«Αργυρή» η Κορακάκη στο παγκόσμιο κύπελλο σκοποβολής

Άννα Κορακάκη

i

©Intime

«Αργυρή» η Κορακάκη στο παγκόσμιο κύπελλο σκοποβολής

Γιάννης Λιβανός • 14:24 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:24 - 29.01.2024

Το αργυρό μετάλλιο και τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στο παγκόσμιο κύπελλο σκοποβολής που διεξήχθη στο Κάΐρο.

Η Άννα Κορακάκη έδωσε συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες! Η Ελληνίδα που διαπρέπει στο άθλημα της σκοποβολής κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 25 μέτρα πιστολιού, στο παγκόσμιο κύπελλο σκοποβολής που έλαβε χώρα στο Κάΐρο.

Αυτή ήταν η δεύτερη επιτυχία της Κορακάκη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου φέτος, αφού κατέκτησε και το χρυσό στα 10μέτρα αεροβόλου πιστολιού, ενώ συνολικά μετράει 21 μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Στον πρώτο γύρο η Άννα Κορακάκη βγήκε όγδοη συγκεντρώνοντας 289 βαθμούς, ενώ στον δεύτερο γύρο έφτασε τους 584 και έτσι πέρασε ως πέμπτη στον τελικό.

Στον τελικό λοιπόν  το χρυσό κορίτσι της σκοποβολής συνέλεξε 37 βαθμούς και πήρε τη δεύτερη θέση του βάθρου, πίσω από τη Γερμανίδα Ντορίν Φένεκαμπ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με δύο βαθμούς παραπάνω. Την τριάδα έκλεισε  η Βερόνικα Μάγιορ από την Ουγγαρία με 33 πόντους.

Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο για την Δραμινή Ολυμπιονίκη μέσα στο 2024, με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού να πλησιάζουν... επικίνδυνα.