Η χαλασμένη ισορροπία του ΠΑΟΚ και η καθαίρεση ενός... αρχηγού

Τάισον Μπακασέτας

i

©intime

Η χαλασμένη ισορροπία του ΠΑΟΚ και η καθαίρεση ενός... αρχηγού

Μάνος Τσαλγατίδης 09:26 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 15.02.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό που μειώνει το μέγεθος του και το κακό θέατρο του Τάσου Μπακασέτα.

Ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει σα να μην υπάρχει αύριο, την ώρα που το μόνο που τελείωσε είναι ο πρώτος ημιτελικός και θα πρέπει οι «πράσινοι» να πουν... ευχαριστώ στον Ντραγκόφσκι για τις αποκρούσεις του, αλλά και στον Μπράντον που δύο φορές μπροστά στην εστία κατάφερε να βρει την μπάλα με λάθος τρόπο.

Οι αρκετές αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου η αλήθεια είναι πως αποσταθεροποίησαν το στιβαρό έως τώρα ποδοσφαιρικά προφίλ του Δικεφάλου και έφερε μια ανισορροπία κυρίως στην αμυντική και τη μεσαία του γραμμή. Οι «ασπρόμαυροι» όμως ακόμα και έτσι ήταν καλύτεροι από τους «πράσινους», αλλά είχαν... κολλήσει στο επιθετικό κομμάτι. Ο Μπράντον είναι εκτός φόρμας, ο Σαμάτα έχει δείξει μέχρι στιγμής πως δεν είναι ο γκολτζής φορ.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα σκοράραν όλοι από την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά καμία ομάδα δεν μπορεί να πορευτεί και να νικά συνεχώς χωρίς να βάζουν γκολ οι επιθετικοί της. Καμία ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν τα κατάφερε. Μακάρι να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ, αλλά χλωμό το βλέπω αυτό.

Για τον Δικέφαλο αυτό, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Ήταν το πρώτο ματς και ολα θα κριθούν στη Λεωφόρο. Πριν μερικές ημέρες οι «πράσινοι» σε μια διαρροή τους ανέφεραν «όλοι γνωρίζουν ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο ΠΑΟΚ». Όντως, ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος που είναι πραγματικά μεγάλος, αλλά άνθρωποι και συμπεριφορές εντός αυτού τον μικραίνουν στο σημείο του... νανισμού!

Ο πάγκος των «πράσινων» που συνεχώς φωνάζει γκρινιάζει και βρίζει. Οι ποδοσφαιριστές του δεν σταματάνε να ουρλιάζουν, να βουτάνε και να την... πέφτουν στον διαιτητή για να πάρουν ένα σφύριγμα. Ακόμα και η... εξωτερική πολιτική θυμίζει ομάδα χωριού. Όσον αφορά τους οπαδούς του, έχουν συνηθίσει σε αυτό και αποθεώνουν μια ομάδα που απλά κέρδισε... καταλάθος στην Τούμπα στον πρώτο από τους δύο αγώνες. Και μόνο αυτό δείχνει πόσο έχει μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ και πόσο έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός.

Όσον αφορά τον Τάσο Μπακασέτα, πραγματικά τι να πει κανείς; Πάλι καλά υπάρχει η κάμερα και βλέπει όλη η Ελλάδα, τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος να ξεφτιλίζεται. Η πρώτη φορά ήταν στο παιχνίδι πρωταθλήματος που με βουτιά πήρε ένα πέναλτι που ούτε ο φίλος του Παναθηναϊκού δεν θα το έδινε. Όσον αφορά το θέατρο του για να πάρει τις κόκκινες των Τάισον και Μιχαηλίδη αποτελεί ντροπή για τον αρχηγό της Εθνικής. Η άποψη μου είναι ξεκάθαρη, πρέπει να του αφαιρεθεί το περιβραχιόνιο. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος δεν μπορεί να ξεφτιλίζεται έτσι, ίσα ίσα σε όποια ομάδα και αν αγωνίζεται πρέπει να αποτελεί πρότυπο.