Ο Μπρινιόλι βίωσε την κάθαρση του στο «Θεράμικα»

Αλμπέρτο Μπρινιόλι

i

©Intime

Ο Μπρινιόλι βίωσε την κάθαρση του στο «Θεράμικα»

Το σενάριο του Αλμπέρτο Μπρινιόλι είχε τα χαρακτηριστικά μιας αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, με τον «πράσινο» ήρωα να μένει όρθιος και να ξεπερνά το παραλίγο εφιαλτικό ξεκίνημα.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι του «Κεράμικα», θα μπορούσε να είναι ο ήρωας μίας αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Ένας άνθρωπος ο οποίος παραλίγο να καταλήξει μοιραίος μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν για ένα χιλιοστό απέφυγε το λάθος στην πίεση του Μπαένα. Μία φάση παρόμοια με το γκολ του Μορόν την προηγούμενη Κυριακή, όταν έκλεψε τη μπάλα από τον Ιταλό τερματοφύλακα.

Αφού δεν βίωσε το τραγικό deja-vu και αφού ξεπέρασε την αστάθεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπρινιόλι έζησε τη δική του κάθαρση στις καθυστερήσεις. Με μία φανταστική τριπλή απόκρουση σε αντεπίθεση παικτών της Βιγιαρεάλ, διατηρώντας για λίγα λεπτά ζωντανή την ελπίδα της ισοφάρισης για τους «πράσινους».

Αυτό το απόλυτο κοντραστ συναισθημάτων, ίσως να καθορίσει την εδραίωση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι στην εστία. Δύσκολα θα συνέχιζε ως βασικός ο Ιταλός μετά από ένα δεύτερο συνεχόμενο ολέθριο λάθος. Τώρα, η έμπρακτη στήριξη του Γιοβάνοβιτς, η εμψύχωση από τους οπαδούς καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου και η απίστευτη τριπλή στις καθυστερήσεις, τονώνουν την αυτοπεποίθηση του.

Ο Ιταλός είναι ένας σπουδαίος γκολκίπερ, επαρκής στα ρεφλέξ του και με ξεχωριστή ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια. Ταλαιπωρήθηκε από μία έλλειψη συγκέντρωσης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είναι πρώιμο να πούμε ότι την ξεπέρασε, αλλά ο «Μπρίνιο» κόντρα στη Βιγιαρεάλ ανέκτησε την ψυχολογία του. 

Ο 32χρονος τερματοφύλακας έχει προσωπικότητα, έχει εμπειρία, αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε αυτό το επίπεδο. Πιθανώς να υπερκτίμησε τις αρετές του, ίσως να εφησύχασε, μπορεί απλά να πέρασε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος. Αυτό το γνωρίζει πρωτίστως ο ίδιος.

Το ζητούμενο είναι η αντίδραση. Ο Ιταλός αντέδρασε σαν μεγάλος «άσσος» με πολύ δύσκολες αποκρούσεις, με επιτυχημένες μεγάλες μπαλιές και χωρίς να επηρεαστεί από τα λάθη του. Ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη να μην «καεί» ο Μπρινιόλι σε αυτό το τάιμινγκ, ενδεχομένως ο Γιοβάνοβιτς να ρίσκαρε που δεν τον άφησε στον πάγκο, αλλά το στοίχημα κερδήθηκε και ο παίκτης ανταπεξήρθε.

Βασίλης Μοιρώτσος: «Χαρμολύπη για τον Παναθηναϊκό - Αντίδραση μεγάλου γκολκίπερ από τον Μπρινιόλι»
SPORTAL ORIGINALS

08:47 - 01.12.2023

Βασίλης Μοιρώτσος: «Χαρμολύπη για τον Παναθηναϊκό - Αντίδραση μεγάλου γκολκίπερ από τον Μπρινιόλι»

Ο Βασίλης Μοιρώτσος, απεσταλμένος του Sportal στην Ισπανία, σχολίασε από το «Ceramica» την ήττα 3-2 του Παναθηναϊκού από τη Βιγιαρεάλ για την πέμπτη αγωνιστική του Europa League.

Ασφαλώς, συμβολή στην υποστήριξη του Μπρινιόλι έχει ο οργανισμός του Παναθηναϊκού. Από τους συμπαίκτες του, τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιώργο Μουντάκη και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μέχρι και τους ιθύνοντες της που ενθάρρυναν τον Ιταλό. Το κλίμα στα αποδυτήρια και η οικογένεια που έχει δημιουργηθεί, βοήθησαν τον Μπρινιόλι να επανέρθει από μία περίοδο με σοβαρά και αρκετά λάθη.