Ο Παναθηναϊκός έχει δέκα μέρες να «φτιάξει» τη χρονιά του

Άντραζ Σπόραρ

i

Intime

Ο Παναθηναϊκός έχει δέκα μέρες να «φτιάξει» τη χρονιά του

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:00 - 08.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 08.01.2024

Οι νίκες επί του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναιτωλικού ήταν το πεδίο δοκιμής του Φατίχ Τερίμ. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Τούρκο, με τα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και με τους δύο πρωταγωνιστές που κέρδισε!

Οι καθυστερήσεις στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μετατράπηκαν από ένα «ουφ» ανακούφισης, στο «ωχ, αμάν». Από την αίσθηση ότι όλα τελείωσαν με το δεύτερο γκολ του Άντραζ Σπόραρ (εξαιρετικό το τελείωμα), στην αγωνία για τον κίνδυνο της ισοφάρισης, με την απόκρουση του Λοντίγκιν στην εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια. Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε με τη νίκη με 2-1, είχε τις προϋποθέσεις να το πάρει ευκολότερα, όμως ο Παναιτωλικός απέδειξε ότι βελτιώνεται διαρκώς και ο Γιάννης Πετράκης δικαίως θεωρείται από τους πιο επιδραστικούς προπονητές στην κατηγορία.

Δεν είναι δόκιμο να σχολιάσουμε τις επιλογές του Φατίχ Τερίμ, όχι επειδή είναι νωρίς. Διότι ήταν εμφανές πως μεταχειρίστηκε τα δύο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό, για να αξιολογήσει το ρόστερ του και να δοκιμάσει μερικές σκέψεις. Ο Τούρκος δεν μας έδειξε πως σκέφτεται τον Παναθηναϊκό, αφού προέχει να τον μάθει. Από εδώ και πέρα, θα αρχίσουμε να βλέπουμε αυτό που έχει στο μυαλό του ο Τερίμ. Σε μικρό βαθμό στην αρχή, που θα μεγαλώνει όσο θα περνάει ο καιρός.

Έχει μεγάλη σημασία που ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε τις δοκιμές επί του πεδίου. Για παράδειγμα, μετά το 2-0 από τον Σπόραρ, ο Τερίμ πέρασε στο ματς τον 17χρονο Έλτον Φικάι και όχι τον Μλαντένοβιτς, όπως θα έπραττε σε φυσιολογικές συνθήκες. Ακολουθεί η μείωση του σκορ από τον Σενγκέλια και ο Παναθηναϊκός κατέληξε να αμύνεται στην τελευταία φάση, με έναν άπειρο παίκτη, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή εμπειρία από αυτό το επίπεδο και μάλλον δεν ήταν… η ώρα του. 

Πάντως, η αντίδραση των τελευταίων λεπτών, επιβάλλεται να μετατραπεί σε σεμινάριο, ώστε να μην επαναληφθεί. Αυτός ο εφησυχασμός, αυτή η χαλάρωση, δεν δικαιολογούνται σε ένα σύνολο που διεκδικεί τίτλους. Εξυπακούεται πως ο Τερίμ ξέρει πως θα διαχειριστεί αυτό το περιστατικό, του έχει συμβεί στην πολυετή και επιτυχημένη καριέρα του και θα το αντιμετωπίσει.

Σπόραρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για την πρόκριση στο Κύπελλο και τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:57 - 07.01.2024

Σπόραρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για την πρόκριση στο Κύπελλο και τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ» (vid)

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Παναιτωλικού, Αντράζ Σπόραρ, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, αλλά και σε αυτό με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Τα πρόσωπα της βραδιάς, ήταν δύο: ο Άντραζ Σπόραρ και ο Ζέκα. Ο Σλοβένος προερχόταν από «αφλογιστία» και έψαχνε ένα καθοριστικό γκολ, για να δηλώσει «παρών». Πέτυχε, καθάρισε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό και τόνωσε την αυτοπεποίθηση του, σε ένα βράδυ που ο Φώτης Ιωαννίδης δεν ήταν καλός.

Ο Ζέκα ισχυρίζεται από το καλοκαίρι πως δεν γύρισε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για να συμπληρώσει ένσημα. Αντιθέτως, ο Πορτογάλος διαλαλεί πως θέλει να βοηθήσει και με τον Παναιτωλικό το απέδειξε, με μία μεστή και ουσιαστική εμφάνιση. Δεν έχει τη σβελτάδα του παρελθόντος, αλλά είναι ώριμος, έμπειρος και ξέρει πότε και που να κινηθεί.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε και εκμεταλλευόμενος την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πέρασε πρωτοπόρος στη Stoiximan Super League. Είναι το καλύτερο τονωτικό εν όψει των τριών συνεχόμενων ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό για τους «16» του Κυπέλλου και ενδιάμεσα με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα. Σε ένα δεκαήμερο, το Τριφύλλι θα έχει μία μεγάλη ευκαιρία να «φτιάξει» τη χρονιά του. Με ένα σπουδαίο διπλό και με μία πανηγυρική πρόκριση. Τα υπόλοιπα, στο χορτάρι!

Υ.Γ.: Εάν υπάρχει μία συζητήσιμη φάση στο «Απόστολος Νικολαΐδης», δεν σχετίζεται με το μαρκάρισμα του Τζούρισιτς στον Μαυρία. Εκεί δεν υπάρχει κάτι μεμπτό και ορθώς ο διαιτητής Φωτιάς και ο Περράκης στο VAR δεν υπέδειξαν παράβαση. Τρία-τέσσερα λεπτά νωρίτερα, στο κέντρο του γηπέδου, ο Φακούντο Πέρρες πάτησε με τη σχάρα του παπουτσιού τον Τσέριν. Εκεί πρέπει να συζητήσουμε εάν πρόκειται για αποβολή και γιατί δεν σφυρίχτηκε.