Τι παίκτης...

Μπερνάρ

i

©Intime

Τι παίκτης...

Βασίλης Μοιρώτσος 13:53 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:52 - 05.11.2023

Όλοι μιλούν για κόκκινες, πέναλτι, Μανούχους, Σπόραρ, αγωνιστικό θρίλερ, σασπένς. Αλλα ο αληθινός πρωταγωνιστής του Λαμία - Παναθηναϊκός ήταν άλλος. Ο παιχταράς Μπερνάρ.

Να που ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος σε παιχνίδι με «μικρομεσαίο» αντίπαλο. Για όσους έχουν παρακολουθήσει στενά όλα όσα έχει κάνει φέτος η Λαμία , ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο πως του έβαζε δύσκολα. Και μάλιστα με τρόπο που δεν το κάνει καμία άλλη ομάδα τέτοιου βεληνεκούς. 

Παίζοντας ψηλά στο γήπεδο. Ακόμα και με το σκορ στο 1-1, που θεωρητικά ο «μικρός» το γυρίζει στο... ταμπούρι για να πάρει/κλέψει τον βαθμό παίζοντας... ηρωικά, η Λαμία πίεζε ψηλά , δεν έχει τον προσανατολισμό της και έδειξε αποφασισμένη να διεκδικήσει όχι τον έναν, αλλά τους τρεις βαθμούς. Είναι έργο του Βόκολου όλο αυτό και η δική του επιτυχία. 

Στο τέλος η Λαμία λαμβάνει το χειροκρότημα της ουδέτερης φίλαθλης Ελλάδας. Και τελικά αυτό είναι που μας αρέσει περισσότερο. Όχι η καταστροφή του ποδοσφαίρου, αλλά η παραγωγή. Ο Βόκολος δεν αλλάζει προσανατολισμό και τακτική ακόμα και στα πιο δύσκολα παιχνίδια. Γνωρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μην κάνει κάποια μεγάλη έκπληξη, αλλά τις νίκες που θέλει απέναντι σε αντιπάλους που πρέπει να πάρει και να σώσει την κατηγορία. 

Έδωσε δικαίωμα και ο Παναθηναϊκός , ο οποίος δεν ήταν σε καλή μέρα το βράδυ του Σαββάτου. Έκανε εύκολα λάθη που δε μας έχει συνηθίσει. Για παράδειγμα από ένα τέτοιο γίνεται το δοκάρι του Τσιλούλη στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχε και σωστές επιλογές μεσοεπιθετικά σε περιπτώσεις. Αλλά θα συμβούν και όλα αυτά. 

Δεν μπορεί μια ομάδα να είναι στο τοπ της απόδοσής της κάθε Κυριακή. Είναι αφύσικο. Στο πρώτο μέρος, πάντως, ο Παναθηναϊκός ήταν παραγωγικός όσον αφορά τις φάσεις που δημιούργησε και δίκαια πήγε στην ανάπαυλα με το υπέρ του σκορ, χάρη στην γκολάρα του Μλαντένοβιτς . Θα ήταν άδικο να μην βρεις γκολ σε ένα τέτοιο ημίχρονο. Μετά το 1-1 ήταν φανερό πως χρειαζόταν ένας... ήρωας. 

Ο παίκτης εκείνος που θα κουβαλήσει την ομάδα όταν αυτή θα «κολλήσει» και θα αδυνατεί να βρει τον τρόπο για να βρει το γκολ της νίκης. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τη... χτυπούν και στην ψυχολογία με μια αποβολή - φάντασμα. Ο Αράο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που αποβάλλεται χωρίς καν να ακουμπήσει αντίπαλο! 

Αυτόν τον παίκτη που έψαχνε ο Γιοβάνοβιτς τον βρήκε στον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή που υπάρχει στο ρόστερ του. Ο Μπερνάρ έκανε - ξανά - τη διαφορά. Μπήκε στο γήπεδο στο 69' αντί του αρνητικού Βέρμπιτς και αμέσως άλλαξε όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Το γλύκανε. Το ομόρφυνε. Και στο τέλος το καθόρισε κιόλας. 

Από δική του απίθανη πάσα έρχεται το πέναλτι που τελικά «ακυρώθηκε» λόγω οφσάιντ. Και φυσικά από δική του γλυκιά σέντρα, στον χρόνο που πρέπει, εκεί ακριβώς που τη θέλει ο επιθετικός και με τρόπο που... ξεχαρβαλώνει την αντίπαλη άμυνα, ήρθε το νικητήριο γκολ του Σπόραρ. 

Ο Μπερνάρ πρόλαβε μέσα σε είκοσι λεπτά να ξεχωρίσει από όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στο γήπεδο και να κάνει τη διαφορά. Μοιάζει με... ευλογία για τον Γιοβάνοβιτς να μπορεί να φέρει από τον πάγκο του παίκτες που θα του αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα που έχει στραβώσει για τα καλά για την ομάδα του. Και να του χαρίζουν νίκες που στο τέλος της κούρσας μπορεί να φανούν καθοριστικές για τη μάχη του τίτλου. 

Ο Βραζιλιάνος είναι ένας υπέροχος ποδοσφαιριστής, που η ποδοσφαιρική του σκέψη είναι πιο μπροστά από των υπολοίπων. Και η απλότητα στο παιχνίδι του είναι αυτή που τελικά κάνει τη διαφορά. Έως τώρα, μαζί με τους επιθετικούς της ομάδας που σκοράρουν σε κάθε ματς (ο Σπόραρ και πάλι αποδείχτηκε καθοριστικός και ήδη με τα φετινά του γκολ έχει στείλει μηνύματα σε εχθρούς και φίλους πως πρέπει να τον σέβονται) ο Μπερνάρ είναι ο MVP του Παναθηναϊκού

Ακόμα και στις μέρες που δε θα βγάλει κάποια ασίστ ή δε θα σκοράρει, ο τρόπος που αγωνίζεται είναι εκείνος που φτιάχνει όλο το παιχνίδι της ομάδας του. Είναι περισσότερο φανερό όταν λείπει: είναι σαν να λείπει το... χρώμα από τον Παναθηναϊκό

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε, λοιπόν, απ' όλη την τοξικότητα που υπάρχει πια σε κάθε παιχνίδι των Big 3 της χώρας, που ψάχνουμε και την παραμικρή φάση για να δούμε που αδικήθηκαν και που ευνοήθηκαν, ας ανοίξουμε τα μάτια μας και ας δούμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές. Και ορισμένους υπέροχους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στις ομάδες. Ο Μπερνάρ είναι ένας απ' αυτούς...

Sportal Sunday Live με Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και ρεπορτάζ για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!