Δέχθηκε επίθεση στο ΟΑΚΑ ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστου - Καταδίκασε η κυβέρνηση

Γιώργος Παπαχρήστος & Γιάννης Καραγιώργης

Δέχθηκε επίθεση στο ΟΑΚΑ ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστου - Καταδίκασε η κυβέρνηση

Sportal newsroom 11:16 - 30.08.2023

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο δημοσιογράφος και Συμβούλος Έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργος Παπαχρήστος χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Γιώργου Παπαχρήστου, ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης τον πλησίασε και τον αιφνιδίασε χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι, χτες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα, και έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών.

Ο εφοπλιστής, συνόδευσε την επίθεση με απειλές ότι «θα σκοτώσει» τον δημοσιογράφο, ότι «είναι τελειωμένος», ενώ σε κάποια στιγμή έδωσε εντολή στους μπράβους του «να τον σκοτώσουν» επί τόπου! Παράλληλα, ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του.

Ο δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο εφημερεύων «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, αργά το βράδυ μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος και ήδη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Καταδικάζει η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπροσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η ελευθερια του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tags: