Αυτά τα στοιχεία θα είναι απαραίτητα αν θέλουν να προβληματίσουν τους αντιπάλους τους.

ΥΓ. Η διαιτητική τριάδα που όρισαν ΚΕΔ και ΕΟΚ (Πουρσανίδης, Τσαρούχα και Τσιμπούρης) οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην επηρεαστεί από το κλίμα που καλλιεργείται τα τελευταία δύο χρόνια. Κανείς δεν ξεχνά πως σε προηγούμενα ντέρμπι ήταν αρκετά τα λάθη, με τη συντριπτική πλειοψηφία τους εναντίον του Παναθηναϊκού.

Το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει ο Παναθηναϊκός στους τελικούς

Το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει ο Παναθηναϊκός στους τελικούς

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για την πρόκριση που πήρε ο Παναθηναϊκός με τη ψυχή στο στόμα και αυτά που θα πρέπει να κάνει η ομάδα του Χρήστου Σερέλη στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό για να μην χάσει με κάτω τα χέρια.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }