Το... δώρο του Σπανούλη στον Παναθηναϊκό και το αχρείαστο μήνυμα ενόψει τελικών

Βασίλης Σπανούλης και Χρήστος Σερέλης

i

© Intime

Το... δώρο του Σπανούλη στον Παναθηναϊκό και το αχρείαστο μήνυμα ενόψει τελικών

Ηλίας Λαλιώτης 22:13 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 24.05.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για τη «βοήθεια» του Βασίλη Σπανούλη στον Παναθηναϊκό, καθώς αδικαιολόγητα «ξύπνησε» τους... κοιμισμένους παίκτες του Χρήστου Σερέλη και το ΟΑΚΑ.

Από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Game 1 και το «έκτρωμα» του Game 2, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις συνήθειες που είχε όλη τη σεζόν φέτος. Στο τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της Basket League παρουσίασε τα γνωστά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και χρειάστηκε μόλις ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο μπάσκετ για να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη κόντρα στο Περιστέρι.

Η τρίτη περίοδος ήταν καθοριστική στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι «πράσινοι» βγήκαν αφηνιασμένοι από τα αποδυτήρια μετά το 49-49. Έπαιξαν καλή άμυνα, δεν επέτρεψαν στο Περιστέρι να βλέπει το καλάθι του (μόλις 3 σουτ εντός παιδιάς σε αυτό το διάστημα), εγκλώβισαν τον Σιλβέν Φρανσίσκο (είχε 18 πόντους και 6 ασίστ στο πρώτο μέρος και τέλειωσε το ματς με 19 και 9, αντίστοιχα) και με τον Πάρις Λι (16 πόντοι) να μπαίνει στην εξίσωση επιθετικά, δίπλα στον Μάριους Γκριγκόνις (20 πόντοι) έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 27-10 και πήρε τη νίκη.

Τρομερή ένταση Σπανούλη και Σερέλη – Μπήκαν στη μέση οι διαιτητές και αποφεύχθησαν τα χειρότερα (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:18 - 23.05.2023

Τρομερή ένταση Σπανούλη και Σερέλη – Μπήκαν στη μέση οι διαιτητές και αποφεύχθησαν τα χειρότερα (vid)

Παναθηναϊκός και Περιστέρι κοντράρονται στο ΟΑΚΑ στο τρίτο παιχνίδι της μεταξύς τους σειράς για τα Playoffs της Basket League και οι προπονητές των δύο αντιπάλων, είχαν τη δική τους... αψιμαχία!

Η αμυντική προσπάθεια ήταν αυτή που αποτέλεσε κλειδί, σε συνδυασμό με το καθαρό μυαλό και τη δημιουργία στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αυτό γιατί ακόμα και στο πρώτο δεκάλεπτο που ο Παναθηναϊκός πέτυχε 30 πόντους, δεν ήταν μέσα από καλή δημιουργία (μόλις 1 ασίστ), αλλά από την τρομερή ευστοχία της ομάδας (4/5 τρίποντα, 5/7 δίποντα και 8/8 βολές).

Κομβικό ρόλο, όμως, στην αφύπνιση των παικτών του Χρήστου Σερέλη έπαιξε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο πρωτοεμφανιζόμενος στους πάγκους προπονητής του Περιστερίου έχει κάνει καταπληκτική δουλειά φέτος στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει φτάσει μέχρι εδώ με ωραίο μπάσκετ, ενώ μετράει και δύο νίκες μέχρι στιγμής επί του Τριφυλλιού. Στο Game 3 της ημιτελικής σειράς, όμως, έκανε ένα δώρο στον Παναθηναϊκό. Αντί να επενδύσει μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και να διεκδικήσει τις αρκετές πιθανότητες που φάνηκε πως είχε, βάσει και του πρώτου ημιχρόνου, έδειξε μια διάθεση να το παίξει το ματς σε άλλο επίπεδο.

Μια νίκη μακριά από τους τελικούς ο Παναθηναϊκός με 10 λεπτά άμυνα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:07 - 23.05.2023

Μια νίκη μακριά από τους τελικούς ο Παναθηναϊκός με 10 λεπτά άμυνα

Ο Παναθηναϊκός έδωσε για ένα ημίχρονο το δικαίωμα στο Περιστέρι να ονειρεύεται break μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά μπήκε αφηνιασμένος στο τρίτο δεκάλεπτο και «καθάρισε» (89-80) για το 2-1 στην ημιτελική σειρά της Basket League.

Αυτές οι προθέσεις είχαν φανεί από τις δηλώσεις μετά το τέλος του Game 2. Στο ματς του ΟΑΚΑ ξεκίνησε να διαμαρτύρεται από τις πρώτες κιόλας φάσεις και σε σχεδόν κάθε σφύριγμα αντιδρούσε έντονα μπροστά στον λίγο κόσμο. Αυτή η συμπεριφορά -με αποκορύφωμα τον καβγά με τον Χρήστο Σερέλη- φάνηκε να ξυπνά τους κοιμισμένους παίκτες του Παναθηναϊκού (αλλά και την εξέδρα), να τους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο, που δεν φάνηκε να είχαν μέχρι τότε και να τους οδηγεί στο ξέσπασμα που έδωσε και τη νίκη. Το Περιστέρι έχασε μια τεράστια ευκαιρία και το Τριφύλλι πήρε το δώρο και θα προσπαθήσει να το... ξετυλίξει το ερχόμενο Σάββατο (27/5, 19:15) στο Game 4.

Ειδική αναφορά θα κάνω και στη διαιτησία και κυρίως στη συμπεριφορά του Βασίλη Πιτσίλκα προς τον Παναθηναϊκό. Είναι γνωστό πως ο συγκεκριμένος ρέφερι αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους «πράσινους» και στο ΟΑΚΑ φρόντισε να δείξει το γιατί με κάποιες ανεξήγητες αποφάσεις του. Ίσως να αποτελεί κι ένα μήνυμα της ΕΟΚ ενόψει των τελικών της Basket League, το οποίο βέβαια είναι εντελώς αχρείαστο. Ο Ολυμπιακός έδειξε και στο Final Four του Κάουνας την ποιότητά του, παρά την απώλεια ενός ακόμα τροπαίου (6η ήττα σε 9 τελικούς) και αυτός ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία τύχη να τον κοντράρει...