Σοκ : Νεκρός στα 29 του ο Σον Μπάρμπερ, παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ
i

© PrtScr

Σοκ : Νεκρός στα 29 του ο Σον Μπάρμπερ, παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ

Γιάννης Λιβανός • 09:42 - 19.01.2024

Ο Σον Μπάρμπερ, ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 στο άλμα επί κοντώ πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του την περασμένη Τετάρτη 17/01.

Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα του κλασικού αθλητισμού μετά την είδηση του θανάτου του Σον Μπάρμπερ. Ο ο ατζέντης του παγκόσμιου πρωταθλητή άλματος επί κοντώ του 2015, Πολ Ντόιλ επιβεβαίωσε στο Associated Press τον θάνατο του αθλητή. Ο Μπάρμπερ πέθανε στο σπίτι του στον Κίνγουντ του Τέξας, ενώ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η εταιρεία που εκπροσωπεί τον Σον Μπάρμπερ, ο Καναδός επικοντιστής πέθανε σε ηλικία μόλις 29 ετών από «ιατρικές επιπλοκές».  Ο ατζέντης του μάλιστα Πολ Ντόιλ, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για να εξηγήσει τον θάνατο του 29χρονου αθλητή λέγοντας: «Είναι μια τρομερή απώλεια, ο Σον ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολύ καρδιά. Ήταν καλός άνθρωπος, γενναιόδωρος με τους άλλους. Το να πεθάνεις τόσο νέος είναι δύσκολο να το αποδεχτείς».

Ο Σον Μπάρμπερ γεννήθηκε στο Λας Κρουζ του Νέου Μεξικού, αλλά ο πατέρας του, Τζορτζ, γεννήθηκε στο Οντάριο. Επομένως η οικογένεια του μοίραζε τον χρόνο της μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά. Στο παλμαρέ του ο Σον Μπάρμπερ κατέχει το καναδικό ρεκόρ στο επί κοντώ ανδρών στα 6.00μ., το οποίο σημείωσε τον Ιανουάριο του 2016 στο Ρίνο της Νεβάδα. Ο Μπάρμπερ επίσης κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στο Πεκίνο της Κίνας, με επίδοση 5.90μ.

Το 2015 ήταν μία άκρως επιτυχημένη χρονιά για τον Σον Μπάρμπερ αφού τότε κέρδισε τον τίτλο στο NCAA υπαίθρου  για το Πανεπιστήμιο του Άκρον ενώ και στον Καναδά κέρδισε έναν από τους πέντε τίτλους του εκείνη την χρονιά. Έναν χρόνο αργότερα, το 2016 ο Μπάρμπερ μπήκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο.