Και τον τρόμο να σκορπάς!

ΠΑΟΚ

i

©intime

Και τον τρόμο να σκορπάς!

Μάνος Τσαλγατίδης 23:34 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 22.12.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης για τον ΠΑΟΚ που αγγίζει τα όρια του total football και τα χαμόγελα που προσφέρει ο Δικέφαλος στον κόσμο του.

Χωρίς καμία υπερβολή εγώ δεν θυμάμαι όσο είμαι εν ζωή ομάδα να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει ο φετινός ΠΑΟΚ. Μιλάμε για την αποθέωση του ποδοσφαίρου. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν αγγίζει τα όρια του total football και αυτό δεν το λέω λόγω των έξι γκολ κόντρα στην Κηφισιά, αυτό ήταν απλά το κερασάκια σε μια νοστιμότατη τούρτα.

Δεν νομίζω πως υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος που δεν ανυπομονεί να δει τον ΠΑΟΚ να παίζει ποδόσφαιρο, είναι τόσο όμορφο, τόσο συντονισμένο αυτό που βγάζει ο Δικέφαλος μέσα στο γήπεδο που ώρες - ώρες μοιάζει με videogame στο Playstation. Ποιος να το έλεγε το καλοκαίρι πως αυτή ομάδα θα έφτανε σε σημείο να κάνει φιλάθλους άλλων ομάδων να κάτσουν μπροστά στην τηλεόραση να τη θαυμάσουν (πραγματικό γεγονός αυτό) και πως θα διέλυε κάθε αντίπαλο στο πέρασμα της.

Πραγματικά αυτόν τον ΠΑΟΚ χαίρεσαι να τον βλέπεις και το έχω γράψει ξανά, πως η ομάδα του αήττητου νταμπλ πέτυχε κάτι μοναδικό, αλλά αυτό το γκρουπ του Δικεφάλου παίζει κλάσεις ανώτερο ποδόσφαιρο και σαφώς έχει πιο γεμάτο ρόστερ από το σύνολο που έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των «ασπρόμαυρων». Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς πως τη δεδομένη στιγμή η ομάδα του Λουτσέσκου είναι η πιο φορμαρισμένη στη χώρα και είναι σκέτη διαφήμιση για το ελληνικό προϊόν.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, νομίζω πως δεν χωράει ιδιαίτερη κριτική και ανάλυση στα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με κέφια και όρεξη για να κλείσει το 2023 με μια εντυπωσιακή παράσταση που θα τον έστελνε στη πρώτη θέση. Το «μη σταματάς Δικέφαλε», που φώναζε ο κόσμος στην Τούμπα (κλειστά τα γήπεδα πλέον) έγινε πράξη και ο Δικέφαλος έβαλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 8 φορές, αλλά μέτρησαν τα 6 γκολ τελικά. Πραγματικά τα λόγια στερεύουν για αυτή την ομάδα και την απόδοση της.

ΠΑΟΚ για να... χαζεύει η Ελλάδα - Εξάρα στην Κηφισιά και ακάθεκτος στην κορυφή
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:51 - 21.12.2023

ΠΑΟΚ για να... χαζεύει η Ελλάδα - Εξάρα στην Κηφισιά και ακάθεκτος στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Καισαριανή για το διπλό και από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό στο ματς διέλυσε την Κηφισιά με 0-6 και θα μπει στο 2024 ως πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα της Super League όντας και η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Το γεγονός πως πλέον και ο Ντεσπόντοφ ανέβηκε και ενσωματώθηκε πλήρως στο τακτικό κομμάτι και βρήκε χημεία με την υπόλοιπη ομάδα δίνει ένα επιπλέον boost στον ήδη πυραυλοκίνητο ΠΑΟΚ, αφού ο Βούλγαρος είναι... μανούλα στους κενούς χώρους και πλέον οι συμπαίκτες του το έχουν καταλάβει και προσπαθούν να τον βρουν συνεχώς στο κενό. Εγώ επιμένω πως ακόμα δεν έχουμε δει το ταβάνι των «ασπρόμαυρων». Ο Σαμάτα τώρα... ανοίγει, ο Μάρκος Αντόνιο ακόμα δεν έχει δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και ο Μεϊτέ λογικά μετά τη διακοπή θα βγάλει στο γήπεδο όλες του τις αρετές.

Αναμφίβολα αυτή η ομάδα σκορπά τρόμο στους αντιπάλους και γεμίζει με χαμόγελα και ζεστασιά τους φίλους του Δικεφάλου. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα κάνουν γιορτές στην κορυφή και την ώρα που οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου θα ψάχνουν τις τους φταίει, οι «ασπρόμαυροι» θα ξεκουράζονται για να επιστρέψουν για νέες και ίσως πιο εντυπωσιακές ποδοσφαιρικές παραστάσεις.