Η δεύτερη και τελευταία δύσκολη απόφαση για τον Σερέλη

Ο Χρήστος Σερέλης

i

© INTIME

Η δεύτερη και τελευταία δύσκολη απόφαση για τον Σερέλη

Πάρης Τσελεπίδης • 23:35 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η πρώτη απόφαση ελήφθη από τον Χρήστο Σερέλη και ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και πιο εύκολη από την δεύτερη και σαφώς πιο δύσκολη και καταλυτική εν όψει των playoffs της Basket League. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ και της ήττας με 81-73 στο PAOK Sports Arena είχε πει στις δηλώσεις του πως ένα από τα βασικά προβλήματα της που έχει να αντιμετωπίσει είναι το να έχει άλλη ομάδα στην Basket League και άλλη στην Euroleague. Και είχε απόλυτο δίκιο σε αυτό με τον τραυματισμό του Ματέους Πονίτκα να τον διευκόλυνε βάζοντας τον Μάριους Γκριγκόνις αντί του Άντριου Άντριους. Εξάλλου δεν υπήρχε περίπτωση οι πράσινοι να πήγαιναν στο ντέρμπι της Κυριακής (19/3, 15:45) με τον Ολυμπιακό με πέντε ξένους.

Κάτι που συνέβη πριν από τέσσερις μέρες στο παχνίδι της Δευτέρας (13/3) με τον ΠΑΟΚ λόγω της απουσίας του Ντέρικ Ουιλιαμς που λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο του έμεινε στην Αθήνα και εκτός αποστολής. Σε ένα παιχνίδι όπου ο Νέιτ Ουόλτερς δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα και όπου ήταν απαραίτητη η παρουσία ενός εκ των Μάριους Γκριγκόνις ή Ματ Τόμας.

Παναθηναϊκός: Ενεργοποιήθηκε ο Γκριγκόνις στην Basket League
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:09 - 17.03.2023

Παναθηναϊκός: Ενεργοποιήθηκε ο Γκριγκόνις στην Basket League

Ο Μάριους Γκριγκόνις θα παίξει στο ντέρμπι της Κυριακής (19/3) με τον Ολυμπιακό, αλλά και στο υπόλοιπο της σεζόν στην Basket League, καθώς ο Παναθηναϊκός τον «ενεργοποίησε» αντικαθιστόντας τον Άντριου Άντριους!

Ο Σερέλης όμως ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε λύση με τον Άντριου Άντριους το περασμένο Σάββατο (11/3) - μία μέρα μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα - με παρέμβαση της Euroleague πως δεν θα βιαζόταν για το ποιος από τους δύο θα κάλυπτε το κενό του στην εφτάδα των ξένων της Basket League. Κάτι που θα ίσχυε και για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό μόνο που ο τραυματισμός του Πονίτκα στη νίκη επί της Βιλερμπάν του άλλαξε τα πλάνα.

Πολύ απλά γιατί δεν ήταν δυνατόν να παέι ο Παναθηναϊκός να παίξει κόντρα στους ερυθρόλευκους με πέντε και όχι με έξι ξένους. Και έτσι αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί εκ νέου στην Basket League o Γκριγκόνις όπως και στο ξεκίνημα της κανονικής της περιόδου και στην πορεία είχε αντικαταστασθεί μετά τον τραυματισμό του με τον Άντριους.

Η είσοδος του διιεθνή Λιθουανού φόργουορντ ενεργοποίησε την τρίτη και τελευταία αλλαγή που είχε δικαίωμα να κάνει ο Παναθηναϊκός στον Β΄ γύρο της Basket League θέτοντας εκτός αυτής οριστικά μέχρι το τέλος και των playoffs της τον Ματ Τόμας. Τον Αμερικανό γκαρντ με κασέ της τάξης του 1.000.000 ευρώ που έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής στα πέντε παιχνίδια της κανοονικής διάρκειας της Euroleague.

Η... λυπητερή για τον «Ευρωλιγκάτο» Τόμας και η περίπτωση του Άντριους!
EUROLEAGUE

19:00 - 17.03.2023

Η... λυπητερή για τον «Ευρωλιγκάτο» Τόμας και η περίπτωση του Άντριους!

Ο Ματ Τόμας ήταν ο μεγάλος... χαμένος στη μάχη με τον Μάριους Γκριγκόνις για το ποιος θα πάρει τη θέση του Άντριου Άντριους στην εν Ελλάδι εφτάδα του ρόστερ του Παναθηναϊκού για το υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της Basket League.

Εν ολίγοις ο Σερέλης πήρε την πρώτη από τις δύο μεγάλες αποφάσεις που είχε μπροστά του ως προπονητής του Παναθηναϊκού και του μένει μία ακόμη. Ποιον από τους εφτά θα... κόψει εν όψει των playoffs και της εξάδας που θα δώσει το παρών σε αυτά στο κυνήγι του τελευταίου στόχου της φετινής χρονιάς. Της διεκδίκησης και κατάκτησης του φετινού τίτλου της Basket League.

Μία απόφαση που καλείται να πάρει μέσα στις επόμενες 22 ημέρες. Όταν και ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της Basket League και ενδεχομένως για κάποιες μέρες ακόμη μέχρι το τζάμπολ του πρώτου παιχνιδιού της σειράς του Α΄ γύρου της σειράς των playoffs στο δρόμο της πρόκρισης στα ημιτελικά και ακολούθως τους τελικούς.

Οι εφτά ξένοι που είναι δηλωμένοι τη στιγμή αυτή στον ΕΣΑΚΕ είναι οι Νέιτ Ουόλτερς, Πάρις Λι, Ντέρικ Ουίλιαμς, Ντουέιν Μπέικον, Ματέους Πονίτκα, Μάριους Γκριγκόνις και Αρτούρας Γκουντάιτις. Ποιος όμως θα είναι ο άτυχος που θα κληθεί να συμμετέχει στις προπονήσεις αλλά όχι και στα playoffs; Η απόφαση ανήκει στον Σερέλη και μόνο σε αυτόν που θα πρέπει να την πάρει και να την ανακοινώσει στον... άτυχο.

Με μία πρώτη ανάγνωση φαίνεται να υπάρχουνε οι τέσσερις σίγουροι που είναι οι Νέιτ Ουόλτερς, Πάρις Λι, Ντέρικ Ουίλιαμς, και Αρτούρας Γκουντάιτις. Οι δύο πρώτοι ως οι βασικοί οργανωτές του παιχνιδιού μαζί με τον Λευτέρη Μποχωρίδη και ο τελευταίος ως το συμπλήρωμα του Γιώργου Παπαγιάννη στη θέση του σέντερ. Κι όσο για τον Ουίλιαμς είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την απουσία του στο παιχνίδι με της περασμένης Δευτέρας ήταν παρών σε όλα από την αρχή της χρονιάς. Και με τον Ντέγιαν Ράντονιτς αλλά και με τον Χρήστο Σερέλη.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά την εικόνα του Μπέικον κόντρα στην Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ όπου έδειξε να πήρε το μάθημά του από τη τιμωρία του να αποκλειστεί από το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα για την Euroleague όντας ομαδικός δεν τίθεται. Αυτό σημαίνει πως η καμπάνα θα χτυπήσει για έναν από τους Πονίτκα και Γκριγκόνις δεδομένης και της επιστροφής του Δημήτρη Αγραβάνη στη δράση.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει το διάστρεμμα του Πονίτκα από το χθεσινό παιχνίδι στο Αστρομπάλ και το πόσο σοβαρό θα αποδειχθεί. Το πόσο θα τον αφήσει εκτός δράσης και αν θα είναι στην ετοιμότητα που απαιτείται εν όψει των playoffs τη στιγμή που ο χρόνος θα μετράει υπέρ του Γκριγκόνις.

Όπως και να έχει ο Σερέλης θα βρεθεί στο δίλημμα της μεγαλύτερής του απόφασης ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Σίγουρα μεγαλύτερης από το να αποκλείσει της αποστολής με τον Ερυθρό Αστέρα τον Μπέικον ή να βάλει τον Γκριγκόνις αντί του Άντριους μιας και αποτέλεσε παρελθόν στην εφτάδα των ξένων της Basket League σε αυτό το χρονικό σημείο της χρονιάς σβήνοντας και τη τελευταία αλλαγή που είχε δικαίωμα ελέω των δύο που είχε κάνει ο Ντέγιαν Ράντονιτς μέσα σε τέσσερις ημέρες.

Το σίγουρο είναι ένα. Ότι ο Σερέλης που τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και θα βρίσκεται και στο πλευρό του νέου προπονητή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση γνωρίζοντας καλύτερα από όλους το γιατί.