Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Ο ΠΑΟΚ ξανά πρώτος!

Παίκτες του ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Ο ΠΑΟΚ ξανά πρώτος!

Μάνος Τσαλγατίδης 00:04 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 04.03.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την αντίδραση του ΠΑΟΚ που τον έστειλε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και για τα δεδομένα που υπάρχουν στη θέση του φορ.

Ο ΠΑΟΚ την ώρα που τελείωσε το παιχνίδι του κόντρα στη Λαμία ήξερε πως μπαίνει στα Play Off με διαφορά ενός βαθμού από την κορυφή και πρέπει να παλέψει στο μίνι πρωτάθλημα για να... ματώσει προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, μέχρι οι παίκτες του να φτάσουν στα αποδυτήρια ο Δικέφαλος ήταν πρώτος με διαφορά ενός βαθμού από την ΑΕΚ που στραβοπάτησε στο Χαρίλαου. Βέβαια, αυτό δεν πρέπει να αλλάξει κάτι στη νοοτροπία των «ασπρόμαυρων» και θεωρώ πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα πάνε στα Play Off για... πόλεμο! Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να μπει στο μίνι πρωτάθλημα χαλαρός για το γεγονός πως είναι πρώτος.

Θεωρώ πως τα φετινά Play Off, θα είναι τα πιο οριακά και ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών και δύσκολα κάποια ομάδα θα μπορέσει να πάρει μεγάλη διαφορά μέχρι το τέλος αυτών.

Αυτό που κατάφερε ο ΠΑΟΚ είναι εντυπωσιακό στα μάτια μου, αφού οι "ασπρόμαυροι" πέρασαν 2 τεράστια σοκ το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η ήττα με τέσσερα γκολ από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και ο σχεδόν μεταφυσικός αποκλεισμός του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Παναθηναϊκό σε συνδυασμό με το ντεφορμάρισμα σημαντικών μονάδων για την ομάδα δεν έδειχνε στον ορίζοντα ένα τέτοιο κλείσιμο σεζόν.

Η αντίδραση του Δικεφάλου μέσα στο γήπεδο μετά από όσα πέρασε είναι συγκλονιστική και δεν ξέρω αν άλλη ομάδα θα μπορούσε να βγει τόσο δυνατή από μια έντονη περίοδο εσωστρέφειας.

Κι όμως ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε και πήρε το ψυχολογικό bonus της πρωτιάς της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Η άποψη μου είναι πως η εικόνα αναφορικά με τις θέσεις 1-2 στον βαθμολογικό πίνακα είναι δίκαιες μιας και το σύνολο του Λουτσέσκου έπαιξε το καλύτερο και πιο ουσιαστικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ενώ η ΑΕΚ είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα μετά τον Δικέφαλο.

Επειδή όμως δεν είναι όλα ρόδινα και προφανώς οι «ασπρόμαυροι» έχουν κάποια θέματα να λύσουν. Ο Λουτσέσκου πρέπει να διαχειριστεί ένα πρόβλημα που πλέον δεν έχει γιγαντωθεί απλά, αλλά έχει ξεφύγει. Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στο φορ. Το έχω πει και στις εκπομπές του Sportal πως κάποια στιγμή ο Δικέφαλος θα χρειαστεί τα γκολ από τα φορ του. Αυτά όμως δεν έχουν έρθει και χωρίς να έχω κάποιο κληρονομικό χάρισμα δεν πιστεύω ότι θα έρθουν. Η επιλογή Σαμάτα αποδείχθηκε άστοχη, ενώ ο Μπράντον δεν είναι ο γκολτζής φορ. Όσον αφορά τον Τζίμα θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να προσαρμοστεί στο αντρικό ποδόσφαιρο.

Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του μια ακόμα δοκιμασία στο αφιλόξενο Ζάγκρεμπ. Θεωρώ πως αναφορικά με τακτικό κομμάτι το παιχνίδι με την Ντιναμό θα είναι πιο εύκολο, καθώς οι Κροάτες θα έχουν ως στόχο να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να το... καταστρέψουν όπως η Λαμία.