Ο Λουτσέσκου είναι τοξικός; Όχι αυτοί που θέλουν να διαλύσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

© Intime

Ο Λουτσέσκου είναι τοξικός; Όχι αυτοί που θέλουν να διαλύσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Μάνος Τσαλγατίδης 23:50 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 28.03.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτούς που στοχοποιούν τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου.

O μαγικός κόσμος της Super League δεν σταματά να σε εκπλήσσει ποτέ. Στη συνάντηση των έξι στα γραφεία της ΕΠΟ, ακόμα και οι τυφλοί είδαν ποιοι ευθύνονται για αυτή την τεταμένη και τοξική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε μια συνάντηση λοιπόν, που έγινε για να βρεθεί λύση σε κάποια καίρια θέματα είχαμε: λεκτική επίθεση Μαρινάκη σε δημοσιογράφους, τον Καραπαπά να πετάει φούστα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Μαρινάκη επίσης να εκτοξεύει ένα τετράδιο στον Μπαλτάκο και να λέει τον Μπένετ μ...ακα. Α, και προφανώς λύση δεν βρέθηκε.

Επίσης, ο αρχιδιαιτητής της χώρας, ο κύριος Μπένετ έκανε μια αποκάλυψη-σκάνδαλο πως διαιτητής από το εξωτερικό προσφέρθηκε -αυτοπροτάθηκε να διαιτητεύσει στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ της άλλης Τετάρτης. Μαγικά πράγματα ζούμε και ακόμα ένας εισαγγελέας, ένα αρμόδιο όργανο της τάξης δεν τους έχει καλέσει. Ένας άνθρωπος που έχει την ανάλογη θέση στο θέμα της δικαιοσύνης δεν είπε «ρε σεις τι κάνετε; Πάτε καλά;»

 Η αλήθεια είναι απλή και όσο περισσότεροι το καταλάβουν τόσες πιθανότητες έχει το προϊόν να σωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το προϊόν, δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα, δεν τους ενδιαφέρει το μάρκετινγκ. Θέλουν απλά να είναι σερίφηδες και να ελέγχουν τα πάντα. Δεν τους νοιάζει πως θα κερδίζουν, αρκεί να κερδίζουν. Και ας χρειάζεται να βουτήξουν τα πάντα στη λάσπη για αυτό.

ΠΑΟΚ: «O Μπένετ έδειξε μηνύματα διαιτητή που αυτοπροτεινόταν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:57 - 27.03.2023

ΠΑΟΚ: «O Μπένετ έδειξε μηνύματα διαιτητή που αυτοπροτεινόταν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό» (vid)

Ένα απίθανο περιστατικό περιέγραψε ο αρχιδιαιτητής, Στίβεν Μπένετ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΟ, καθώς σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ διαιτητής αυτοπροτάθηκε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Και μέσα σε όλο αυτόν τον οχετό και την τοξικότητα, ήρθε αυτή η ήρεμη, λογική και με επιχειρήματα τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είπε το λογικό και το σωστό. Να βοηθήσουν δηλαδή όλοι στην προσπάθεια να έρθουν ελίτ και εγνωσμένης αξίας διαιτητές για τα Play Off, αλλά οι μόνοι αρμόδιοι για τον ορισμό αυτών να είναι η ΚΕΔ και η ΕΠΟ.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη νέα μόδα του να πηγαίνουν οι ομάδες ή οι πρόεδροι αυτών, ή ακόμα και οι παρατρεχάμενοι τους να μιλούν με την UEFA για τους διαιτητές! Με ποιο δικαίωμα; Αν είναι έτσι να βρει ο καθένας από έναν διαιτητή από το εξωτερικό να τον πληρώνει ο ίδιος και να τον ορίζει και στα παιχνίδια του. Είναι η 2η φορά μέσα σε μια βδομάδα που γίνεται αυτό. Τη μία το ανακοίνωσε ο Μαρινάκης μέσω της Super League και έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ ο Αλαφούζος παραδέχθηκε πως το έκανε και αυτός. Αυτό είναι πραγματικά περίεργο και σκοτεινό μονοπάτι.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω για τον Ντέμη Νικολαΐδη και τους υπόλοιπους... αντικειμενικούς δεν είναι σημαντικά. Αφού ο Λουτσέσκου είναι ο τοξικός και αυτός που προάγει τη βία, αλλά και αυτός που χωρίζει τη χώρα στα δύο ενώ τον κλέβουν μέσα στο γήπεδο και όχι αυτοί που καταστρέφουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και προσπάθησαν να στήσουν το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.