Απέδειξε ότι διψάει και καλείται να το κάνει πράξη ο Παναθηναϊκός

Απέδειξε ότι διψάει και καλείται να το κάνει πράξη ο Παναθηναϊκός

Πάρης Τσελεπίδης • 23:09 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στον προημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου με τον Κολοσσό H Hotels διψασμένος για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο κυνήγι του πρώτου στόχου της χρονιάς. Μόνο που θα πρέπει να εμφανιστεί ακόμη περισσότερο. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Η αρχή ήταν το ήμισυ του παντός για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Κολοσσό H Hotels στο παρκέ του κλειστού «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο κάτι που φάνηκε και από το 27-10 στο δεκάλεπτο αλλά και το 41-16 στα μέσα του δευτέρου δεκάλεπτου ή πιο συγκεκριμένα στο 14':40''. Δείγμα της δίψας που υπήρχε στο στρατόπεδο της ομάδας για την κατάκτηση του πρώτου χρονικά στόχου της χρονιάς. Του Κυπέλλου Ελλάδος στο πρώτο Final 8 στην ιστορία του θεσμού. Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει ανάλογη εικόνα και στα τέσσερα δεκάλεπτα και ούτε ενός δεκάτου του δευτερολέπτου χαλάρωσης όπως συνέβη στο τρίτο ή και ακόμη περισσότερο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Πολύ απλά γιατί αντίπαλος τη φορά αυτή θα είναι ο Ολυμπιακός μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός με δύο πρόσωπα νίκησε τον Κολοσσό και τώρα... Ολυμπιακός
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

21:19 - 17.02.2023

Ο Παναθηναϊκός με δύο πρόσωπα νίκησε τον Κολοσσό και τώρα... Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός έζησε 35 λεπτά ποιότητας και πέντε τρικυμίας, νίκησε τον Κολοσσό με 87-80, χάνοντας στο τέλος διαφορά 20 πόντων. Κράτησε όμως την ουσία που είναι η πρόκριση στον ημιτελικό. Εκεί που θα συναντήσει τον Ολυμπιακό…

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και ειδικότερα μέχρι το 15'  όλα να λειτουργούνε στην εντέλεια στην ομάδα του. Τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Κάτι που ίσχυσε σε μεγάλο βαθμό μέχρι και το 30΄ όταν το σκορ ήταν 71-49. Όχι όμως και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η διάθεση του Μαυροβούνιου τεχνικού να κάνει διαχείριση του υλικού του δεν του βγήκε αφού δεν αποδείχτηκε και η καλύτερη ιδέα με αποτέλεσμα η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να βρει ρυθμό και να μειώσει από τους 22 στους 4. Να κάνει το 82-78 στα 49'' με το τρίποντο του Σταρκς και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα εν όψει του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό. Πως κάτι ανάλογο ΔΕΝ υπάρχει η πολυτέλεια να επαναληφθεί. Πολύ απλά γιατί οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν τη στιγμή αυτή μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη με τον ημιτελικό να αποτελεί ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Κι αυτό γιατί είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ και όχι ένα παιχνίδι σειράς όπως στους τελικούς των playoffs.

Η παρουσία του Νέιτ Ουόλτερς στο ρόστερ του Παναθηναϊκού αντί του Ματ Τόμας αποδείχτηκε απαραίτητη ώστε να υπάρχει ένας ακόμη οργανωτής που εμπιστεύεται ο Ράντονιτς μαζί με τον Πάρις Λι. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στα δύο πρώτα δεκάλεπτα όπου ο Παναθηναϊκός είχε φορέσει το καλό του κουστούμι ο Μαυροβούνιος τεχνικός είχε φροντίσει να δοκιμάσει σχήματα. Είτε με τον Λι στη θέση 1, είτε με τον Ουόλτερς στην πορεία είτε ακόμη και με τους δύο μαζί. Κάνοντας με το τρόπο αυτό σε μεγάλο βαθμό πειράματα για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και για να τσεκάρει την κατάσταση που βρίσκεται ο Ουόλτερς στην επανεμφάνισή του.

Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα όπου ο Παναθηναϊκός άγγιξε το τέλειο εν όψει και του παιχνιδιού ορόσημο που τον περιμένει για τη διεκδίκηση του πρώτου φετινού στόχου ο ρυθμός που είχανε επιβάλλει οι Λι και Ουόλτερς παρέσυραν και τους υπόλοιπους. Τον Ντέρικ Ουίλιαμς αλλά και τον Ντουέιν Μπέικον που είχε ομαδικό πνεύμα, τον Αρτούρας Γκουντάιτις που έδειξε να... τρώει σίδερα και στις δύο ρακέτες όπως και τον Ματέους Πονίτκα. Ακόμη και τον Γιώργο Παπαγιάννη που έδειξε να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του που τον είχε αφήσει εκτός στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας. Με την Βαλένθια και ακολούθως με τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ για την Euroleague και την Basket League.

Όσο για το φινάλε του παιχινδιού; Ο Παναθηναϊκός στο τέταρτο δεκάλεπτο κι ενώ μπήκε σε αυτό προηγούμενος με 22 πόντους χαλάρωσε χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, ο Κολοσσός H Hotels βρήκε ρυθμό και μεγάλα τρίποντα για να μειώσει στους 4. Σε εκείνο το σημείο κι ενώ ο Ράντονιτς είχε επαναφέρει ήδη τους βασικούς του από τον πάγκο χρειάστηκε λίγο το πάθος του Γκουντάιτις και ένα τελείωμα του Λι για να καθαρίσει την υπόθεση νίκη πρόκριση στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Ένα τελευταία δεκάλεπτο και ένα τελευταίο δίλεπτο του παιχνιδιού που οι «πράσινοι» δεν θα πρέπει ούτε για αστείο να το επαναλάβουνε κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στον δρόμο της πρόκρισής τους στον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου. Διαφορετικά το έργο τους θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Κι όσο για την επόμενη μέρα της πρόκρισης του Παναθηναϊκού που από υγιεινό περίπατο εξελίχθηκε σε αγχωτική απέναντι στον Κολοσσό H Hotels; Τον βρίσκει μπροστά στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς του. Τον τελικό του πριν από τον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου στον ημιτελικό του θεσμού όπου αντίπαλός του θα είναι ο μεγάλος του αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προκριθεί στο τελικό του Final 8; Μπορεί να βάλει τέλος στο 10-0 που τρέχει ο Ολυμπιακός και δείχνει να πατάει πολύ καλά στο παρκέ; Την απάντηση καλούνται να την δώσουνε ο Ράντονιτς και οι παίκτες του και να τα καταφέρουνε. Όλα αυτά στη σκιά της έντονης φημολογίας ότι ο Μαυροβούνιος τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν σε περίπτωση ήττας με το όνομα του Ιταλού τεχνικού Τζιανμάρκο Ποτσέκο και συνάμα ομοσπονδιακού της Εθνικής Ιταλίας να φαντάζει ως ο επικρατέστερος διάδοχός του. Μέσα σε όλα προστέθηκε και ο πρώην Σλοβένος παίκτης της ομάδας Γιάκα Λάκοβιτς με αουτσάιντερ να αποτελεί ο Μαυροβούνιος πρώην τεχνικός της Μονακό Ζβέζνταν Μίτροβιτς.

Ίδωμεν αφού το σίγουρο είναι ένα. Πως στο σήμερα ο Παναθηναϊκός έχει πάντα προπονητή του τον Ντέγιαν Ράντονιτς και συνάμα τον ημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που καλείται πάση θυσία να τον κερδίσει για να προκριθεί στον τελικό. Εκεί όπου θα βρίσκεται ήδη ο νικητής του πρώτου ημιτελικού μεταξύ της ΑΕΚ και του Περιστερίου bwin.