Στο Βερολίνο και στην OPAP Arena μπορούν, στο Πανθεσσαλικό όμως όχι;

«Πανθεσσαλικό»

i

© Intime

Στο Βερολίνο και στην OPAP Arena μπορούν, στο Πανθεσσαλικό όμως όχι;

Αλέξης Σαββόπουλος 15:00 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:47 - 20.05.2024

Οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με τους δυο τελικούς το ίδιο μάλιστα διάστημα στην γερμανική πρωτεύουσα αλλά και τον τελικό του Conference League που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω.

To Sportal αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα στη σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη 14/5 η σύσκεψη στην ΕΠΟ για τα οργανωτικά ζητήματα του τελικού με παρουσία τόσο της αστυνομίας όσο και της ΔΕΑΒ που θα είναι αυτή που θα δώσει το ΟΚ ή θα ανάψει… κόκκινο στην παρουσία κόσμου, σενάριο, που κακά τα ψέματα συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες.

Ο Αρης για μια ακόμη φορά θα καταβάλει την απέλπιδα, όπως φαίνεται, προσπάθεια ο τελικός να γίνει με κόσμο στις κερκίδες και να μην εξελιχθεί σε ένα ακόμη φιάσκο της χώρας διεθνώς και των σφουγκοκωλάριων της ΕΠΟ. Την ίδια στιγμή τις επόμενες δυο εβδομάδες, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη θα διεξαχθούν τρεις τελικοί, με παρουσία κόσμου και ελληνικών ομάδων, που αν μη τι άλλο σε βάζουν σε μια διαδικασία σκέψης και καθιστούν τις συγκρίσεις αναπόφευκτες. Τι εννοώ; Ας τα πάρουμε χρονικά και ας ξεκινήσουμε από το τι θα λάβει χώρα στο Βερολίνο το τριήμερο 24-26 Μάϊου, το ίδιο διάστημα δηλαδή που θα γίνει και ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας. Εκείνο το τριήμερο η γερμανική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει το Fainal 4 της Ευρωλίγκα (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ και Φενέρ) και ενδιάμεσα (το Σάββατο) τον τελικό του γερμανικού κυπέλλου ανάμεσα στην εκπληκτική φέτος Λεβερκούζεν και την Καιζερσλάουτερν. Θα υποδεχθεί με λίγα λόγια φιλάθλους έξι διαφορετικών ομάδων, από διάφορες χώρες. Στην ίδια πόλη, το ίδιο χρονικό σημείο. Σενάριο που θα προκαλούσε στην ΕΛΑΣ και την πολιτεία τρόμο και εφιάλτες.

Για την γερμανική αστυνομία όμως και την γερμανική κυβέρνηση αν και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για να είμαστε ειλικρινείς, δεν διαβάσαμε πουθενά, σκέψεις για διεξαγωγή τελικού χωρίς κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, ούτε για μετάθεση του Fainal 4. Θα καθίσουν ωραία και καλά οι άνθρωποι και θα εκπονήσουν ένα σχέδιο ώστε να περιφρουρήσουν τις δυο διοργανώσεις, ώστε αυτές να αποτελέσουν γιορτή για τα δυο αθλήματα.

Λίγες μέρες αργότερα, στο γήπεδο της ΑΕΚ θα διεξαχθεί ο τελικός του φετινού Conference League, με συμμετοχή μάλιστα για πρώτη φορά ελληνικής ομάδας. Του Ολυμπιακού απέναντι στην Φιορεντίνα. Θα έρθουν κοινώς 9000 Ιταλοί τιφόζι, συν τους αντίστοιχους οπαδούς του Ολυμπιακού στο γήπεδο μάλιστα της ΑΕΚ. Εδώ η ΕΛΑΣ και η ελληνική κυβέρνηση φυσικά και μπορούν να διοργανώσουν τελικό με 27.000 κόσμο γιατί αλλιώς θα γίνουν ρεζίλι στην ΟΥΕΦΑ και σε όλο τον πλανήτη, αν έστω τολμούσαν να θέσουν ζήτημα λιγότερων εισιτηρίων για να μην πω κάτι πιο χοντρό.

Την ίδια ώρα, ο ελληνικός τελικός κυπέλλου θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν, χωρίς κόσμο με κάποιες λιγοστές προσκλήσεις εκατέρωθεν. Ούτε καν με 5000 οπαδούς από κάθε ομάδα. Γιατί θα αναρωτηθεί κάποιος; Γιατί να μπορούν λίγες μέρες αργότερα να κάνουν τον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και όχι τον… δικό μας τελικό; Αφού δεν τίθεται ζήτημα αδυναμίας, ποιος μπορεί να είναι ο λόγος; Ρητορικό προφανώς το ερώτημα. Δεν είναι ότι δεν μπορούν αλλά ότι δεν θέλουν. Και έχει κουράσει αυτό το αστείο αφήγημα. Έχουν μια τελευταία ευκαιρία την Τρίτη στη σύσκεψη να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Πιθανότατα δεν θα το κάνουν γιατί πολύ απλά δεν τους απασχολεί καθόλου η κριτική και η κατακραυγή της κοινής γνώμης…