Αντίδραση με σφραγίδα Τερίμ, «πιστολιά» με υπογραφή Μπέμπεκ

Αντίδραση με σφραγίδα Τερίμ, «πιστολιά» με υπογραφή Μπέμπεκ

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:22 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:43 - 15.01.2024

Ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε για άλλη μία φορά σε ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια σε μία φάση που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ένα παιχνίδι που ανέδειξε τα θετικά της νοοτροπίας του Τερίμ, αλλά και τη μικρή βοήθεια που έδωσαν οι μεσοεπιθετικοί.

Ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια και το γεγονός τον αφήνει με την πικρία πως δεν νίκησε. Από την άλλη, στην τελευταία φάση θα μπορούσε να είχε δεχτεί το 3-2, αν ο Βαγιαννίδης δεν επενέβαινε σωτήρια στο σουτ του Αραούχο στην κενή εστία, με τον Λοντίγκιν εξουδετερωμένο μετά την απόκρουση στο σουτ του Μάνταλου.

 Άρα, έπεται μία ανακούφιση. Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός έφυγε από την «Αγία Σοφιά» με μία ισοπαλία με θετικό πρόσημο. Γιατί οι παίκτες έδειξαν να αφομοιώνουν τη φιλοσοφία του Τερίμ, αντέδρασαν και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-0 και για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, συμπεριφέρθηκαν με ισχυρή προσωπικότητα και δυνατό χαρακτήρα. 

Ασφαλώς, μερίδιο στην αντίδραση έχει ο Φατίχ Τερίμ. Ο οποίος μπόρεσε σε λίγες μέρες να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του και να τους μεταδώσει τη νοοτροπία του νικητή. Ο Τούρκος προπονητής είναι ένας σταρ και ξέρει πως να ανεβάσει τους ανθρώπους γύρω του. Από την άλλη, σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται να κυνηγήσει στο σκορ. 

Μετά τον Ολυμπιακό, του συνέβη και με την ΑΕΚ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Άρα, ο Τερίμ έχει ένα σοβαρό τομέα να διορθώσει και ελάχιστο χρόνο να το πράξει, αφού σε τρία 24ώρα, ακολουθεί η ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί που σε ένα 90λεπτο θα κριθεί ο στόχος μιας χρονιάς. 

Είναι προφανές ότι ο Τερίμ δεν φοβάται τα χρονικά περιθώρια και δουλεύει για ένα σύνολο που θα είναι το αφεντικό. Όσο και να κοστίσει, ο Τούρκος θα επιμείνει σε αυτό. Ο Παναθηναϊκός θα φέρει την υπογραφή του 70χρονου προπονητή και όσο οι ποδοσφαιριστές θα καταλαβαίνουν τι θέλει ο επικεφαλής τους, τα πράγματα θα βελτιώνονται. 

Γκρίζο σημείο είναι η μικρή συνεισφορά των μεσοεπιθετικών. Μπερνάρ, Βέρμπιτς και Μαντσίνι δεν ήταν κακοί, αλλά δεν έκαναν τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός περιμένει πράγματα από αυτούς και δεν τα παίρνει στον βαθμό που το έχει ανάγκη. Όσο για τις αλλαγές, οι Σπόραρ, Αϊτόρ και λιγότερο ο Λημνιός, πέρασαν απαρατήρητοι και η πενιχρή βοήθεια τους, ήταν ο βασικός λόγος που το Τριφύλλι οπισθοχώρησε. 

Δεν υπήρχε ούτε ένας, να κρατήσει μπάλα και να επιτεθεί και η ΑΕΚ επανακτούσε τη μπάλα με μεγάλη ευκολία, σε δευτερόλεπτα. Δεν θα προξενήσει εντύπωση, εάν ο Τερίμ ζητήσει μεταγραφή στον μεσοεπιθετικό χώρο. Όσο οι υπόλοιποι βοηθούν ελάχιστα, ο Τούρκος νομιμοποιείται να φέρει έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, για να πάρει αυτά που χρειάζεται για τον τίτλο. Ομοίως, η χρησιμοποίηση του Κώτσιρα ως αμυντικού χαφ, ενώ έμειναν στον πάγκο οι Ρούμπεν και Ζέκα, σημαίνει πως ο Τούρκος δεν ικανοποιείται από τα δύο κλασικά «εξάρια» που βρήκε στο «Γεώργιος Καλαφάτης». 

Υ.Γ.: Ο Πινέδα κλωτσάει τον Βέρμπιτς στο 56’. Τα ριπλέι το αποτυπώνουν καθαρά και ξάστερα. Ο Αλ Χακίμ μπορεί να χάσει την κλωτσιά στη ροή του 90λεπτου, ο Μπέμπεκ στο VAR δεν επιτρέπεται. Άλλη μία «πιστολιά» που τρώει ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία στο συγκεκριμένο γήπεδο, που δεν εκπλήσσει κανέναν πλέον. 

Υ.Γ.2: Προέχει η πρόκριση στο Φάληρο, με κάθε μέσο και κάθε κόστος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τον Παναθηναϊκό. Μακάρι να είναι αντιληπτό και κατανοητό σε όλους, γιατί επιτέλους το Τριφύλλι έχει ανάγκη από μία μεγάλη νίκη, από μία σοβαρή επιτυχία εντός των συνόρων.