Ο ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο τιμωρούν!

ΠΑΟΚ

i

©intime

Ο ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο τιμωρούν!

Μάνος Τσαλγατίδης 08:23 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:51 - 29.01.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού και την επικίνδυνη διαιτησία.

Το πράγμα είναι απλό, ο ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο αργά ή γρήγορα τιμωρούν και αυτό έγινε στην Τούμπα. Από τη μία ο Δικέφαλος, μια ομάδα με αρχή και τέλος, με ποδοσφαιρικές κινήσεις στο μεταγραφικό κομμάτι, με στήριξη στον προπονητή του και μια ποδοσφαιρική νοοτροπία, που λέει μπαίνουμε στο γήπεδο για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να νικήσουμε τον αντίπαλο στα ίσια.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, μια ομάδα που απέλυσε τον προπονητή του, έφερε έναν τεχνικό με βαρύ βιογραφικό, αλλά νοοτροπί περασμένης εποχής, κάνει μεταγραφές και τις βάζει απευθείας να παίξουν πριν καν μάθουν τα ονόματα των συμπαικτών του και μπαίνει στο γήπεδο με τη νοοτροπία να κερδίσει ξέροντας πως ο εκάστοτε διαιτητής θα του κάνει το χατίρι και θα του δώσει ένα ή και παραπάνω πέναλτι σε επαφές-χάδια των αντιπάλων.

Πάνω κάτω αυτό ήταν όσα είδαμε στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακός, όσο με τον Βόλο, τον Πανσερραϊκό ή την Κηφισιά, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε έπιασε την απόδοση που χρειαζόταν για να νικήσει τους «πράσινους» και να μείνει μόνος, ήσυχος και ήρεμος στην κορυφή. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως απειλήθηκε μόλις δύο φορές στο παιχνίδι.

Ο Δικέφαλος είναι μια ομάδα που αν της δώσεις κενό χώρο σε... σκοτώνει! Αν εξαιρέσουμε δυο-τρία σημεία του αγώνα, που όντως η ομάδα του Τερίμ ήταν σφιτχτή στο πιο μεγάλο μέρος του ματς, ο ΠΑΟΚ έβρισκε χώρους και έφευγε στην επίθεση, αν μάλιστα ο Τάισον είχε μπει πιο νωρίς στο παιχνίδι, ίσως το σκορ να είχε πάρει ακόμα πιο μεγάλες διαστάσεις. Εντάξει, για τον Ντεσπόντοφ τα έχουμε πει δεν είναι και... Σολμπάκεν, αλλά κάτι βρε και αυτός. Πλάκα κάνω βέβαια, μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων εξτρέμ που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Τρομερός ο Βούλγαρος, που επιμένει πως ακόμα δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων του.

Ένα ξεχωριστό κομμάτι του ντέρμπι είναι αυτό της διαιτησίας. Προφανώς ο Νορβηγός Σάγκι, ζήλεψε τον συνονόματο του από το δημοφιλές παιδικό Σκούμπι Ντου και θέλησε 90 λεπτά δημοσιότητας. Είναι πλέον προφανές πώς είτε Έλληνας, είτε ξένος είναι τι ίδιο. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σπρώχνονται σε κάθε αγωνιστική. Αν συνεχιστεί αυτό οι πράσινοι θα κάνουν ρεκόρ γκίνες ως η ομάδα που πήρε τα πιο πολλά μούφα πέναλτι σε μια χρονιά. Διαιτητής-VAR και 2ος επόπτης ήταν εξοργιστικοί και αν τα λάθη τους ήταν ανθρώπινα θα πρέπει για το καλό του αθλήματος να τα παρατήσουν αύριο. Αν δε ο κύριος Φρόιντφελντ που είχε τη στήριξη του ΠΑΟΚ συνεχίσει σε αυτό το τροπάρι σημαίνει πως είναι απλά ένας... αχυράνθρωπος.

Πάντως, για την ώρα ο ΠΑΟΚ νικάει και του διαιτητές-καμικάζι που ορίζονται και είναι μόνος πρώτος. Τι άλλο να κάνει αυτό το γκρουπ;