Αναμενόμενη κατάσταση στην Τούμπα, θα «χτυπήσει» την ΑΕΚ…

Οι παίκτες του Ολυμπιακού

i

© Intime

Αναμενόμενη κατάσταση στην Τούμπα, θα «χτυπήσει» την ΑΕΚ…

Διονύσης Βερβελές 00:06 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 29.05.2024

Ένας «άδειος» Ολυμπιακός, από μυαλό και ενέργεια. Βλέπει τον τελικό της 29ης Μάη ως το μονόδρομό του. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal…

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0 και κάπως έτσι, το πρωτάθλημα αποχαιρέτησε για τους «ερυθρόλευκους». Βέβαια, για όσους πατούν στο έδαφος, μια ομάδα που φέτος δεν έχει νικήσει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, θα έπρεπε να πάει σε υπερβάσεις. Γιατί το να πάρεις σε μία εβδομάδα τρεις νίκες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό κι ενώ έχουν προηγηθεί δύο αναμετρήσεις και υπερπροσπάθεια με την Άστον Βίλα, θα έμοιαζε με την υπέρβαση της… υπέρβασης. 

Ο Μεντιλίμπαρ μετά την πρόκριση στον τελικό του Conference League, είπε πως ήταν η σειρά του πρωταθλήματος. Μέσα του, όμως, αναγνώριζε τις δυσκολίες. Δεδομένα δεν θα μπορούσε να πει κάτι άλλο, τι να δηλώσει; «Πάμε να… ξεμπερδεύουμε με το πρωτάθλημα;». Όταν, όμως, κάνεις ένα ροτέισον, σχετικά μικρότερο συγκριτικά με το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 στο Καραϊσκάκη και βλέπεις πως δεν παίρνεις πράγματα από τους ξεκούραστους, είσαι πιο κοντά στη… στραβή. Κι αυτό έγινε. Ζέλσον Μαρτίνς και Μασούρας ήταν βασικοί στα άκρα, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν πράγματα, όπως και ο Όρτα πιο πίσω.

Ο Ναβάρο ξεκούραστος έδειχνε… χαμένος ανάμεσα σε Κεντζιόρα και Κουλιεράκη και ήρθαν και τα «δώρα». Γιατί το 1-0 του Τάισον και το 2-0 του Ζίφκοβιτς, με τέτοια έμοιαζαν. Η αδράνεια στο 1-0 δεν θύμισε Ολυμπιακό των τελευταίων εμφανίσεων, το δε 2-0, με γύρισε επί εποχής Μαρτίνεθ στον πάγκο. Πέντε φορές για… πλάκα τη θυμάμαι ανάλογη φάση, από κόρνερ υπέρ σου, να τρως φάση για γκολ! Μόνο που αυτή τη φορά το δέχθηκες. 

Αν κάτι μπορούσε να αλλάξει την εικόνα, ήταν οι αλλαγές. Ο Ποντένσε «τσίμπησε» με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου και «έχασε» το μυαλό του, έφτασε στα όρια του να αποβληθεί. Ο Ελ Κααμπί δεν… ακούμπησε και πάνω που ετοιμάζονταν Φορτούνης και Αποστολόπουλος,  ήρθε το 2-0 και το… αντίο -και τυπικά- στο πρωτάθλημα. 

Για το ματς της Τούμπας, δεν μπορείς να αναλύσεις πολλά πράγματα. Ίσως του Ολυμπιακού του κάνει καλό, να… κατεβάσει και ρυθμό και να δει ταπεινά τον τελικό της 29ης Μάη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι άλλο ματς, είναι ένα βράδυ, τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Θα έχουμε δρόμο, όμως, για να αναλύσουμε αυτό. Τώρα, πρέπει να δει τα δύο ματς που έχει μπροστά του. Γιατί ρεαλιστικά, όσο κοντά είναι στο να γράψει ιστορία κατακτώντας το ευρωπαϊκό τρόπαιο, άλλο τόσο κοντά είναι στην τέταρτη θέση που μπορεί να του βάλει σε… ρίσκο την ευρωπαϊκή του συμμετοχή για τη νέα σεζόν. 

Κάπως έτσι, δεν είναι θέμα παρασκηνίου αν ο Ολυμπιακός θέλει να… δώσει κάπου το πρωτάθλημα. Και γι’ αυτό, καλό είναι να μην ξεχνούν οι φίλοι της ΑΕΚ, πως πέρσι με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού το κατέκτησαν. Γιατί αν είχαν ηττηθεί οι «ερυθρόλευκοι» στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη, θα ήταν «πράσινος» ο τίτλος και όχι στην ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη, παίζει για τελευταία φορά στην έδρα του φέτος, μπροστά στον κόσμο του. «Καίγεται» για τη νίκη, για να περάσει τρίτος, σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Κι αυτό, έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, θα τον κάνει να παίξει για δύο αποτελέσματα στη Λεωφόρο την τελευταία αγωνιστική. Για τη νίκη και την ισοπαλία. Θα τα δούμε βέβαια όλα αυτά και το βράδυ της Τετάρτης. 

Τις τελευταίες ημέρες βλέπετε, παίζει το άσμα της Κατερίνας Λιόλιου, «το δικό μας το σπίτι σε άλλους νοικιάστηκε…», με αφορμή τον τελικό στις 29 του Μάη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ την Τετάρτη, θα θελήσει να «πληγώσει» τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του και σε αυτό ουσιαστικά, να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, καθώς θα εκκρεμεί το ματς με τη Λαμία. 

Δεν ξέρω τι λέει ο… Κούγιας ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά εγώ θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό να στέκεται στο ύψος του πάντα και ειδικά μέσα στο σπίτι του. Πέρσι, το έπραξε με τον Παναθηναϊκό , μένει να δούμε τώρα με την ΑΕΚ αν θα μπορέσει. Ο Μεντιλίμπαρ πάντως, έχει να διαχειριστεί ένα δύσκολο κομμάτι στη συνέχεια. Ο τελικός στη Νέα Φιλαδέλφεια, ναι, κλέβει την παράσταση.

Είμαι σίγουρος, όμως, πως πολλά από αυτά που είδε στην Τούμπα από παίκτες του και «φρέσκους» μάλιστα, δεν του άρεσαν. Ξέρει ότι η ομάδα δεν μπορεί να… παραιτηθεί στα δύο τελευταία ματς. Και λόγω ρυθμού, αλλά και λόγω ψυχολογίας. Και θα μιλήσει πολύ και θα το δείξει με τις επιλογές του, τόσο την Τετάρτη όσο και την Κυριακή. 

Καλή εβδομάδα σε όλους με υγεία. «Όλα τα λεφτά», η εικόνα του μικρού Γιαννάκη, του φίλου του ΠΑΟΚ σε αμαξίδιο με τον Κωνσταντή Τζολάκη που του χάρισε τη φανέλα του. «Είσαι το καλύτερο παιδί, εύχομαι να πάρεις το Conference», του είπε ο μικρός και κάπως έτσι, όλοι όσοι νιώθουν «λύγισαν»…