Κούγιας για την υπόθεση Λυγγερίδη: «Είναι στημένη για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Αλέξης Κούγιας

i

/©Intime

Κούγιας για την υπόθεση Λυγγερίδη: «Είναι στημένη για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:34 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 26.04.2024

Την άποψη ότι η δικογραφία, στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη, «έχει στηθεί για να πλήξει τον Ολυμπιακό», εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε «κωμικά όσα αναφέρονται στη δικογραφία» της υπόθεσης με τις συλλήψεις στελεχών της Θύρας 7 για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη και θεωρεί ότι «στα δικαστήρια θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα»:

Πιστόλια, μαχαίρια και ναρκωτικά: Αυτά βρήκε η ΕΛ. ΑΣ μετά τις συλλήψεις των μελών της Θύρας 7
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13:58 - 24.04.2024

Πιστόλια, μαχαίρια και ναρκωτικά: Αυτά βρήκε η ΕΛ. ΑΣ μετά τις συλλήψεις των μελών της Θύρας 7

Η Ελληνική Αστυνομία μέσω ανακοίνωσης έκανε γνωστά όλα όσα βρήκε μετά τις συλλήψεις των μελών της Θύρας 7 για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

«Μου ζήτησαν να υπερασπιστώ κατηγορουμένους της υπόθεσης αυτής. Όμως, λόγω της ευαίσθητης θέσης που έχω και αν δεχόμουν να υπερασπιστώ, αυτομάτως θα είχαν δημιουργηθεί διάφοροι συνειρμοί. Η δικογραφία -θα το πω Κουγέϊκα, Πετροπουλιώτικα και Ολυμπιακά- είναι της πλάκας. Έχει στόχο να πλήξει τον Ολυμπιακό. Οι λόγοι που οδήγησαν αυτόν τον ανεκδιήγητο που υπογράφει το διαβιβαστικό, δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Ο νοών νοείτο. Θα το πω πολύ σκληρά, η υπόθεση στήθηκε για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός και ο ιδιοκτήτης του.

Είναι κωμικά όσα αναφέρονται στη δικογραφία με τους δήθεν προστατευόμενους μάρτυρες. Την έχω ξεκοκαλίσει την δικογραφία. Με ενδιαφέρει σαν Κούγια αλλά και με την ιδιότητα που έχω αυτή τη στιγμή. Στα δικαστήρια θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Όλη αυτή η ιστορία δεν προκύπτει από κανένα αντικειμενικό στοιχείο. Έχουν βρει λένε τρεις προστατευόμενους μαρτυρίες.

Έκαναν δύο δικογραφίες για το ίδιο έγκλημα. Πήραν τους κατηγορούμενους από τη μια δικογραφία και τους έκαναν μάρτυρες στην άλλη και τους ονόμασαν προστατευόμενους. Αυτή η υπόθεση ξεκίνησε το 2019 ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Λευτέρης Οικονόμου, μετέπειτα υφυπουργός, έκανε με μια δικογραφία με 1.200 κατηγορουμένους οπαδούς όλων των μεγάλων ομάδων, ακόμη και της Λάρισας. Χαρτογράφησε τους χούλιγκαν. Αυτή η υπόθεση από το 2019 δεν προχώρησε ποτέ.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Το κομβόι του θανάτου λίγο πριν τη δολοφονία Λυγγερίδη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

18:33 - 24.04.2024

Βίντεο – ντοκουμέντο: Το κομβόι του θανάτου λίγο πριν τη δολοφονία Λυγγερίδη

Καρέ – καρέ η διαδρομή από το κομβόι του θανάτου της εγκληματικής οργάνωσης που το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου ξεκίνησε από τον Πειραιά φορτωμένο με πυρομαχικά, για το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, -όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Λυγγερίδης- αποτυπώνεται στο βίντεο που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία και παρουσιάζει το newsit.gr.

Τώρα, αυτό το τμήμα της Αθλητική Βίας, το οποίο ελέγχεται από συγκεκριμένο χώρο, το τονίζω ευθέως στοχοποίησε τον Ολυμπιακό. Δεν έκανε το ίδιο όταν δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός, δεν πήρε τους χούλιγκανς του ΠΑΟΚ να τους κάνει εγκληματική οργάνωση. Που κι εκεί δεν θα στεκόταν εγκληματική οργάνωση. Εδώ πήραν από εκείνη την δικογραφία αυτούς που είχε στοχοποιήσει τότε η αστυνομία, χωρίς να αποδειχθεί ότι έχουν διαπράξει τίποτα και τους έκαναν εγκληματική οργάνωση.

Και βρήκαν ότι ο ένας δούλευε λέει στον δήμο Πειραιά, δηλαδή δεν πρέπει να προσληφθεί ένα παιδί που δεν έχει δουλειά στο δήμο Πειραιώς; Και γιατί είναι χουλιγκαν; Και γιατί είναι εγκληματική οργάνωση η θύρα 7; Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν επιπόλαια παιδιά. Ότι υπάρχουν κάποιοι που διεισδύουν στα σωματεία αυτά. Γιατί είναι σωματεία. Η θύρα 7 δημιουργήθηκε μετά την τραγωδία της θύρας 7. Έχει συναισθηματική υποδομή. Από εκεί και πέρα σίγουρα διεισδύουν αναρχικά στοιχεία, παρεισφρέουν και ποινικοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Αυτό γίνεται μόνο στον Ολυμπιακό και γίνεται ειδικά τώρα που έχει σχέση κάτι με την πολιτική».

⚽ Η ΑΕΚ που εξαργυρώνει τη «συνέχεια» και ο Παναθηναϊκός που «έπαιξε» τη χρονιά σε μία ζαριά