Η πλαισίωση των δύο «πυλώνων» του και ο «χαμένος» Γκριγκόνις
i

© Vaggelis Stolis

Η πλαισίωση των δύο «πυλώνων» του και ο «χαμένος» Γκριγκόνις

Ηλίας Λαλιώτης 09:54 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του πως θέλει ακόμα δουλειά και περισσότερους παίκτες να στηρίξουν τους Κώστα Σλούκα και Ματίας Λεσόρ ενόψει Ολυμπιακού, τη στιγμή που ο Μάριους Γκριγκόνις χάνει έδαφος.

Ποδαρικό στη νέα σεζόν έκανε ο Παναθηναϊκός στη Ρόδο. Μπορεί να μην ήταν ονειρικό, αλλά η δουλειά έγινε και το Τριφύλλι θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι δύο ημιτελικοί βέβαια επιβεβαίωσαν πως η προσπάθεια να βάλει τέλος στα δύο χρόνια χωρίς τρόπαιο θα είναι δύσκολη.

Δεν ήθελε και πολύ φαντασία για να καταλάβεις πως οι Πειραιώτες βρίσκονται αρκετά πιο ψηλά στην εκκίνηση της φετινής σεζόν. Τους λόγους τους διαβάσατε αναλυτικά και στο προηγούμενο blog. Τους απέδειξαν κόντρα στο Περιστέρι. Με μια ομάδα δεμένη από πέρυσι και δύο παίκτες (Μιλουτίνοφ και Ουίλιαμς - Γκος) που έχουν περάσει από αυτή και την ξέρουν, να μπαίνουν άμεσα στο κλίμα και να βοηθούν.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του επιβεβαίωσε πως σε αυτό το στάδιο θέλει ακόμα δουλειά για να βρει χημεία και αυτοματισμούς. Μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του βασίζεται στους δύο πυλώνες του. Τον πολύπειρο Κώστα Σλούκα και τον εκρηκτικό Ματίας Λεσόρ που συνεχίζει με τέρμα το γκάζι από την περσινή σεζόν. Για να αποδώσει το μπάσκετ που μπορεί αυτή η ομάδα, όμως, θα πρέπει να μπουν και τα υπόλοιπα αστέρια της στην εξίσωση. Το διαπιστώσαμε με εμφατικό τρόπο και στη νίκη-πρόκριση επί του ΠΑΟΚ.

Στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, με Λεσόρ και «βροχή» από τρίποντα!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:27 - 29.09.2023

Στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, με Λεσόρ και «βροχή» από τρίποντα!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Σούπερ Καπ 2023, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (30/9, 20:30) τον Ολυμπιακό, μετά την άνετη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 77-64 στον ημιτελικό.

Όσο ο Έλληνας γκαρντ και ο Γάλλος σέντερ τραβούσαν σχεδόν μόνοι τους την ομάδα, δεν μπορούσε να «καθαρίσει» τον ημιτελικό. Είχε το πάνω χέρι, αλλά φυσικά και δεν αρκούσε. Μόλις βρήκαν ρυθμό κι άλλοι κομβικοί παίκτες, όπως ο Γκάι και ο Βιλντόζα, η παράσταση τελείωσε. Μπήκαν τα μακρινά σουτ, βγήκαν καλές άμυνες και η διαφορά εκτοξεύτηκε πάνω από 20 πόντους. Απλά και γρήγορα. Χωρίς Μήτογλου και Παπαπέτρου στην εξίσωση και τον Μπαλτσερόφσκι να «θυσιάζεται», ώστε να τεστάρει ο Εργκίν Αταμάν παίκτες και σχήματα πριν αποφασίσει ποιον ξένο θα αφήσει εκτός κόντρα στον Ολυμπιακό.

Θα το ξέρουμε το πρωί του Σαββάτου γύρω στις 11, αλλά από αυτά που είδαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ πήραμε μια καλή γεύση. Ο Τούρκος τεχνικός έπαιξε για πολύ ώρα στο δεύτερο ημίχρονο με τρεις γκαρντ στο παρκέ, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο είδαμε αποκλειστικά τον Καλαϊτζάκη στο «3». Ο Γκριγκόνις αντίθετα είχε κακές αποφάσεις σε επίθεση και άμυνα, όσο αγωνίστηκε και υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε χαμένος μέσα στο παρκέ.

Ο Βιλντόζα χρειάστηκε μερικά λεπτά μέχρι να βρει ρυθμό μετά από απουσία δύο εβδομάδων λόγω τραυματισμού, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν κομβικός. Ο Γκάι έδωσε συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις του «Παύλος Γιαννακόπουλος». Ο Μπαλτσερόφσκι θα χρειαστεί στις μάχες με Μιλουτίνοφ και Φαλ, ενώ ο Γκραντ εξυπηρετεί ιδανικά το σχήμα με τρία γκαρντ. Αν, λοιπόν, ο Παπαπέτρου είναι καλά και αγωνιστεί στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, τότε ο Λιθουανός χάνει αυτόματα πολύ έδαφος για να παίξει στο ματς τίτλου.

Το σίγουρο είναι, όποιες επιλογές κι αν κάνει τελικά ο Αταμάν, πως θα χρειαστεί πολλές... λεπτομέρειες υπέρ του ο Παναθηναϊκός για να διεκδικήσει το τρόπαιο από τους Πειραιώτες. Την ποιότητα τη διαθέτει, αλλά σε αυτό το χρονικό σημείο δεν αρκεί μόνο αυτή. Το καλό είναι πως κάποιες λεπτομέρειες και διαφορές προς το καλύτερο στο Τριφύλλι βγάζουν πλέον μάτι. Όπως τα δύο τάιμ άουτ του Τούρκου πριν το τέλος του 2ου και 3ου δεκαλέπτου, με ελάχιστα δευτερόλεπτα στο ρολόι, μετά από τα οποία έβγαλε δύο ελεύθερα σουτ από τη γωνία και μάλιστα ευστόχησαν σε αυτά Γκάι και Βιλντόζα, αντίστοιχα.

Τέτοιες φάσεις κάνουν τη διαφορά και ο Παναθηναϊκός θα τις χρειαστεί στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό...