Μια όμορφη διαδρομή που γεμίζει περηφάνια για τον ΠΑΟΚ

Μια όμορφη διαδρομή που γεμίζει περηφάνια για τον ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 11:48 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 19.04.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη.

Σημασία έχει ο προορισμός κι όχι το ταξίδι λέμε στην Ελλάδα. αλλά μεταξύ μας κανείς δεν είπε «α θα πάω κάπου για την όμορφη διαδρομή, όλοι στοχεύουν στο... τέρμα αυτής».

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι εκτός συνέχειας Conference League, έχοντας κάνει όντως ένα πολύ όμορφο ταξίδι, έχοντας μια πανέμορφη διαδρομή, αλλά δυστυχώς η Κλαμπ Μπριζ, ήταν μια ομάδα ανώτερη από αυτόν. Επιμένω πως όταν έγινε η κλήρωση ο Δικέφαλος είχε βρεθεί στο ευνοϊκό μονοπάτι αυτής, αλλά από τότε μέχρι και τα δύο ματς των «ασπρόμαυρων» με τους Βέλγους μεσολάβησαν πολλά που έκαναν την ομάδα από το Μπριζ να βγάλει στο χορτάρι τον πραγματικό της εαυτό.

Λίγη σημασία έχει τι άλλαξε στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Σημασία έχει πως αυτός ο Δικέφαλος κατάφερε να φτάσει ξανά στους 8 μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης έχοντας μεγάλες βραδιές, έχοντας κάνει την Ευρώπη να στρέψει το κεφάλι της προς αυτόν, αλλά και έχοντας πλέον κατανοήσει πως ο στόχος από εδώ και πέρα είναι να φτάνει στα προημιτελικά. Και μόνο το τελευταίο δείχνει πόσο έχουν μεγαλώσει τα στάνταρ του κλαμπ.

Αν κάποιος κάτσει και αναλογιστεί πως ξεκίνησε αυτή η ομάδα το καλοκαίρι την ευρωπαϊκή της πορεία και που έφτασε, για εμένα ήταν απόλυτα πετυχημένη η χρονιά στην Ευρώπη. Ακόμα θυμάμαι το αγχος όλων με την Χάιντουκ, τους προβληματισμούς για τη Χαρτς το «μμμ ίσως μπορούμε να περάσουμε τον όμιλο» και πάει λέγοντας. Οπότε μόνο περηφάνια για αυτόν τον ΠΑΟΚ. Όσο τριγυρίζει στους 8, που θα πάει θα του κάτσει μια φορά η πρόκριση.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι ήταν μια κόπια του πρώτου ματς. Οι ταχυδυναμικοί Βέλγοι όταν πατούσαν το γκάζι δεν είχαν αντίπαλο στο χορτάρι και η αλήθεια είναι πως η Μπριζ έδειξε στους «ασπρόμαυρους» και στην Ελλάδα, που έχει πάει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και πως πρέπει να κινείται κάποιος στο μεταγραφικό παζάρι. Ταχύτητα, αθλητικά προσόντα και ποιότητα. Αυτά τα τρία συνέθεσαν ένα κράμα που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. Γιατί; Γιατί οι της Μπριζ ήταν απλά καλύτεροι.

Αυτή είναι η αλήθεια, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από μια ομάδα καλύτερη του, που ακόμα και με τα προβλήματα της βρίσκεται ένα σκαλί πάνω από το ίδιο. Προφανώς και λάθη έγιναν από τον Λουτσέσκου και από τους παίκτες, αλλά και να μη γίνονταν δεν θα άλλαζε κάτι όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Πλέον τα πράγματα είναι απλά. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν στόχο και πρέπει να τον διεκδικήσει μέχρι τέλους! Ποιος είναι αυτός; Η κατάκτηση του πρωταθλήματος!