Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου

Γιάννης Οικονόμου

i

Γιάννης Οικονόμου/ ©Intime

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου

Sportal newsroom 12:19 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:51 - 26.06.2023

Ο Λευτέρης Αυγενάκης από το υφυπουργείο Αθλητισμού μετακινείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη θέση του προορίζεται ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το νήμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου «έκοψε» πρώτη και με πολύ μεγάλη διαφορά η Νέα Δημοκρατία. Ο χάρτης της Ελλάδα βάφτηκε «γαλάζιος» και ο λαός χάρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μία νέα τετραετή θητεία στην πρωθυπουργία.

Τα αποτελέσματα των δεύτερων εθνικών εκλογών ανέδειξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το κόμμα συγκεντρώνει 158 έδρες στη νέα Βουλή που θα σχηματιστεί. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα (26/6) θα «κλειδώσει» την τελική μορφή της νέας κυβέρνησης. Οι ανακοινώσεις αναμένονται Δευτέρα απόγευμα, με τη νέα κυβέρνηση να ορκίζεται την Τρίτη και να συνεδριάζει πρώτη φορά την Τετάρτη. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν ράψει υπουργικά κοστούμια, αναμένουν με αγωνία ένα τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες θα γίνει rotation στις υπουργικές θέσεις. Νέος Υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να αναλάβει ο μέχρι πρότινος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ο προκάτοχός του, Λευτέρης Αυγενάκης, προορίζεται για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καυτή πατάτα για τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου – Τα κρίσιμα σημεία και οι προτεραιότητες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09:49 - 26.06.2023

Καυτή πατάτα για τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου – Τα κρίσιμα σημεία και οι προτεραιότητες

Ο Γιάννης Οικονόμου οφείλει να δώσει λύσεις στη διαιτησία, στη βία, να βάλει τέλος στην τοξικότητα, να εφαρμόσει την ολιστική μελέτη και να αναπτύξει τον ελληνικό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Το βιογραφικό τού νέου Υφυπουργού Πολιτισμού κι Αθλητισμού

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. 

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Εργάστηκε ύστερα επί σειρά ετών ως γεωπόνος, αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητα στην εμπορία και παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά κι έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη. 

Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021 ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2023 ήταν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Στις εκλογές του Μαΐου 2023 δεν επανεξελέγη.

«Σπουδαία κίνηση στη μεγάλη ιστορία του Ολυμπιακού»

Στις 9 Απριλίου 2022 ο Ολυμπιακός και η Σαχτάρ Ντόνετσκ έδωσαν φιλικό αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με μήνυμα ειρήνης και τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία. Τα έσοδα της φιλικής αναμέτρησης πήγαν στους πρόσφυγες της Ουκρανίας. Για την ιστορία οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη στο γκολ του Τικίνιο Σοάρες στο 22ο λεπτό.

Το συγκεκριμένο ματς παρακολούθησε από κοντά ο Γιάννης Οικονόμου. Κατά την είσοδό του στο γήπεδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού, χαρακτηρίζοντάς την ως «ακόμη μία σπουδαία κίνηση, στη μεγάλη ιστορία αυτού του συλλόγου».

«Ο αθλητισμός και κυρίως το ποδόσφαιρο στην πατρίδα μας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το κύμα συμπαράστασης στους Ουκρανούς και από την καταδίκη της ρωσικής εισβολής», προσέθεσε ο Γιάννης Οικονόμου. 

«Όταν σκοτώνονται, όταν δολοφονούνται άμαχοι, όταν ισοπεδώνονται πόλεις, δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος. Όταν η βαρβαρότητα απειλεί την ελευθερία δεν σιωπάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Τέλος, επισήμανε πως «η σημερινή πρωτοβουλία του Ολυμπιακού είναι μία ακόμα σημαντική στιγμή στην πολύ σπουδαία ιστορία αυτής της μεγάλης ομάδας. Συγχαρητήρια».