Η αυτοκτονία, το ντέρμπι με την ΑΕΚ και ο Μπίσεσβαρ που εκτίθεται άσχημα
i

Κάλεντ Νάρεϊ/©intime

Η αυτοκτονία, το ντέρμπι με την ΑΕΚ και ο Μπίσεσβαρ που εκτίθεται άσχημα

Μάνος Τσαλγατίδης 08:17 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:19 - 14.02.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ισοπαλία του «Δικεφάλου» με τον Αστέρα και όχι μόνο.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να... αυτοκτονήσει τόσες φορές στο φετινό πρωτάθλημα, που έχει πάει τoν όρο της ποδοσφαιρικής αυτοκτονίας σε άλλο επίπεδο. Ο Δικέφαλος έχασε βαθμούς με ΟΦΗ (δύο φορές), με Λεβαδειακό, με Ατρόμητο και τώρα με τον Αστέρα. Όλα αυτά τα ματς είχαν κάτι κοινό. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν η μοναδική ομάδα που υπήρχε μέσα στο γήπεδο. Και όμως με την αφέλεια τους κατάφεραν να χάσουν δικά τους παιχνίδια.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου το είπε στην συνέντευξη τύπου μετά το ματς, πως το σύνολο του, παρά το γεγονός πως παίζει καλό ποδόσφαιρο δεν είναι ακόμα ώριμο για να τελειώσει τα παιχνίδια όπως θα έπρεπε. Ο ΠΑΟΚ μετά το 0-2 παραχαλάρωσε και έτσι ήρθε αυτή η ψυχρολουσία και μια ισοπαλία που μοιάζει περισσότερο με ήττα.

Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων» έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι στιγμής και ειδικά με τα... εργαλεία που του έχουν δοθεί και τα προβλήματα τραυματισμών που έχει, προσπαθεί και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που κατά τη γνώμη μου παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ωστόσο, κόντρα στον Αστέρα ήταν και αυτός σε κακή βραδιά και έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα. Οι αλλαγές του δεν βοήθησαν ιδιαίτερα την ομάδα, ενώ πλέον το θέμα με τον Μπίσεσβαρ καταντάει... στενάχωρο.

Προφανώς για να χρησιμοποιεί τον Σουριναμέζο ο Λουτσέσκου κάτι έχει στο μυαλό του, όμως αυτό το κάτι δεν του βγαίνει. Τον Ντιέγκο τον σέβομαι για όσα έχει πετύχει με τον ΠΑΟΚ, τον θεωρώ θρύλο του Δικεφάλου, αλλά πλέον πρέπει και ο ίδιος να καταλάβει, όπως και ο προπονητής, ότι ο παίκτης που όλοι ξέραμε, δεν είναι πια εδώ. Εκτίθεται άσχημα και χαλάει όλη την όμορφη εικόνα που είχε δημιουργήσει.

Πραγματικά διαλέγω πολύ προσεκτικά τις λέξεις μου, διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει γράψει χρυσές σελίδες ιστορίας με την ασπρόμαυρη φανέλα, αλλά πλέον δυστυχώς δεν έχει θέση στην αποστολή του ΠΑΟΚ. Τον χρόνο δεν μπορεί να τον νικήσει κανείς.

Σίγουρα, είναι μια δύσκολη βραδιά, είναι μια βραδιά κριτικής και αυτοκριτικής στους «ασπρόμαυρους». Όμως αυτό το ματς δεν πρέπει να χαλάσει αυτό που χτίζεται φέτος, δεν πρέπει να έρθει πάλι το σκοτεινό σύννεφο της εσωστρέφειας και της γκρίνιας να σκεπάσει την Τούμπα. Ο Λουτσέσκου το λέει συνεχώς, ο ΠΑΟΚ φέτος χτίζει για του χρόνου. Το γεγονός πως φέτος κυνηγάει στόχους, μόνο καλό είναι και δείχνει την εξέλιξη αυτής της ομάδας.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στη φάση του δεύτερου γκολ του Αστέρα. Σαφώς υπάρχει φάουλ στον Ίνγκασον, σαφώς αν αυτό γινόταν στην περιοχή της ΑΕΚ ή του Παναθηναίκού, θα δινόταν επιθετικό φάουλ, αλλά μετά από αυτό που έγινε, είναι δυνατόν να μιλάμε για τέτοιο φάουλ;