Σοκ στον ελληνικό στίβο: Πέθανε σε τροχαίο ο πρώην αθλητής και προπονητής σφυροβολίας, Κώστας Σταθελάκος
i

© Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

Σοκ στον ελληνικό στίβο: Πέθανε σε τροχαίο ο πρώην αθλητής και προπονητής σφυροβολίας, Κώστας Σταθελάκος

Γιάννης Λιβανός • 16:32 - 01.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:32 - 01.02.2024

Θρήνος στον ελληνικό στίβο, μετά την είδηση του θανάτου του Κώστα Σταθελάκου. Ο 35 χρονος προπονητής σφυροβολίας έχασε τη ζωή του έπειτα από τροχαίο που είχε στη Νότια Αφρική, όπου βρισκόταν για προετοιμασία με γκρουπ αθλητών.

Θλίψη στον ελληνικό στίβο στο άκουσμα του θανάτου του Κώστα Σταθελάκου, πρώην αθλητή και προπονητή σφυροβολίας. Μόλις στα 35 του χρόνια ο ομοσπονδιακός προπονητής σφυροβολίας άφησε την τελευταία του πνοή, αφού ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στη Νότια Αφρική, όπου και βρισκόταν για την προετοιμασία αθλητών.

Σήμερα το πρωί (01/02) ο Κώστας Σταθελάκος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο από τη σύγκρουση. Την αναγνώριση του πτώματος του Κώστα Σταθελάκου έκαναν οι αθλητές του Απόστολος Παρέλλης και Αλέξανδρος Πουρσανίδης, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το τραγικό συμβάν.

Ο Κώστας Σταθελάκος υπήρξε πρωταθλητής της σφυροβολίας έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις. Το 2012, ύστερα από τον γάμο του με την επίσης πρωταθλήτρια της σφυροβολίας Σκεύη Θεοδώρου, ο Σταθελάκος άλλαξε υπηκοότητα και αγωνίστηκε με την Κύπρο τόσο στο Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι όσο και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα συμπαθής και αγαπητός στον κόσμο του στίβου. Ήταν πλήρως αφοσιωμένος σε ό,τι έκανε και ασχολήθηκε με μεγάλο πάθος και αγάπη με την προπονητική αθλητών σφυροβολίας. Μάλιστα ο Σταθελάκος τα τελευταία χρόνια ήταν ομοσπονδιακός προπονητής στην Κύπρο με αθλητές τους Απόστολο Παρέλλη και Αλέξανδρο Πουρσανίδη, ενώ μέχρι και σήμερα κατέχει το εθνικό ρεκόρ της Κύπρου στη σφυροβολία με 75,32 μέτρα. Από τον γάμο του με τη Σκεύη Θεοδώρου, ο Σταθελάκος είχε αποκτήσει δύο μικρά κοριτσάκια

Όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Κώστα Σταθελάκου, η κυπριακή ομοσπονδία ερασιτεχνικού αθλητισμού στίβου (ΚΟΕΑΣ) επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Κύπρου στη Νότια Αφρική, για να διευθετηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για μεταφορά της σωρού στην Κύπρου, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ΚΟΕΑΣ εκτός από το γεγονός ότι ανέλαβε να καλύψει όλα τα έξοδα της κηδείας, κήρυξε και πενθήμερο πένθος στη μνήμη του αποθανόντος.

Μία χαρτοπετσέτα αξίας 350.000 ευρώ με την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι
REST OF THE WORLD

09:58 - 01.02.2024

Μία χαρτοπετσέτα αξίας 350.000 ευρώ με την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν ο Λίονελ Μέσι υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Μπαρτελόνα. Λίγοι γνωρίζουν ότι η πρώτη συμφωνία του Αργεντινού παίκτη με τους «μπλαουγκράνα» έγινε σε μία χαρτοπετσέτα, η οποία μάλιστα βγαίνει σε δημοπρασία έπειτα από τόσο καιρό!

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του άλλοτε αθλητή και προπονητή σφυροβολίας εξέφρασε και ο ΣΕΓΑΣ.