Κάποτε στο Τέξας... του Πειραιά
i

Τόμας Ουόκαπ / © Intime

Κάποτε στο Τέξας... του Πειραιά

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:49 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 28.01.2023

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στη Μακάμπι με έναν συγκλονιστικό Τόμας Ουόκαπ και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για το... Τέξας του Πειραιά, που κάνει σταθερά την διαφορά.

«Πίσω ξανά στην κορυφή και δεν σας χάλασε καθόλου» έλεγε κάποτε ο Ominus, ο γνωστός ράπερ, στο τραγούδι «12 ακριβώς» και αυτό ταιριάζει και στον Ολυμπιακό του σήμερα! 

Οι Πειραιώτες επικράτησαν της Μακάμπι και έφτασαν τις 14 νίκες σε 21 ματς (21-7), με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να βρίσκεται έτσι στην πρώτη θέση της κατάταξης. Ναι οκ, εκεί είναι και η Ρεάλ, όμως απέναντι στον Ολυμπιακό η Βασίλισσα είναι στο 0-2. Άρα, στην κορυφή είναι ο Ολυμπιακός, καλά τα λέμε. 

Πώς ήρθε όμως αυτό το αποτέλεσμα; Ας τα πάρουμε με τη σειρά!

Με Ουόκαπ και Black Magic ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Μακάμπι και παρέμεινε στην κορυφή
EUROLEAGUE

23:46 - 27.01.2023

Με Ουόκαπ και Black Magic ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Μακάμπι και παρέμεινε στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι στη Μακάμπι με 95-89 και ανέβηκε στο 14-7 και την πρώτη θέση της Euroleague, με τον Ουόκαπ να κάνει ένα καταπληκτικό ματς και να καλύπτει και το κενό του Σλούκα που αποχώρησε τραυματίας.

Η άμυνα έκανε την διαφορά 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν ξεκίνησε καλά, όμως στο ημίχρονο βρέθηκε μπροστά με 51-36, χάρη στους μόλις 11 πόντους που δέχθηκε από το 10’ μέχρι και το 20’. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε η άμυνα γρανίτης των Ερυθρόλευκων, που δεν επέτρεπαν στην Μακάμπι να ησυχάσει δευτερόλεπτο! Σε αυτό το σημείο έκαναν σπουδαίο ματς και οι ΜακΚίσικ – Βεζένκοφ και 10 και 16 πόντους, ενώ οι 6 ασίστ του Ουόκαπ έστελναν… μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Μάλιστα ο Ολυμπιακός άντεξε και το σοκ από τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα, ο οποίος αποχώρησε στο δεύτερο δεκάλεπτο και δεν επέστρεψε ποτέ. 

Χαρακτήρας, ποιότητα και κατεύθυνση, απέναντι στο… ό,τι να’ ναι!

Η Μακάμπι στη συνέχεια έπαιξε ένα κάπως… ινδιάνικο μπάσκετ και βασική αιτία αυτού ήταν ο Ουέιντ Μπόλντγουϊν. Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έκανε ό,τι ήθελε, με δεδομένη και την απουσία του Λορέντζο Μπράουν. Το αποτέλεσμα όμως ήταν αυτό που ήθελε η Μακάμπι! Με… ποικιλίες, οι φιλοξενούμενοι κρατήθηκαν μέσα στο ματς, ενώ ο Ντι Μπαρτολομέου είναι λες και το έχει τάμα να τα βάζει απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον αρχηγό της Μακάμπι να μειώνει με μεγάλα σουτ. 

Οι Ισραηλινοί έφτασαν ακόμα και στους 4, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι το σθένος και την ποιότητά του. Πίεση στην άμυνα, η μπάλα στον Ουόκαπ και όλο και κάτι καλό θα γίνει. Ο Αμερικανός έβρισκε μαεστρικά τους συμπαίκτες του, από την άλλη έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και όλος ο Ολυμπιακός πήρε από το Hype του!

Έτσι έφτασε στη νίκη, τη σημασία της οποίας αναλύσαμε και παραπάνω. 

«Χωρίς νερό μπορώ, χωρίς Ουόκαπ ΟΧΙ»

Παραφράζουμε το τραγούδι του Πάνου Κιάμου αυτή τη φορά, για να τονίσουμε τι εστί Ουόκαπ για τον Ολυμπιακό. Ο τύπος ήταν πραγματικά παντού! Αμυντικά ανέλαβε να εξοντώσει τον Μπόλντγουϊν και το έκανε με θαυμαστό τρόπο. Μην κοιτάτε το 14-8 του γκαρντ της Μακάμπι. Πήρε πολύ κακές προσπάθειες και χρειάστηκε 4/16 εντός παιδιάς για να πετύχει ό,τι πέτυχε. Βάλτε στην εξίσωση και τα 6 λάθη. 

Επιπλέον ο Ουόκαπ έβαλε και το πιο δύσκολο τρίποντο του αγώνα, αυτό που έκανε το 92-83 στα 47’’ και τελείωσε τα όποια όνειρα είχαν οι άνθρωποι της Μακάμπι. Άμυνα λοιπόν, άριστα 10, επίθεση, επίσης άριστα 10 (9 πόντοι) και με ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (12 ασίστ). Ό,τι και να πω πλέον για αυτόν τον παίκτη είναι λίγο.

Μετρημένος, ευδιάθετος, παθιασμένος. Τα είπαμε και στο Blog μετά το Περιστέρι και θα συνεχίσουμε να τα λέμε γιατί πραγματικά το αξίζει. Δεν είναι όμως ο μόνος που πρέπει να σταθούμε. 

Σάσα εσύ σούπερ σταρ

Τι να πει κανείς και για τον Σάσα Βεζένκοφ; 

Ο σταρ του Ολυμπιακού ήταν για ακόμα μια φορά η αιχμή του δόρατος, στο πρώτο ημίχρονο διέλυσε την άμυνα της Μακάμπι και βρήκε επιτέλους και τον στόχο από μακριά. Είχε 0/13 στα τελευταία τρία παιχνίδια, όμως στο ματς με τη Μακάμπι ξεκίνησε με 2/2 (έμεινε εκεί, αλλά δεν πειράζει), ενώ είχε συνολικά 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και μπόλικη βρώμικη δουλειά. Εξάλλου 28 βαθμούς είχε στην αξιολόγηση. Προς Θεού, δεν ήταν κακός στα άλλα ματς. Απλά δεν είχε βρει στόχο από μακριά. Άλλωστε είναι τόσο πολύπλευρη η συνεισφορά του που και να μην σουτάξει ξανά τρίποντο, πάλι θα είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού! Πλέον, έχοντας βρει και πάλι το χέρι του, βάζει ολοταχώς πλώρη για MVP της σεζόν.

Τάρικ Μπλακ: Το ρίσκο που αποφέρει καρπούς 

Πριν κλείσουμε, πρέπει να πούμε κάποια σημαντικά πράγματα και για τον Τάρικ Μπλακ. Ο Αμερικανός αποκτήθηκε με οψιόν το καλοκαίρι, έπεισε και πλέον θα είναι στον Πειραιά μέχρι το τέλος της σεζόν.  Ακόμα πάντως μου μοιάζει απίστευτο ότι τρίτο σέντερ στον Ολυμπιακό είναι ένας παίκτης με τέτοιο επίπεδο. Εντάξει, οι τραυματισμοί τον τράβηξαν πίσω, όμως για τρίτο σέντερ δεν είναι. Πλέον έχει βρει τη φόρμα του, έχει κερδίσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα και αποδίδει τρομερά. Είναι πολλά τα παιχνίδια που το έχει δείξει και κόντρα στη Μακάμπι πρόσθεσε άλλο ένα σε αυτά. Περισσότερα δεν σας λέμε, γιατί θα διαβάσετε πραγματάκια και σήμερα στη συνέντευξη που μας έχει παραχωρήσει. 

Σακ attack!

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εκπληκτικός. Ο Αμερικανός έδωσε ενέργεια, έβγαλε φάσεις το ένας εναντίον ενός και ξεσήκωσε πολλές φορές το ΣΕΦ με τα καρφώματά του. Τι διαμάντι τέλος πάντων βρήκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον χειμώνα του 2020;

Αυτά για την ώρα. Εξάλλου την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε να πούμε πολλά, καθώς ακολουθεί Φενέρ και Εφές. Εις το επανιδείν! 

ΥΓ. Ο κόσμος ζητά Ευρωπαϊκό. Μπορείς να τον αδικήσεις με τέτοιο Ολυμπιακό; 

ΥΓ2. Επέκταση Ουόκαπ ΧΤΕΣ!

ΥΓ3. Σύντομα θα έχουμε και νέα για τον Κώστα Σλούκα, καθώς οι εξετάσεις θα δείξουν το μέγεθος και τη σοβαρότητα της ζημιάς. 

Tags: