Ζητούμενο πρώτο: η διαχείριση της επόμενης μέρας
i

Ιωνικός - Παναθηναϊκός/ ©Intime

Ζητούμενο πρώτο: η διαχείριση της επόμενης μέρας

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:00 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 22.12.2022

Ο Παναθηναϊκός έχασε απρόσμενα βαθμούς στη Νίκαια, αλλά αυτό συμβαίνει στη ζωή του ποδοσφαίρου. Σημασία έχει η αντίδραση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Η ισοπαλία στη Νίκαια έχει ποδοσφαιρικές εξηγήσεις. Όχι μόνο την έλλειψη εναλλακτικών από τον πάγκο, στην οποία θα σταθούν οι περισσότεροι. Γιατί αν ο Παλάσιος σημάδευε σωστά στο 16' ή ο Σπόραρ έβαζε δύναμη στο πλασέ του, όταν πέρασε τον Χουτεσιώτη, τώρα θα αναλύαμε τον αλύγιστο Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που δεν χαμπαριάζει από τις απουσίες.

Ναι, σαφώς το ρόστερ έχει ανάγκη ενίσχυσης. Δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και το έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς. Επιβάλλεται ο Σέρβος και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ να επιταχύνουν και να φέρουν τους κατάλληλους παίκτες το συντομότερο δυνατό. Είτε είναι ο Κάουλι, ο Πούχατς και ο Γιάχανμπακς, είτε κάποιοι άλλοι.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ιωνικό πλήρωσε την αδυναμία του να «σκοτώσει» τον αντίπαλο. Μία στιγμιαία αδράνεια της ανασταλτικής λειτουργίας, ένα ποιοτικό τελείωμα του Άοσμαν, έκαναν τη ζημιά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εκεί που στηρίχτηκε το απίστευτο σερί του πρώτου γύρου, στη συμπαγή άμυνα, στη Νίκαια τον πρόδωσε.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μάθει να εξασφαλίζει τις νίκες του και να μην ρισκάρει. Να μην περιμένει ότι δεν θα... κάτσει η κακιά στιγμή. Διότι επαναλαμβάνω, ο δημόσιος διάλογος θα έπαιρνε διαφορετική τροπή, εάν ο Παλάσιος, ο Σπόραρ, ο Τσέριν ή ο Μπερνάρ, τελείωναν εύστοχα άλλη μία φάση.

Η ομάδα να αντιδράσει σωστά

Το πιο σημαντικό είναι η διαχείριση της επόμενης μέρας στον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες δεν έχουν συνηθίσει στον πρωταθλητισμό και στις μεταπτώσεις του. Μέχρι τώρα, χάρη στη δουλειά τους, όλα κύλησαν όμορφα. Η ομάδα πήγαινε από νίκη σε νίκη και ο κόσμος στήριζε και στάθηκε δίπλα της. Το ζητούμενο είναι αυτή η συνταγή να μην αλλάξει, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, την προσεχή Τετάρτη (28/12) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει τη νίκη, να διατηρήσει το +6 από την ΑΕΚ και να επαναφέρει τη θετική αύρα του. Η πρώτη αντίδραση μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό ήταν ψύχραιμη και επιτυχημένη. Το ίδιο πρέπει να επαναληφθεί τώρα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα εξαρτώνται από τους «πράσινους» και τα στραβοπατήματα είναι μέσα στη ζωή του ποδοσφαίρου.

Καμία ομάδα δεν έχει συμβόλαιο με τις νίκες, ούτε καν οι καλύτερες του πλανήτη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε επισημάνει ότι θα έρθουν και οι στραβές, τα δύσκολα βράδια και το σημαντικό είναι η ομάδα να ωριμάσει μέσα από αυτή τη διαδικασία, για να επωφεληθεί. Η ζημιά στη Νίκαια είναι μικρή και ελεγχόμενη, αρκεί ο Παναθηναϊκός να συνέρθει άμεσα. Και φυσικά, να ενισχυθεί σοβαρά στις μεταγραφές, όσο πιο σύντομα γίνεται...