Μπεκατώρου για την υπόθεση Γεωργούλη: «Είναι τραγικό να διαρρέεται το όνομα της καταγγέλλουσας»

Μπεκατώρου για την υπόθεση Γεωργούλη: «Είναι τραγικό να διαρρέεται το όνομα της καταγγέλλουσας»

Sportal newsroom 23:35 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:50 - 19.04.2023

Η Σοφία Μπεκατώρου πήρε θέση για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, που καταγγέλλεται για βιασμό και κακοποίηση.

Τραγική χαρακτήρισε τη διαρροή του ονόματος της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη η Σοφία Μπεκατώρου. Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας σόκαρε όλη την Ελλάδα όταν αποκάλυψε ότι βιάστηκε από στέλεχος της ομοσπονδίας του αθλήματός της στο ξεκίνημα της καριέρας της.

Από τότε, δεκάδες παρόμοιες καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η Σοφία Μπεκατώρου φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τοποθετήθηκε για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, που έχει καταγγελθεί για βιασμό και κακοποίηση.

«Είναι τραγικό όταν προχωρούν σε τέτοιες αποκαλύψεις και καταρρίπτεται το απόρρητο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα θύματα φοβούνται. Φοβούνται γιατί το δικαίωμα στην αλήθεια τιμωρείται. Θα σας πω ένα απλούστατο παράδειγμα: όταν ο κύριος Κακλαμανάκης μίλησε στη Βουλή μετά από προτροπή του υφυπουργού Αθλητισμού για τη διαφθορά στον αθλητισμό, το πλήρωσε με δύο αγωγές», σημείωσε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Παρότι έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων, εδώ και δύο χρόνια, επί της ουσίας όλα τα κόμματα δεν έχουν σταθεί με έναν σαφή τρόπο, δηλαδή υπάρχουν κάποιες προγραμματικές δηλώσεις αλλά ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι. Εγώ μετά από δύο χρόνια ενασχόλησης με τους ανθρώπους που έχουν υποστεί βία, έχω παραστεί μέσα σε δικαστικές αίθουσες αλλά έχω ζήσει και τη δευτερογενή κακοποίηση των θυμάτων», πρόσθεσε η Ολυμπιονίκης.

Η Σοφία Μπεκατώρου σημείωσε ότι αρκετοί βιάστηκαν να της προσάψουν διάφορα κίνητρα σε σχέση με την αποκάλυψη του βιασμού της. Όπως είπε, την συνέδεσαν τόσο με τις εκλογές της ομοσπονδίας ενώ της απέδωσαν και πολιτική φιλοδοξία.