Ο Γκρίλις είναι ο τύπος που θα θέλαμε να παίξουμε μπάλα και να πιούμε μπύρες μαζί του

Τζακ Γκρίλις

i

© Lexy Ilsley / Getty Images

Ο Γκρίλις είναι ο τύπος που θα θέλαμε να παίξουμε μπάλα και να πιούμε μπύρες μαζί του

Βασίλης Μοιρώτσος 15:12 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 13.06.2023

Ο Τζακ Γκρίλις ξεφεύγει από τα στενά ποδοσφαιρικά όρια, αγγίζει το άπιαστο είδωλο του Ντέιβιντ Μπέκαμ και εκτός από ποδοσφαιρικές επιτυχίες, κουβαλά μαζί του και μπόλικα χρήματα από χορηγούς.

Για να τον πουλήσει η Άστον Βίλα ζητούσε ακατέβατα 100 εκατομμύρια ευρώ. Δεν έπεφτε ούτε... λίρα πιο κάτω. Γιατί όποιος ήθελε να αγοράσει τον Τζακ Γκρίλις, δε θα έπαιρνε μαζί μονάχα τα ποδοσφαιρικά του προσόντα. Αλλά όλο το «πακέτο». Ένα πακέτο που συμπεριλαμβάνει πολλή ποδοσφαιρική αλητεία, μπόλικο σταριλίκι, κάλτσα χαμηλωμένη, στέκα στο μαλλί. Η Σίτι έδωσε 100 εκατομμύρια ευρώ πριν από δύο χρόνια για να αγοράσει όχι μόνο τον ποδοσφαιριστή Γκρίλις, αλλά όλο του το lifestyle.

Αξίζει ο Βρετανός σταρ 100 εκατομμύρια ευρώ; Αν δούμε πως για τον Έρλινγκ Χάαλαντ σπαταλήθηκαν 60 εκατομμύρια για να σπάσει η ρήτρα του, που μαζί με τις προμήθειες θα έφταναν τα χρήματα που χρειάστηκαν για τον Γκρίλις, καταλαβαίνουμε πως ήταν υπερβολικά τα λεφτά που έδωσε η πρωταθλήτρια Ευρώπης για έναν παίκτη που δεν της έχει κάνει τη διαφορά σε αυτά τα δύο χρόνια.

Μετά από δύο χρόνια, όμως, με τον Γκρίλις να είναι μέλος μιας ομάδας που γράφει ιστορία κατακτώντας για πρώτη φορά το Champions League και καταφέρνοντας να γίνει η δεύτερη βρετανική ομάδα που φτάνει στο τρεμπλ μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βλέπεις πως όλο αυτό το σταριλίκι που πουλά ο Γκρίλις κάνει εν τέλει καλό σε όλους. Ακόμα και στο ίδιο το brand της Μάντσεστερ Σίτι.

Τζακ Γκρίλις ©Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Έχει τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, έχει τον καλύτερο επιθετικό στον κόσμο, έχει τον καλύτερο μέσο στον κόσμο, έχει την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Δε θα μπορούσε να μην έχει και ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα στον κόσμο. Είδωλο που ξεφεύγει από τα στενά ποδοσφαιρικά όρια.

Ο Τζακ Γκρίλις ταιριάζει στο στυλ που θέλει ο Πεπ Γκουαρντιόλα μέσα στο γήπεδο, αλλά ταυτόχρονα αρέσει και σε πολλούς ακόμα: στους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου που θέλουν μακρύ μαλλί και χαμηλά την κάλτσα, στους λάτρεις του jogo bonito που ζητούν δύο ντρίπλες παραπάνω, στους χορηγούς που ψάχνουν όμορφα πρόσωπα και φυσικά στις γυναίκες. Που έψαχναν και δεν έβρισκαν έναν... Μπέκαμ. Τώρα τον βρήκαν.

Ο Γκρίλις αρέσει και σε όλους εμάς, που θα πανηγυρίζαμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αν κατακτούσαμε το Champions League. Έχοντας μαζί μας τους κολλητούς μας φίλους και άφθονο αλκοόλ. Γλεντάει με έναν τρόπο που θα το έκαναν και οι... κοινοί θνητοί, κερδίζει ακόμα περισσότους fans όταν εμφανίζεται ημίγυμνος με μια μπύρα στο χέρι.

Δεν είναι αντί - παράδειγμα, όπως πολλοί μπορούν να σπεύσουν να πουν. Γιατί πάνω στο γλέντι μιας κατάκτησης που αποτελεί όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή, μπορείς να ξεφύγεις και λίγο. Να πιεις λιγάκι παραπάνω, να «τσαλακωθείς», να γλεντήσεις. Και γιατί έχει προλάβει ο Γκρίλις να δείξει και ένα άλλο πρόσωπο. Ένα πρόσωπο κοινωνικό, ένα πρόσωπο που τόσο μεγάλοι σταρ σαν εκείνον σπάνια δείχνουν.

Όσοι δεν είδατε ή όσοι είδατε και το ξεχάσατε, όταν ο Γκρίλις σκόραρε στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ξέχασε τον νεαρό θαυμαστή του και καλό του πλέον φίλο, Finley, ο οποίος και αντιμετωπίζει μερικά κινητικά προβλήματα. O Finley λίγο πριν αναχωρήσει από το Mundial, του είχε ζητήσει να πανηγυρίσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, εφόσον καταφέρει να σκοράρει!

Ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι τον… είχε στο μυαλό του και του αφιέρωσε αυτό το γκολ σε μια πανέμορφη κίνηση.