Μια Εθνική ομάδα που θα παίζει στα όριά της! (vid)

Μια Εθνική ομάδα που θα παίζει στα όριά της! (vid)

Γιάννης Πάλλας 23:37 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 04.08.2023

Στα δυο πρώτα τεστ η Ελλάδα απέναντι στη Σλοβενία έβγαλε σκληράδα και μεγάλη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, προκειμένου να «κρύψει» τις αδυναμίες της και δημιουργεί ωραίες εικόνες

Η Εθνική ομάδα έχει πολλές και σημαντικές απουσίες στην προσπάθεια που θα κάνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, όμως στα δυο πρώτα φιλικά με την Σλοβενία έδειξε ότι θα είναι πολύ σκληρή για να... πεθάνει.

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόσο στο πρώτο φιλικό στη Στόζιτσε Αρένα, όσο και στο δεύτερο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (4/8) στο ΟΑΚΑ σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ανεπανάληπτο Νίκο Γκάλη παρουσίασε στο παρκέ ένα σύνολο που θα έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Η σκληράδα στην άμυνα και η ταχύτητα στην επίθεση είναι δυο στοιχεία που επιμένει πολύ ο ομοσπονδιακός τεχνικός και φέρουν τη σφραγίδα του, καθώς αποδεικνύονται αποτελεσματικά την ώρα της δράσης.

Προφανώς και οι απουσίες του Κώστα Σλούκα, του Νικ Καλάθη, του Τάϊλερ Ντόρσεϊ, του Ιωάννη Παπαπέτρου (θα είναι στην ομάδα καθώς ξεπερνά το πρόβλημα τραυματισμού του), του Κώστα Αντετοκούνμπο και πολύ περισσότερο του σούπερ σταρ Γιάννη Αντετοκούνμπο περιορίζουν σημαντικά τις επιλογές ποιότητας του Δημήτρη Ιτούδη, όμως τα δείγματα γραφής επιτρέπουν χαμόγελα.

Γιατί, ασφαλώς και θα απουσιάσουν παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα και σημαντική επίδραση στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, όμως στα δυο πρώτα τεστ η «επίσημη αγαπημένη» έδειξε συγκεκριμένα πράγματα.

Πίεσε πολύ στην άμυνα τον αντίπαλο προκαλώντας ασφυξία, έτρεξε όσο μπορούσε περισσότερο, άνοιξε το γήπεδο κυκλοφορώντας πολύ τη μπάλα και κανείς δεν... έκλεψε ΟΛΟΙ έπαιξαν στα όρια τους!

Με αυτό το πνεύμα η Εθνική ανέδειξε πρόσωπα που ενδεχομένως δεν περίμενε κανείς να φανούν τόσο επιδραστικά στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας.

Ο Τόμας Ουόκαπ από την πρώτη στιγμή αποτελεί τον ιθύνων νου στην ισορροπία της ομάδας σε ότι αφορά την πίεση στην άμυνα και την οργάνωση στην επίθεση. Παράλληλα, όποτε απαιτηθεί σκοράρει και μάλιστα αρκετά.

Ο Μιχάλης Λούντζης αποδεικνύεται άσος στο... μανίκι του Δημήτρη Ιτούδη. Ένα ψηλό γκαρντ που πιέζει πολύ στην άμυνα, διαβάζει καλά το παιχνίδι και από τη στιγμή που έχει βελτιώσει και το σουτ είναι ένα πολύτιμο γκαρντ.

Από κει και πέρα, το μεγάλο ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ είναι ο Ντίνος Μήτογλου. Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ είναι εντυπωσιακός και δείχνει με την παρουσία του ότι δεν έχει επηρεαστεί ούτε κατ’ ελάχιστον από την μακρά απουσία του.

Ο Μήτογλου είναι κυριαρχικός σε άμυνα και επίθεση, αποτελώντας σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας, κάτι που δείχνει να αξιοποιεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα ο Δημήτρης Ιτούδης.

Επιπλέον, όσοι πατούν παρκέ δείχνουν διάθεση να «φάνε» τη μπάλα και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας να κυνηγήσει κάτι σπουδαίο.

Στα φιλικά που θα ακολουθήσουν ένα πράγμα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της ομάδας απέναντι σε άμυνες ζώνης. Ως τώρα δεν το είδαμε από τους Σλοβένους, που επέλεξαν την προσωπική άμυνα.

Επειδή το σουτ αποτελεί «αχίλλλειο πτέρνα» έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα αντιδράσουν οι διεθνείς και τι θα ετοιμάσει ο Δημήτρης Ιτούδης, γιατί ο Τάιλερ Ντόρσεϊ λείπει.

Ιτούδης για Αντετοκούνμπο: «Αν ήταν μαζί μας...»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

23:19 - 04.08.2023

Ιτούδης για Αντετοκούνμπο: «Αν ήταν μαζί μας...»

Για τον Νίκο Γκάλη, αλλά και την κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Δημήτρης Ιτούδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά τη λήξη του φιλικού απέναντι στη Σλοβενία.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο και με τις... ευλογίες του ανεπανάληπτου Νίκου Γκάλη μπορεί να αφήσει το δικό της αποτύπωμα σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι παρόντες είναι εκείνοι που γράφουν την ιστορία και όπως φάνηκε όσες απουσίες και αν υπάρξουν η Εθνική ομάδα θα έχει τον τρόπο να δημιουργεί ωραίες εικόνες.