Καταδίκη σε επταετή φυλάκιση σε πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού για διακίνηση ναρκωτικών!

Ο Μέντες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

i

©intime

Καταδίκη σε επταετή φυλάκιση σε πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού για διακίνηση ναρκωτικών!

Sportal newsroom 17:14 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 28.07.2023

Το δικαστήριο του Ρότερνταμ επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά ετών στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και βοηθό προπονητή Μέντες ντα Σίλβα.

Η καταδίκη έμοιαζε δεδομένη μετά την κατηγορία, αλλά σε κάθε περίπτωση η απόφαση σοκάρει.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Μέντες ντα Σίλβα, ο οποίος έχει φορέσει και τη φανέλα του Παναθηναϊκού καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών!

Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, το δικαστήριο του Ρότερνταμ καταδίκασε τον πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή και πρώην διεθνή Ντέιβιντ Μέντες ντα Σίλβα (40 ετών) σε επτά χρόνια φυλάκιση για διακίνηση κοκαΐνης. Η εισαγγελία να σημειωθεί ότι είχε ζητήσει σε βάρος του κάθειρξη δέκα ετών.

Ο πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά. Θα συμμετείχε στην εισαγωγή τριών φορτίων κοκαΐνης, συνολικά 1.584 κιλών!

Το δικαστήριο έκρινε δεδομένη την άμεση εμπλοκή του στην εισαγωγή 74 και 105 κιλών. Στην τρίτη υπόθεση, που αφορούσε περισσότερα από 1.300 κιλά, το δικαστήριο αθώωσε τον Μέντες ντα Σίλβα για συμμετοχή στην εισαγωγή, αλλά τον καταδίκασε για ποινικές προπαρασκευαστικές πράξεις.

Ο Μέντες ντα Σίλβα έπαιξε επτά φορές με την εθνική Ολλανδίας και από το 2000 έχει αγωνιστεί σε Σπάρτα, Άγιαξ, Μπρέντα, Αλκμάαρ, Σάλτσμπουργκ και Παναθηναϊκό. Έκλεισε την καριέρα του στη Σπάρτα το 2017 σε ηλικία 34 ετών.

Στα ρεπορτάζ τονίζεται ακόμα ότι ο Μέντες, σύμφωνα με όσα αναφέρονται και στο σκεπτικό της απόφασης, επιχείρησε να δωροδοκήσει διεφθαρμένο τελωνειακό υπάλληλο, ώστε να περάσει η κοκαϊνη που είχαν κρύψει στα κοντέινερ. 

Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:20 - 17.07.2023

Πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών

Αντιμέτωπος με την ποινή φυλάκισης 10 χρόνων είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Μέντες Ντα Σίλβα, για διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.

Ο διεφθαρμένος υπάλληλος έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ. Τα ναρκωτικά, ωστόσο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο τελωνείο. Ο Μέντες ήταν επίσης βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό, τη σεζόν 2015-16 στο επιτελείο του Στραματσόνι.