Και με την απομάκρυνση του Μίτσελ, το πρόβλημα στον Ολυμπιακό θα παραμείνει
i

Μίτσελ/© Tourette Photography

Και με την απομάκρυνση του Μίτσελ, το πρόβλημα στον Ολυμπιακό θα παραμείνει

Ευγενία Κουντούρη 09:59 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 10.02.2023

Ο Μίτσελ όπως όλα δείχνουν δεν θα μείνει για πολύ ακόμα στον πάγκο της ομάδας του Ολυμπιακού. Μόνο η απομάκρυνση του όμως, δεν θα φέρει την… άνοιξη.

Ο Ολυμπιακός, για μία ακόμη φορά χθες απογοήτευσε με την εμφάνιση του. Η ομάδα δεν τραβάει κι αυτό το έχουν καταλάβει ακόμη και τα… δοκάρια των γηπέδων. Και ο Μίτσελ πρέπει να το έχει καταλάβει, αφού δείχνει να προσπαθεί την ύστατη πλέον ώρα να «σώσει» ό,τι μπορεί. Όπως όμως φαίνεται, το ...τρένο έχει φύγει και πίσω δεν γυρνά.

Τη γνώμη μου για τον προπονητή Μίτσελ την έχω καταθέσει. Δεν υπήρξε ποτέ ο προπονητής που θα πάει τους «ερυθρόλευκους» ένα βήμα πιο μπροστά. Μπορεί να διαχειριστεί τις προσωπικότητες, μπορεί να «συμμαζέψει» μια κατάσταση, αλλά μέχρι εκεί. Τα είπαμε και δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναλέμε.

Αν όμως δούμε μεμονωμένα τον αγώνα με την ΑΕΚ, δεν μπορούμε να αποδώσουμε την ευθύνη της βαριάς ήττας αποκλειστικά στον προπονητή του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά χάνει από τρία προσωπικά, μεγάλα λάθη, τριών παικτών. Το πρώτο γκολ είναι ευθύνη του Βρουσάι, το δεύτερο είναι ένα θεαματικό αυτογκόλ του Σαμασέκου και το πέναλτι που κάνει ο Ντόη στην εκπνοή του ντέρμπι ήταν τουλάχιστον αχρείαστο. Όχι ότι η ομάδα έδειξε σχέδιο, αντανακλαστικά ή ότι είχε κάποιο τρόπο να αντιδράσει απέναντι στο σχέδιο της ΑΕΚ, αλλά με δύο δοκάρια και τρία γκολ τα οποία προήλθαν από τρεις επιπόλαιες κι απερίσκεπτες ενέργειες ποδοσφαιριστών, δεν μπορεί η ευθύνη της ήττας να πέσει αποκλειστικά στις πλάτες του Ισπανού τεχνικού.

Ο Μίτσελ λοιπόν, είναι φανερό ότι «μετράει μέρες», αλλά η συζήτηση που πρέπει να γίνει στη συνέχεια αφορά το εάν το πρόβλημα του Ολυμπιακού θα λυθεί αυτόματα με τη νέα αλλαγή στον πάγκο. Δεν θα λυθεί. Και δεν θα λυθεί γιατί οι Πειραιώτες πρέπει να προχωρήσουν σε ακόμη μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα αφορούν και το ρόστερ. Αρχικά πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των παικτών θεαματικά, να μείνουν οι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά και να πλαισιωθούν με νέους που δεν θα έχουν μόνο βαρύ βιογραφικό, αλλά και παρών και μέλλον.

Η φετινή σεζόν έχει χαθεί. Και δεν χάθηκε τώρα που ο Ολυμπιακός ουσιαστικά απώλεσε και τον στόχο της κατάκτησης του κυπέλλου. Η χρονιά χάθηκε πολύ νωρίτερα. Χάθηκε, χωρίς ίχνος υπερβολής, στο ξεκίνημα της. Ας αρχίσει τουλάχιστον η προετοιμασία για την επόμενη νωρίς, με την έλευση ενός καλού τεχνικού και την εκκαθάριση του μέτριου, για το όνομα και την ιστορία του συλλόγου, ρόστερ.

Υ.Γ. Δεν ξέρω πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα εάν είχε δοθεί λίγη πίστωση χρόνου στον Κάρλος Κορμπεράν. Μπορεί καλύτερα, μπορεί και χειρότερα αν τελικά δεν κατάφερε να βρει «χημεία» με την ομάδα. Μπορούμε όμως με βεβαιότητα να πούμε ό,τι είναι ένας καλύτερος προπονητής από τον Μίτσελ.