Λεωφόρος... Ευρώπης
i

©intime

Λεωφόρος... Ευρώπης

Red Duckling 13:13 - 29.01.2024

Ο πλανήτης Ολυμπιακός έδειξε ξανά σημάδια ζωής πριν τα δύσκολα. Γράφει ο Red Duckling.

Το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το πρώτο- μετά από πολύ καιρό- που ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια ζωής στη δημιουργία, στην παραγωγή φάσεων, στα γκολ. Για την ακρίβεια το δεύτερο ημίχρονο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης όπου επιτέλους συνδύασε το θέλω με το μπορώ. Φυσικά δεν έλειψαν και οι γνωστές παθογένειες όταν 4-5 παίκτες παρακολουθούσαν τον αντίπαλο να κάνει βόλτα από τη σέντρα μέχρι την περιοχή, χωρίς ένας να βρεθεί να κάνει το λεγόμενο "έξυπνο φάουλ". Γιατί μπορεί το θέμα με τους στόπερ να υπάρχει, ωστόσο δεν αμύνονται μόνοι τους. Ας μείνουμε όμως για την ώρα στα σημάδια ζωής που εμφανίστηκαν στον πλανήτη Ολυμπιακός.

Σημάδια που πρέπει να εμφανιστούν ακόμα πιο έντονα στα επόμενα παιχνίδια. Μην σας πω στο ΕΠΟΜΕΝΟ! Η ομάδα έχει δώσει έξι ντερμπι έως τώρα, χωρίς νίκη. Υπάρχει φυσικά το περίφημο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό και η σφαγή στο πρόσφατο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ, ωστόσο η συνολική εικόνα της ομάδας στα έξι ντέρμπι είναι μέτρια προς απαράδεκτη (στο ματς με τον ΠΑΟΚ). Κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα, στη Λεωφόρο την Κυριακή. Ένα παιχνίδι που μπορεί να δώσει νόημα στην υπόλοιπη σεζόν.

Για την ακρίβεια, να δώσει νόημα και ψυχολογία στην ομάδα και στον κόσμο ενόψει Φερεντσβάρος. Εκεί που πρέπει να δώσει το βάρος ο οργανισμός. Εκεί που πρέπει με πολλή προσοχή να επιλεχθούν οι τρεις μεταγραφές που θα μπουν στην λίστα. 

Μία πρόκριση τους 8 ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν είναι λίγο, πόσο μάλλον σε μια χρονιά που πολύς κόσμος μοιάζει άδειος και απόμακρος με την ομάδα. Αυτό λοιπόν είναι για μένα το στοίχημα. Να ζεστάνει ο Ολυμπιακός ξανά τους φιλάθλους του! Η αρχή μπορεί να γίνει στη Λεωφόρο και να συνεχιστεί στα ευρωπαϊκά ματς. Νομίζω είναι και η τελευταία ευκαιρία για φέτος...