Τους αποκαλούν οι «σκληροί»: Στο κάδρο των ερευνών 50 άτομα από τα 424 που είχαν προσαχθεί στου Ρέντη

Επεισόδια στου Ρέντη

i

© Intime

Τους αποκαλούν οι «σκληροί»: Στο κάδρο των ερευνών 50 άτομα από τα 424 που είχαν προσαχθεί στου Ρέντη

Sportal newsroom 10:25 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 16.12.2023

Κατάλογο 50-60 ατόμων από τους 424 που είχαν προσαχθεί μετά την επίθεση εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στου Ρέντη, τα οποία οι αξιωματικοί της ασφάλειας ζητούν να εξεταστούν κατά προτεραιότητα, έχουν στα χέρια τους οι αναλυτές των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Νέες εξελίξεις μετά τα όσα συνέβησαν στα επεισόδια στου Ρέντη. Οι αναλυτές των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν στα χέρια τους έναν κατάλογο 50-60 ατόμων από τους 424 που είχαν προσαχθεί μετά την επίθεση εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στου Ρέντη.

Πρόκειται για άτομα τα οποία είναι με κάποιον τρόπο γνωστά στις Αρχές, θεωρούνται «σκληροί» και εκτιμάται ότι ίσως προκύψουν στοιχεία επιβαρυντικά σε βάρος τους. Οι ταυτοποιήσεις αναμένεται να γίνουν σε σχέση με τα ευρήματα που έχουν προκύψει από τα κατασχεμένα που έχουν μεταφερθεί στη ΔΕΕ, όπως full face κουκούλες, πέτρες, μπουκάλια κ.α.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης στο iefimerida, τα εντάλματα αναμένεται να εκδοθούν μόλις έχουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ατράνταχτα στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, έτσι ώστε να είναι απόλυτα «δεμένη» η δικογραφία. Στο πλαίσιο αυτό, εξηγούσαν πως γι’ αυτό δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις τόσο σε ότι αφορά την 16χρονο αδελφό του 18χρονου κατηγορούμενου για την επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, αν και εντοπίστηκε DNA και αποτυπώματά του πάνω στα υπολείμματα ναυτικής φωτοβολίδας, όπως και πυρίτιδα στα χέρια του, αλλά και για τον 26χρονο μάνατζερ του τράπερ στον οποίο επίσης ανιχνεύθηκε πυρίτιδα στα ρούχα του.

Πάντως ήδη έχει προχωρήσει η χαρτογράφηση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να έδρασε έξω από το γήπεδο του Ρέντη. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα στοιχεία από τις σαρώσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας που θα δώσουν επίσης συγκεκριμένες απαντήσεις για το πού κινήθηκαν τα πρόσωπα που έχουν τεθεί στο κάδρο των ερευνών. 

Ηχητικό από τη συνομιλία των ΜΑΤ πριν από το Παναθηναϊκός - Μακάμπι: «Ως ένδειξη σεβασμού στον συνάδελφό μας θα παραμείνουμε στον κόμβο»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20:27 - 15.12.2023

Ηχητικό από τη συνομιλία των ΜΑΤ πριν από το Παναθηναϊκός - Μακάμπι: «Ως ένδειξη σεβασμού στον συνάδελφό μας θα παραμείνουμε στον κόμβο»

Το OPEN έβγαλε στη φόρα ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τους διαλόγους των ΜΑΤ, οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν να μεταβούν στη γήπεδο της Λεωφόρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Βαρύτητα δίνεται παράλληλα και στις απαντήσεις που θα προκύψουν έπειτα από την άρση στο κινητό τηλέφωνο του 18χρονου το οποίο επίσης βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί όπου σημειώνεται πως υπάρχει η δυνατότητα να ανακτηθεί υλικό ακόμα και αν αυτό έχει διαγραφεί.