Για να χαζεύει και να ζηλεύει όλη η Ελλάδα

ΠΑΟΚ

i

©intime

Για να χαζεύει και να ζηλεύει όλη η Ελλάδα

Μάνος Τσαλγατίδης 01:02 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 01:03 - 15.12.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την τρομερή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά και για την πέρα για πέρα άδικη τιμωρία όλων των ομάδων λόγω των οπαδών του Ολυμπιακού.

Μια όμορφη νύχτα στην Τούμπα για όσους την έζησαν αυτή ήταν η 14η Δεκέμβρη, εκεί που ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-2 επί της Ελσίνκι και κατάφερε να κλείσει την ευρωπαϊκή του πορεία στον 7ο όμιλο του UEFA Europa Conference League αήττητος και με την ιστορική βαθμολογική συγκομιδή για ελληνική ομάδα, αφού έφτασε τους 16 πόντους.

Αναμφίβολα αν κάποιος μας το έλεγε αυτό στο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής σεζόν των «ασπρόμαυρων» δεν θα τον παίρναμε και πολύ στα σοβαρά. Κι όμως ο Ράζβαν Λουτσέσκου και το γκρουπ του κατάφεραν να κάνουν την ποδοσφαιρική Ελλάδα να παραμιλάει και να τους ζηλεύει κιόλας, αφού ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην τελευταία αγωνιστική χωρίς άγχος έχοντας ένα γήπεδο με μια γιορτινή ατμόσφαιρα και όχι επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα, αλλά γιατί αυτή η ομάδα το δημιούργησε όλο αυτό μόνη της.

Συν τοις άλλοις μην ξεχνάμε πως ο Δικέφαλος έχει το κεφάλι του ξέγνοιαστο από τις σκοτούρες της Ευρώπης μέχρι τον Μάρτιο και θα έχει Γενάρη και Φλεβάρη χωρίς άγχος αναφορικά με την πορεία του στη διοργάνωση της UEFA. Η αλήθεια είναι πως στον αγώνα με την Ελσίνκι ο ΠΑΟΚ παρασύρθηκε από το γιορτινό κλίμα και μπήκε στο παιχνίδι αρκετά χαλαρός και χωρίς συγκέντρωση. Οι Φινλανδοί που ήθελαν να αφήσουν μια καλή εικόνα στο τελευταίο ματς τους για το 2023 το εκμεταλλεύτηκαν αυτό έπαιξαν κόντρα επίθεση και βρήκαν γκολ. Το οποίο αντί να ξυπνήσει τον ΠΑΟΚ τον έκανε να χάσει ακόμα περισσότερο τη συγκέντρωση του.

ΟΚ, λογικό θα πω εγώ να υπάρχουν και τέτοιες βραδιές, αλλά δεν σημαίνει πως είναι και σωστό αυτό. Βέβαια, στη μοναδική στιγμή που ο Δικέφαλος σοβαρεύτηκε κατάφερε να βρει γκολ και να ισοφαρίσει. Είμαι σίγουρος πως στο ημίχρονο ο Λουτσέσκου δεν ήταν και τόσο ήρεμος με αυτά που έβλεπε. Όμως κατάφερε να ξυπνήσει τους παίκτες του και να τους στείλει στο δεύτερο μέρος όπως έπρεπε. Ο σοβαρός ΠΑΟΚ προφανώς και αυτή την Ελσίνκι την είχε για πρωινό. Ε, έτσι και έγινε.

Η στιγμή που οι παίκτες του Δικεφάλου αγκαλιασμένοι με τον κόσμο του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν και χορεύουν ήταν το ιδανικό κλείσιμο μιας βραδιάς γιορτής του Ευρωπαίου ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ήταν και στενάχωρη αν σκεφτεί κανείς πως θα κάνουμε να δούμε κόσμο στα γήπεδα δύο μήνες. Πρόκειται για ένα μέτρο που δείχνει πως η κυβέρνηση είτε δεν ξέρει τι κάνει, είτε είναι ανίκανη, είτε δεν θέλει να σπάσει αυγά. Οπαδοί του Ολυμπιακού έσπασαν το Πανθεσσαλικό, οπαδοί του Ολυμπιακού απείλησαν τον Παπαπέτρου, οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν αυτοί που προκάλεσαν επεισόδια έξω από του Ρέντη και χαροπαλεύει ένας άνθρωπος.

Κι όμως, αντί να την πληρώσουν είτε αυτοί, είτε το σωματείο που χρόνια καταστρέφει τις Κυριακές όλων, τσουβαλιάστηκαν όλοι σε μια τιμωρία πέρα για πέρα άδικη προς τους υγιείς φιλάθλους, τους παίκτες και τους προπονητές.