Λογικά, «κακός» είσαι βουνό μου! Όχι τόσο, όσο ο Μανούχος...

O Σπόραρ έχει μόλις εκτελέσει για το 2-1 στη Λαμία

i

Intime

Λογικά, «κακός» είσαι βουνό μου! Όχι τόσο, όσο ο Μανούχος...

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:49 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 04.11.2023

Ο Άντραζ Σπόραρ δεν έδωσε απαντήσεις γιατί δεν χρειάζεται να απαντήσει... Ο ίδιος και στον Παναθηναϊκό ξέρουν την αξία του και ο Σλοβένος σκόραρε και έδωσε μία δύσκολη νίκη απέναντι στην εξαιρετική Λαμία. Στερώντας τις εντυπώσεις από την ανακάλυψη... αποβολής στον Αράο.

Κάθε νίκη αξίζει τρεις βαθμούς. Όμως, μερικές νίκες έχουν μεγαλύτερη αξία. Όχι βαθμολογικά, αφού το «τρίποντο» έχει παγιωθεί στο ποδόσφαιρο. Αλλά ψυχολογικά, συναισθηματικά. Προσφέρουν αυτοπεποίθηση, πίστη, ενισχύουν τη δυναμική και το πάθος.

O Παναθηναϊκός δεν ήταν αυτός που έπρεπε στο «Αθανάσιος Διάκος». Δεν θύμισε τον καταιγιστικό εαυτό του στο Αγρίνιο και στην Τρίπολη ή την προηγούμενη αγωνιστική με τον Πανσερραϊκό. Δεν τον άφησε και η Λαμία, για να είμαστε δίκαιοι. Το εξαιρετικό σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου, που απέδειξε ότι η 5η θέση στη βαθμολογία δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά προϊόν συστηματικής δουλειάς.

Παρέμβαση Αλαφούζου με αιχμές για το Λαμία - Παναθηναϊκός: «Πέρυσι πέντε παίκτες μας κατέληξαν στο νοσοκομείο χωρίς κόκκινη κάρτα!»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:23 - 04.11.2023

Παρέμβαση Αλαφούζου με αιχμές για το Λαμία - Παναθηναϊκός: «Πέρυσι πέντε παίκτες μας κατέληξαν στο νοσοκομείο χωρίς κόκκινη κάρτα!»

O Γιάννης Αλαφούζος θυμήθηκε στο «Χ» τους πολλούς τραυματισμούς παικτών του Παναθηναϊκού πέρυσι στο «Αθανάσιος Διάκος» και ευχήθηκε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.

Επιβάλλεται να τονίσουμε την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, αλλά και την πολύ καλή απόδοση της Λαμίας. Δεν αναιρεί το ένα το άλλο, είναι δύο συμπεράσματα που τα εξάγουμε ταυτόχρονα. Προφανώς, στη μέρα που οι «πράσινοι» θα αποδώσουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να αντισταθούν. 

Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο καμία ομάδα δεν παίζει πάντα στο 100%. Είναι η φύση του αθλήματος αυτή για κάθε ποδοσφαιρικό οργανισμό. Το ίδιο ισχύει για τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι θα έχουν και άσχημα βράδια στη δουλειά. Το ζητούμενο είναι και σε αυτά τα βράδια, να κάνουν τη δουλειά με κάθε τρόπο… Αυτό έγινε στην Φθιώτιδα και έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε έναν ανταγωνιστικό και αξιόμαχο αντίπαλο στην έδρα του χωρίς να υπερέχει και το πέτυχε με αριθμητικό μειονέκτημα. Τέτοιες επικρατήσεις, δίνουν τίτλο στο τέλος της σεζόν. Είναι οι βαθμοί που προστίθενται στο «ταμείο» και που ενδεχομένως ένας ανταγωνιστής να μην τα καταφέρει. Όπως η ΑΕΚ, που απέτυχε να νικήσει την Κηφισιά στην Καισιαριανή. Και έδειξε στον Παναθηναϊκό τους κινδύνους που θα συναντήσει την επόμενη Κυριακή στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος».

Ο Σπόραρ ξέρει ποιος είναι

Σε ατομικό επίπεδο, ο Άντραζ Σπόραρ δεν έδωσε κανενός είδους απάντηση στους επικριτές του. Ο Σλοβένος δεν το χρειάζεται, αφού ξέρει πόσο ικανός επιθετικός είναι. Το γνωρίζει και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος εμπιστεύεται τον ποδοσφαιριστή του. Ο Σπόραρ ξέρει να σκοράρει, το αποδεικνύουν τα στατιστικά του και θα συνεχίσει να βοηθά τον Παναθηναϊκό με γκολ, ασίστ και με την προσπάθεια του.

Σημασία έχει η εκ νέου πιστοποίηση για την ποιότητα και την ποσότητα του φετινού ρόστερ. Σε ένα βράδυ που η ομαδική λειτουργία δεν αποδίδει, η λύση έρχεται από το προσωπικό ταλέντο. Με γκολάρα ο Μλαντένοβιτς σκόραρε το 0-1, εκπληκτική ασίστ από τον Μπερνάρ και καλό τελείωμα από τον Σπόραρ για το 1-2. Ο Γιοβάνοβιτς παίρνει προσωπικά γκολ κάθε φορά από άλλον και μπορεί να τα περιμένει απ’ όλους. Μεγάλο αβαντάζ αυτό για τον προπονητή του Τριφυλλιού.

Εξίσου μεγάλο κέρδος είναι η νοοτροπία. Με δέκα παίκτες τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα είχε καταρρεύσει. Τώρα, ψάχνει τη νίκη και ξέρει πως να την πάρει. Οι «πράσινοι» νιώθουν νικητές και αυτό αποτυπώνεται στην ψυχολογία τους. Στην αντίδραση τους.

Σε μεμονωμένες στιγμές, ας θυμηθούμε τον πανυγηρισμό των Αράο και Μλαντένοβιτς. Δύο παικτών που τσακώθηκαν σε κοινή θέα την προηγουμενη Κυριακή και τους οποίους ο Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε για τιμωρία στο ημίχρονο. Ας δούμε το πάθος του Μπερνάρ στην άμυνα στις καθυστερήσεις, αφού από την κόντρα του βγήκε η αντεπίθεση που έφερε το πέναλτι του Παλάσιος. Ο πιο ράθυμος πέρυσι Βραζιλιάνος, φέτος βάζει τα πόδια του στη φωτιά.

Last but not least, ο διαιτητής Μανούχος. Σφύριξε με το κουσούρι των Ελλήνων ρέφερι, που δεν αφήνουν τον ρυθμό και προσπαθούν να ελέγξουν το ματς. Δεν υπέπεσε σε άλλο μεγάλο λάθος και εάν δεν απέβαλλε αναίτια και αδικαιολόγητα τον Αράο, θα τον προσπερνούσαμε. Δυστυχώς, ο Μανούχος ανακάλυψε δεύτερη κίτρινη σε μία φάση που ο Αράο μάζεψε εγκαίρως το πόδι, δεν το έφερε καν κοντά στον Ακούνια. 

Δεν είναι μία απλή απόφαση: ο ρέφερι από την Αργολίδα άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού. Επειδή ήταν δεύτερη κίτρινη, δεν μπορούσε να παρέμβει και το VAR, για να λύσουμε την απορία. Ευτυχώς, η ανακάλυψη του Μανούχου δεν κόστισε…