«Απολογήθηκε» Παλαιστίνιος παίκτης της Μακάμπι Χάιφα που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό - «Η πίστη μου δοκιμάζεται»

Ο Τζαμπέρ σε μονομαχσία με τον Τσέριν.

i

©intime

«Απολογήθηκε» Παλαιστίνιος παίκτης της Μακάμπι Χάιφα που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό - «Η πίστη μου δοκιμάζεται»

Γιώργος Σακελλαρίου 14:36 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 11.10.2023

Ο Μαχμούντ Τζαμπέρ της Μακάμπι Χάιφα έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη κι έχει βρεθεί στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες.

Η ειρηνική συνύπαρξη είναι άγνωστη λέξη για πολλούς στη Μέση Ανατολή.

Υπάρχουν, όμως και χιλιάδες άνθρωποι που έχουν μάθει να ζουν ειρηνικά. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μαχμούντ Τζαμπέρ. Ο διεθνής μέσος της Μακάμπι Χάιφα ήταν βασικός στο ματς με τον Παναθηναϊκό (φορούσε τη φανέλα με τον αριθμό «26») και μάλιστα εκείνο το βράδυ στις 5 Οκτωβρίου είχε γενέθλια κι έκλεισε τα 25 του χρόνια.

Ο Τζαμπέρ είναι Παλαιστίνιος, αλλά επέλεξε ν’ αγωνιστεί με την εθνική ομάδα του Ισραήλ κι έχει τρεις συμμετοχές. Ο 30χρονος αδερφός του Αμπντάλα, αντίθετα, παίζει επίσης στο πρωτάθλημα του Ισραήλ με τη Μακάμπι Μπνέι Ρεϊνέχ, αλλά έχει επιλέξει να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της Παλαιστίνης.

Μετά την επίθεση της Χαμάς και τον πόλεμο που ξέσπασε, ο Τζαμπέρ βρέθηκε στο επίκεντρο. Ο ίδιος φέρεται να εισέπραξε μίσος από Ισραηλινούς και φυσικά οπαδούς της ομάδας του και προχώρησε στην εξής ανάρτηση:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που συνέβη το Σάββατο μας έπιασε όλους απροετοίμαστους», έγραψε ο Τζαμπέρ. «Αυτό που ακούσαμε κι αυτό που είδαμε είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορούμε να συγκρατήσουμε. Και όπως παρέλυσε τη χώρα, παρέλυσε και εμάς τους μικρούς πολίτες.

Είμαι απόφοιτος του οικοτροφείου Kfar Galim στη Χάιφα, όλοι γνωρίζουν ποιος και τι είμαι. Με λυπεί πολύ που η ιθαγένεια και η πίστη μου δοκιμάζονται. Αγκαλιάζω όλους τους αγαπημένους μας οπαδούς, ελπίζω να έρθουν μόνο καλές μέρες και ότι αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα».

Οι σκέψεις Αλαφούζου μετά τη διαδικασία με τον Φρόιντφελντ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:56 - 11.10.2023

Οι σκέψεις Αλαφούζου μετά τη διαδικασία με τον Φρόιντφελντ

Για άλλη μία φορά η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κλήθηκε να λειτουργήσει ως διεκπεραιωτής των αποφάσεων που την αφορούν και η διαρκής απαξίωση και υποβάθμιση του οργάνου, έχει επιφέρει διάφορες σκέψεις στον Παναθηναϊκό.

Ο συμπαίκτης του Ντία Σάμπια έγραψε επίσης στα social media: «Όλοι περνάμε δύσκολες μέρες, οι εικόνες και οι σκηνές είναι δύσκολες. Μεγάλος πόνος, προσευχόμαστε για μέρες σιωπής και ειρήνης».