Το γήινο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ, κέρδισε το... εξωγήινο του Παναθηναϊκού
i

Πανηγυρισμοί ΠΑΟΚ/©intime

Το γήινο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ, κέρδισε το... εξωγήινο του Παναθηναϊκού

Μάνος Τσαλγατίδης 00:38 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:38 - 27.01.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την επική τριλογία νικών του Δικεφάλου κόντρα στους «πράσινους».

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν... έκλεισε το σπίτι του Παναθηναϊκού για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα και το κοντέρ έγραψε συνολικό σκορ και στις τρεις αναμετρήσεις των δύο ομάδων 6-1 υπέρ του Δικεφάλου. Θα έλεγε κανείς πως το γήινο και ταπεινό ποδόσφαιρο των «ασπρόμαυρων» νίκησε κατά κράτος το εξωγήινο - διαπλανητικό ποδόσφαιρο των πρασίνων (έτσι παρουσιαζόταν).

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του, διψούσαν για να κάνουν τους πράσινους να υποκλιθούν μπροστά τους. Κανείς τους δεν ξέχασε τα όσα έγιναν στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Δικέφαλος έψαχνε μία τύπου εκδίκηση. Θα πεις κανείς πως την... πήρε. Σαφώς δεν κέρδισε κάποιο τρόπαιο, αλλά ξεγύμνωσε ποδοσφαιρικά τον αντίπαλο του.

Στην Τούμπα, στον πρώτο προημιτελικό ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε επί του συνόλου του Γιοβάνοβιτς, στη Λέωφόρο για το πρωτάθλημα οι «ασπρόμαυροι» έστησαν πάρτι μέσα στη Λεωφόρο και αν ήταν πιο εύστοχοι και συγκεντρωμένοι, τότε το κοντέρ θα έγραφε πολλά με λίγα. Όσον αφορά τη ρεβάνς του Κυπέλλου, ναι εκεί δυσκολεύτηκαν σε αρκετά σημεία του αγώνα. Όμως ακόμα και έτσι έχοντας μπροστά τους μια ομάδα που δεν είχε τίποτα να χάσει και έβγαζε τις επιθέσεις κατά κύματα, κατάφεραν να μην ηττηθούν και να πάρουν την πρόκριση μέσα στο σπίτι του αντιπάλου τους.

Έμεινε όρθιος στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ και ανυπομονεί για τελικό!

Έμεινε όρθιος στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ και ανυπομονεί για τελικό!

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση του Παναθηναϊκού που προηγήθηκε νωρίς με τον Τσέριν και με ένα εύστοχο πέναλτι του Ολιβέιρα, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Αυτός ο ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου μπορεί πλέον και κάνει θαύματα μέσα στο γήπεδο. Παίζει το καλύτερο και το πιο σύγχρονο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και έχει αποκτήσει αυτό το μέταλλο που είχε χαθεί μετά τη χρονιά του νταμπλ. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχτισε και πάλι μια δική του ομάδα, που έχει στο 100% τη σφραγίδα του.

Θα είναι πραγματικά κρίμα και άδικο αυτό το γκρουπ να μην ενισχυθεί με δύο ακόμα προσθήκες υψηλού επιπέδου. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτίζει για του χρόνου, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μπορεί και πρέπει να κυνηγήσει και τους στόχους του τώρα.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην επιλογή του Φινλανδού διαιτητή. Απορώ πώς και γιατί ο κύριος Μπένετ πήρε αυτή την απόφαση. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήθελε έναν πιο έμπειρο διαιτητή, που θα επέβαλλε την τάξη και δεν θα επέτρεπε στον Κουρμπέλη για παράδειγμα να κάνει όσα έκανε. Βασικά κάποιος άλλο ρέφερι, που θα γνώριζε από ντέρμπι θα τον είχε αποβάλλει. Από την άλλη ο Βιλγιάνεν το μοναδικό δύσκολο παιχνίδι που είχε διευθύνει στη Φινλανδία λογικά θα είναι το φίλοι Άγιου Βασίλη vs φίλοι ξωτικών.