Στο Ολυμπιακό Μουσείο το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από τους Αγώνες του 2004
i

©Intime

Στο Ολυμπιακό Μουσείο το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από τους Αγώνες του 2004

Sportal newsroom 20:11 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 22.02.2023

Στο Ολυμπιακό Μουσείο παραδόθηκε το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από τους Αγώνες του 2004, το οποίο τοποθετήθηκε στην αίθουσα, που είναι ειδικά για τους Αγώνες της Αθήνας.

Το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από του Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, παραδόθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο, ως ένδειξη τιμής για τα επιτεύγματά του. 

Το μετάλλιο του Έλληνα Ολυμπιονίκη, που έφυγε πρόωρα από την ζωή, τοποθετήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Αθήνα 2004». Επίσης τα αργυρά μετάλλια του Νικολαΐδη δημοπρατήθηκαν, με τα έσοδα που μαζεύτηκαν από αυτήν, να δίνονται σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για παιδιά. 

Τα μετάλλια μετά το τέλος της δημοπρασίας δόθηκαν πίσω στην οικογένειά του, η οποία από την μεριά της το παραχώρησε στο Ολυμπιακό Μουσείο για πέντε χρόνια έτσι ώστε οι επισκέπτες του μουσείου να δουν και να εμπνευστούν από αυτά που πέτυχε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης. 

Ακόμη τα μετάλλια και τα προσωπικά των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, βρίσκονται στο μουσείο και κάπως έτσι αποτελούν επίσης φόρο τιμής προς του Έλληνες αθλητές. Στόχος του μουσείου είναι να δείξουν στον κόσμο τις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος, αλλά και να εμπνεύσει τους νέους.