Άρης: Το… θερμό καλοκαίρι του Μορόν

Λορέν Μορόν

i

© Intime

Άρης: Το… θερμό καλοκαίρι του Μορόν

Αλέξης Σαββόπουλος 17:00 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 20.05.2024

Το φημολογούμενο ενδιαφέρον από την Τραμπζονσπόρ που λογικά δεν θα είναι και το μοναδικό για τον πρώτο σκόρερ του Άρη και ποιες μπορεί να είναι οι απαιτήσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην περίπτωση που αποφασίσει να τον παραχωρήσει.

Ο Λόρεν Μορόν είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο φινάλε της σεζόν, θα μας… απασχολήσει μεταγραφικά. Τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα και η καλή του ηλικία, ήδη τον εμπλέκουν με μεταγραφικά σενάρια. Το πιο πρόσφατο από την γειτονική Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ που φαίνεται να τον έχει στο μεταγραφικό της στόχαστρο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι έτοιμη να πληρώσει 3 εκατομμύρια ευρώ στους «κιτρινόμαυρους», προσφέροντας παράλληλα συμβόλαιο αξίας 1,5 εκατομμυρίων στον ποδοσφαιριστή του Άρη. Επίσημα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει καμία κρούση. Έστω και ανεπίσημη. Ούτε και στην πλευρά του παίκτη.

Ακόμη και αν υπάρξει όμως, το συγκεκριμένο ποσό, δεν φαίνεται να είναι στα στάνταρντ που έχει θέσει ο Άρης για τον Ισπανό επιθετικό. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι κιτρινόμαυροι δύσκολα θα πέσουν κάτω από τα 5εκ ευρώ, προς κάθε ενδιαφερόμενο και το ποσό ενδέχεται να έχει και αυξητικές τάσεις. Άλλο βέβαια τι μπορεί να αξιώσει ο Άρης και άλλο τι θα… φέρει η θερινή αγορά. Νούμερα σαν αυτό των 5εκ ευρώ, δύσκολα μπορεί να προσφέρει ομάδα από την Ευρώπη.

Μπορεί υποθετικά να το κάνει κάποια ομάδα από το Κατάρ ή τη Σαουδική Αραβία που μπορούν ταυτόχρονα να προσφέρουν στον παίκτη και ετήσιες απολαβές πάνω από 2εκ ευρώ (στον Πάλμα για παράδειγμα προσέφεραν 2,2 εκ). Οι αγορές αυτές φαίνεται να… θέλγουν και τον ίδιο τον παίκτη στην περίπτωση που τόσο ο ίδιος όσο και ο Άρης θελήσουν να εξαργυρώσουν την καλή φετινή του σεζόν, ειδικά εφόσον αυτή συνδυαστεί με την κατάκτηση του κυπέλλου και την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ.

Ο Μορόν θυμίζουμε ότι έχει συμβόλαιο με τον Άρη για ένα ακόμη χρόνο με απολαβές, 350.000 ευρώ, πολύ λιγότερο φυσικά από αυτά που μπορεί να του αποφέρει μια μεταγραφή στο εξωτερικό. Μην λησμονούμαι φυσικά και τον παράγοντα ευρωπαϊκής εξόδου του Άρη και συμμετοχής του Μορόν στα προκριματικά, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πάλμα.