Κροάτες ποδοσφαιριστές πληρώνουν τα έξοδα για 50 Bad Blue Boys που αποφυλακίζονται!

Κροάτες χούλιγκαν

i

©Intime

Κροάτες ποδοσφαιριστές πληρώνουν τα έξοδα για 50 Bad Blue Boys που αποφυλακίζονται!

Sportal newsroom 14:57 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:04 - 10.12.2023

Δημοσίευμα από την Κροατία αναφέρει ότι κάποιοι εκ των οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ζήτησαν από την κροατική πρεσβεία να εκδοθούν διαβατήρια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που «τρέχουν» την σχετικά με τους Κροάτες χούλιγκαν που είχαν προφυλακιστεί από τον περασμένο Αύγουστο εξαιτίας των επεισοδίων που έλαβαν χώρα γύρω από την OPAP Arena, μια μέρα πριν από το ματς της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Όπως είναι γνωστό από αυτά προήλθε και ο θάνατος του Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημόσια κροατική τηλεόραση μετά τους 20 πρώτους χούλιγκανς που αφέθηκαν ελεύθεροι, θα ακολουθήσουν ακόμη 50. Μάλιστα, Κάποιοι εκ των «Bad Blue Boys» ζήτησαν από την κροατική πρεσβεία να εκδοθούν διαβατήρια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους καθώς δεν έφεραν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ ζήτησαν ακόμη και χρήματα για να καλυφθεί το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων. 

Ο δημόσιος κροατικός τηλεοπτικός σταθμός HTV, αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση της χώρας θα καλύψει το ποσό που απαιτείται για το ταξίδι στο Ζάγκρεμπ.

«Η αστυνομία τους συνόδευσε από διάφορες πόλεις της Ελλάδας μέχρι την Αθήνα και επιστρέφουν σήμερα. Δεν είναι όλοι από το Ζάγκρεμπ, ούτε πρόκειται για κάποιο οργανωμένο ταξίδι. Η κυβέρνηση τους βοήθησε όλους όλους αυτούς τους μήνες. Τα χρήματα που προορίζονται για τα δικαστικά έξοδα καλύφθηκαν από κάποιους Κροάτες ποδοσφαιριστές, ενώ η κυβέρνηση, αλλά και ιδιώτες θα πληρώσουν τα αεροπορικά εισιτήρια», αναφέρει το χαρακτηριστικό ρεπορτάζ της κροατικής τηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι έχει γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους για ακόμη 50 Κροάτες χούλιγκανς μέσα στις επόμενες μέρες. 

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οι Κροάτες συλληφθέντες ήταν 102.

🔴Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο περιεχόμενο!